|
|
|
Ja przeczytałem tylko jedną książkę i nie była to o wilku i sierotce Marysi a jaką to się domyśl, bałwochwalco i nie interesuj się ile skończyłem klas bo nie to jest w życiu najważniejsze.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ceny benzyny ,paliw rosna na stacjach z każdym dniem.Cena już przekroczyla 4 pln za litr paliwa.O co tu chodzi?Czy ceny na swiecie rosna,czy stacje paliw chcą odbic sobie straty na zaniżonej cenie paliw?
|
|
|
|
|
CYTAT Ceny benzyny ,paliw rosna na stacjach z każdym dniem.Cena już przekroczyla 4 pln za litr paliwa.O co tu chodzi?Czy ceny na swiecie rosna,czy stacje paliw chcą odbic sobie straty na zaniżonej cenie paliw? To po prostu powrót do normalności + nadrabianie strat stacji i koncernów Chwila moment i będziemy płacić 5.50 za benzynę lekko Mamy swoje "tanie tankowanie" :) |
|
|
|
|
No ale co w tym dziwnego. Myślałeś że te ceny będą na stałe. Przecież to było oczywiste.
|
|
|
|
|
Polacy w tym roku nigdzie nie wybierają się .Zostaja w domach .Wiec stacje paliw nie sprzedadzą takich ilości paliwa jak rok temu.
|
|
|
|
|
przecież nie będą cały czas sprzedawać paliwo po kosztach produkcji i muszą w końcu zacząć zarabiać. Inaczej staną się niewypłacalni. I rząd im nie pomoże a wilki zza granicy patrzą którą by tu firmę przejąc za bezcen. Taki Orlen czy KGHM są podatne na ataki.
Natomiast to, co prywatni właściciele samochodów kupują do aut to kropla w morzu zużycia paliw przez gospodarkę. |
|
|
|
|
Dzisiaj 3$ podwyżka baryłki ropy na światowych rynkach i stalowowolskie stacje od razu 10gr. LPG w górę.Nakupili ropy po 20$ i teraz będą mieli żniwa.
|
|
|
|
|
a w jakich godzinach jest czynna ta stacja? bo co przyjadę to nieczynne.... moją jakieś stałe godziny otwarcia ?
|
|
Dołączył: 20 Maja 2010r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
Teraz na topie na ORLENIE jest ochrona rodziny i płyny za 15pln za l. Już skończyło się tanie tankownie dla bohaterów. Cena wraca do "NORMY" bo pewnie państwo podatki podniosło! I tak właśnie wygląda to sterowanie "tanie tankowanie , bo paliwa nie schodzą/ bezpieczeństwo dla bliskich bo mają płynów nadmiar. " , ale ile ludzi tyle opinii więc pozostawiam to bez komentarza.
|
|
|
|
|
CYTAT a w jakich godzinach jest czynna ta stacja? bo co przyjadę to nieczynne.... moją jakieś stałe godziny otwarcia ? Nikt nie jest w stanie określić godzin otwarcia. Częściej jest nieczynna niż czynna. Musisz wychodzić z założenia, że tylko przejeżdżasz i nie chcesz zatankować i być mega zaskoczony, gdy nagle okaże się, że zapomnieli zamknąć i jest, przez pomyłkę, otwarta. |
|
|
|
|
Nie ma cie wrażenia że na miejskiej stacji paliwa są ręcznie sterowane?
Generalnie chodzi o to żę ostatnio 95 kosztowało tam jakieś 6,46. Od dwóch dni wisi 6,32. Nie żebym lamentował, ale dolar w przeciągu tego okresu jakieś + 0,12zł, ropa odjazd jakieś +6% W normalnej rzeczywistości paliwo by zdrożało, a tu mamy cud TANIEJE Macie swoje podejrzenia dlaczego? |
|
|
|
|
Nie cud tylko wybory za chwilę.
I znając życie za chwilę usłyszymy, że to sukces włodarza miasta... Przecież ta stacja nie działa na zasadach ekonomii, bo już dawno by jej nie było. Porównajcie do Orlenu przez ulicę - ceny wyższe, a dodatkowo mają w ofercie wszystko to o czym napisałem poniżej. Jak wszyscy wiemy stacja nie jest w stanie utrzymać się z samego paliwa i generalnie zarabia na wszystkim innym (jedzenie, kawa, myjnia,itd.), a tego przecież tu nie ma Stacja MZK jest wymysłem PRowym i tylko tak należy ją traktować. Oczywiście nigdy nie zobaczymy żadnych informacji ekonomicznych o funkcjonowaniu stacji, bo byłaby afera ile jest dokładane do jej istnienia. Przecież obok jest stacja PKS gdzie zawsze jest dobre paliwo, tyle że nieładna, do zdjęć nie pasuje... To ile w tym roku miasto da (my damy) dotacji dla MZK ??? CYTAT Nie ma cie wrażenia że na miejskiej stacji paliwa są ręcznie sterowane?
