|
|
|
Witam orientuje sie ktoś czy są jakieś przecieki dotyczące terminu rozliczenia wody przez spółdzielcze mieszkaniową
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
woda i cieplo jest rozliczona
wejdz na ebok spoldzielni |
|
|
|
|
Zawsze przychodzi gdzieś w marcu ale na końcu miesiąca 😀
|
|
|
|
|
TO dlaczego ja nie mam rozliczenia na koncie EBOK spółdzielni mieszkaniowej??? Trzeba na EBOK wejść w jakaś zakładkę??? Przecież tam żadnej nie ma.
|
|
|
|
|
Wejdź w zakładkę media.
|
|
|
|
|
U mnie e book wogole się nie aktualizuje stanęło na wpłacie za czynsz za luty, nie ma nawet naliczenia za marzec, u was też tak jest? Zwroty za wodę i ogrzewanie są widoczne w zakładce media
|
|
|
|
|
To samo u mnie, brak naliczenia za marzec. W zakładce media są rozliczenia
Ludzie zastanawiają się jak zabić czas, a to czas ich zabija... |
|
|
|
|
u mnie też zero, a w zeszłym tygodniu było plus 20- kilka złotych i to nagle zniknęło sobie,,,
a liczników z wodą jeszcze nie sprawdzali u nas, dziwne |
|
|
|
|
Teraz nie przychodzą do domu sprawdzać liczników. Słyszałam, że jakoś odczytują je inaczej,
|
|
|
|
|
Liczniki są odczytywane drogą radiową już od kilku lat, nikt do domu nie przychodzi, a co do terminu rozliczeń to spółdzielnia ma czas do 20 marca z tego co się orientuję.
|
|
|
|
|
Ehh... Ktoś potrafi wytłumaczyć sens docieplania bloków (oprócz często wątpliwej poprawy wyglądu elewacji)?
Dopóki nasz blok nie był docieplony zwykle mieliśmy nadpłaty (nawet do 300zł). Odkąd blok został ocieplony co roku mamy niedopłatę. Gdzie tu sens, gdzie logika ? |
|
|
|
|
Gdzieś koszty ocieplenia trzeba pobrać.
|
|
|
|
|
CYTAT Liczniki są odczytywane drogą radiową już od kilku lat, nikt do domu nie przychodzi, a co do terminu rozliczeń to spółdzielnia ma czas do 20 marca z tego co się orientuję. Na Poniatowskiego 7,9, 11 chodzi człowiek i trzeba mu zostawiać kartki w drzwiach.. tak jeszcze było w zeszłym roku wiec mniemam, że się to nie zmieniło |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Liczniki są odczytywane drogą radiową już od kilku lat, nikt do domu nie przychodzi, a co do terminu rozliczeń to spółdzielnia ma czas do 20 marca z tego co się orientuję. Na Poniatowskiego 7,9, 11 chodzi człowiek i trzeba mu zostawiać kartki w drzwiach.. tak jeszcze było w zeszłym roku wiec mniemam, że się to nie zmieniło Bo jeżeli ktoś nie ma wymienionych liczników to przychodzi człowiek jak dawniej, ale chyba większość już ma wymienione. |
|
|
|
|
liczniki są wymieniane co jakis czas przez spółdzielnie i dokonywana jest legalizacja wodomierzy, wiec dlaczego w jednych punktach jest odczyt zdalny, a w innych nie?
|
|
|
|
|
CYTAT liczniki są wymieniane co jakis czas przez spółdzielnie i dokonywana jest legalizacja wodomierzy, wiec dlaczego w jednych punktach jest odczyt zdalny, a w innych nie? to już pytanie do administracji |
|
|
|
|
pojawiło się rozliczenie
i znów zabawa kilka dni temu była nadpłata ktora zniknela, dzis pojawiła mi sie nadplata powyzej 500 zł, a za dosłownie moment zniknela i jest około 300 zł... Jakies jaja , mam screeny zrobione Klient zagladajac na swoje konto nie ma pewnosci o co chodzi! |
|
|
|
|
CYTAT pojawiło się rozliczenie i znów zabawa kilka dni temu była nadpłata ktora zniknela, dzis pojawiła mi sie nadplata powyzej 500 zł, a za dosłownie moment zniknela i jest około 300 zł... Jakies jaja , mam screeny zrobione Klient zagladajac na swoje konto nie ma pewnosci o co chodzi! Może potrącili opłatę za czynsz. U mnie widoczna nadpłata powyżej 900 zł ale za mieszkanie nie potrącone, a połowa miesiąca już.Ogólnie zamieszanie z tymi rozliczeniami za zimną i ciepłą. |
|
|
|
|
Jak jest nadpłata to od czynszu ją odejmujesz i w wyniku masz albo dopłacić albo przenosisz nadwyżkę na następny miesiąc. Nadpłata (niedopłata) jest wyliczona w rozliczeniu poniżej.
|
|
|
|
|
u mnie to co zniknelo (ta róznica) nagle to nie jest wysokość czynszu.. czort znajet co to , mieszają w tym roku strasznie
ale wcześniej była jeszcze inna kwota... Włąsnie sprawdziliśmy... znow jest kwota powyzej 500... ja piernicze co oni robia? |
|
|
|
|
Można linka do tego ebooka?
Trzeba się rejestrować>? Na jakiej zasadzie to działa? |
|
|
|
|
CYTAT Można linka do tego ebooka? Trzeba się rejestrować>? Na jakiej zasadzie to działa? Musisz pójść do spółdzielni do pokoju czynszów i tam dostaniesz nr identyfikacyjny i hasło |
|
|
|
|
CYTAT u mnie to co zniknelo (ta róznica) nagle to nie jest wysokość czynszu.. czort znajet co to , mieszają w tym roku strasznie ale wcześniej była jeszcze inna kwota... Włąsnie sprawdziliśmy... znow jest kwota powyzej 500... ja piernicze co oni robia? trochę to niezdarnie robią bo moim zdaniem powinna być i kwota nadpłaty i kwota do zapłaty po korekcie nadpłaty/niedopłaty ale widocznie też się uczą i trzeba ich zrozumieć |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Można linka do tego ebooka? Trzeba się rejestrować>? Na jakiej zasadzie to działa? Musisz pójść do spółdzielni do pokoju czynszów i tam dostaniesz nr identyfikacyjny i hasło DZIĘKUJĘ!! |
|
|
|
|
Dostał ktoś już rozliczenie?
|
|