Generalnie chodzi o to żę ostatnio 95 kosztowało tam jakieś 6,46. Od dwóch dni wisi 6,32. Nie żebym lamentował, ale dolar w przeciągu tego okresu jakieś + 0,12zł, ropa odjazd jakieś +6% W normalnej rzeczywistości paliwo by zdrożało, a tu mamy cud TANIEJE Macie swoje podejrzenia dlaczego? |
|
|
|
|
Na innej stacji nie będę reklamował cena Pb95 spadła o 12gr. Więc nie tylko na MZK obniżka. Może jest to zaskakujące z uwagi na to że ostatnimi dniami straszyli nas podwyżkami od 1 września.
|
|
|
|
|
To co się dzieje na stacjach to robota rządowego Orlenu. To Orlen trzyma łapę na paliwie w tym kraju i to Orlen dyktuje ceny na stacjach paliw niezależnie od sytuacji jaka jest na rynku ropy i niezależnie od poziomu na jakim jest dolar w danym momencie.
Przecież oczywistym jest to, że wszystko za sprawą wyborów. Gdyby paliwo było obecnie złotówkę droższe a powinno niestety być to rząd byłby opluwany przez każdą grupę społeczną począwszy od rolników którzy mają obecnie okres zasiewów zbóż skończywszy na zwykłych kierowcach. Dlatego Orlen blokuje cene paliw dosłownie dokładając z rządowej kasy. Wszystko pryśnie po wyborach a cena wystrzeli w ciągu tygodnia o złotówkę. Jestem pewien. Co do samej stacji MZK omijam ją szerokim łukiem od kilku lat. Samochód pali mi tej beznyny więcej o 1 litr co zostało sprawdzone na kilku samochodach w mojej rodzinie. Natomiast ropa ma dużo dodatków bio w swoim składzie. :) |
|
|
|
|
CYTAT Gdyby paliwo było obecnie złotówkę droższe a powinno niestety być Dlaczego powinno być złotówkę droższe? Ja myślę, że powinno być złotówkę tańsze I rząd nie dopłaca do ceny tylko odwrotnie - Pis doi Orlen i inne SSP na własne propagandandowe potrzeby! |
|
|
|
|
Madras, obecnie Polska ma paliwo najtańsze w unii europejskiej. Dookoła nasi sąsiedzi mają paliwa sporo droższe. Niebezpieczne to zjawisko jest dlatego że może paliw w Polsce zacząć brakować ponieważ kierowcy / rolnicy z sąsiednich krajów będą przyjeżdżać do nas tankować i to w dużych ilościach.
Cena jest regulowana przez Orlen i tu nie ma dyskusji. :) |
|
|
|
|
CYTAT Dlatego Orlen blokuje cene paliw dosłownie dokładając z rządowej kasy. Wszystko pryśnie po wyborach a cena wystrzeli w ciągu tygodnia o złotówkę. Jestem pewien. w grudniu zeszłego roku straszyliście tak samo że po nowym roku po 10zł będzie i cały rok paliwo tanie |
|
Dołączył: 10 Maja 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Tankowalem, mozna.
|
|
Dołączył: 17 Kwie 2016r. Skąd: PiSLamaBad Ostrzeżenia: 100% |
|
|
|
CYTAT CYTAT Dlatego Orlen blokuje cene paliw dosłownie dokładając z rządowej kasy. Wszystko pryśnie po wyborach a cena wystrzeli w ciągu tygodnia o złotówkę. Jestem pewien. w grudniu zeszłego roku straszyliście tak samo że po nowym roku po 10zł będzie i cały rok paliwo tanie Paliwo tanie? Gdzie? 6,79 wczoraj tankowałem na Orlenie. To tanie paliwo? Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
czytaj Andrzejek co pisałem, straszyli w grudniu 2022roku że po nowym roku czyli od 2023 będzie paliwo po ponad 10zł za litr i nigdy w tym roku nie było takie drogie- było sporo tańsze bo w szczytach nawet 8zł nie kosztowało
|
|
Dołączył: 17 Kwie 2016r. Skąd: PiSLamaBad Ostrzeżenia: 100% |
|
|
|
CYTAT czytaj Andrzejek co pisałem, straszyli w grudniu 2022roku że po nowym roku czyli od 2023 będzie paliwo po ponad 10zł za litr i nigdy w tym roku nie było takie drogie- było sporo tańsze bo w szczytach nawet 8zł nie kosztowało Średnio mnie interesuje co tam i czym tam debile straszą. Ty uznajesz, że wygonili kozę i jest tanio. Ja uważam, że jest drogo. Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
Nie że tanio. Tylko że podwyszki którą straszyli nie było
|
|
|
|
|
Nie było, bo Obajtek dostał prikaz, że ma nie podnosić, bo byłby szum (już nie pamiętasz jak mówił przez cały rok, że nie można obniżyć, a tu nagle w jeden dzień cud i można).
Zresztą wystarczy sprawdzić na ich stronie jak kształtował się poziom marży (jaki z tego zysk wyciagnęli) i mamy odpowiedź na wszystko. CYTAT Nie że tanio. Tylko że podwyszki którą straszyli nie było
|
|