NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Szukam ... »
Nowy Temat Odpowiedz
Cukinia , Szukam przepisów
Posty: 26
Dołączył: 31 Maja 2019r.
Skąd:
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 6 Sie 2019r. 17:17  
Cytuj
Coś... Ktoś co

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 732
Dołączył: 2 Lip 2008r.
Skąd: Stalowa Wola
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 6 Sie 2019r. 17:17  
Cytuj

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 319
Dołączył: 29 Cze 2013r.
Skąd: rst rni snd tgb
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 6 Sie 2019r. 17:29  
Cytuj

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 26
Dołączył: 31 Maja 2019r.
Skąd:
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 6 Sie 2019r. 18:20  
Cytuj
Za prosto :-) może ktoś ma ulubiony sposób na cukinię :cwaniak:

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
~J~
~J~
~J~
Posty: 296
Dołączył: 8 Gru 2012r.
Skąd:
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 6 Sie 2019r. 19:02  
Cytuj
Ja lubię smażoną cukinię.
Kroisz w cienkie plasterki lekko posypujesz solą lub Vegeta i panierujesz: mąka - jajko - bułka tarta i usmażyć.

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 307
Dołączył: 12 Wrz 2012r.
Skąd:
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 6 Sie 2019r. 21:21  
Cytuj
Leczo z cukinią lub sałatka na zimę do słoików z cukinią.

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 307
Dołączył: 12 Wrz 2012r.
Skąd:
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 6 Sie 2019r. 21:21  
Cytuj
Leczo z cukinią lub sałatka na zimę do słoików z cukinią.

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 55
Dołączył: 24 Maja 2019r.
Skąd:
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 6 Sie 2019r. 21:23  
Cytuj
dusisz pokrojoną, najlepiej obraną cukinię, najp.chwilke na oliwie, potem podlewasz troszke wodą, gdy zmieknie dodajesz obrane, pokrojone pomidory,chwile dusisz, mozna doprawić sola, pieprzem, nakładamy na talerz i na gorącą kroimy troche sera pleśniowego np. camembert,tak aby trochę się rozpouścił na gorącym, pyszne,a i mozna posypać ziołami podczas duszenia, potem też mozna dodać np. jakąś ostra pastę paprykową, ale niekoniecznie.

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 983
Dołączył: 6 Gru 2011r.
Skąd:
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 6 Sie 2019r. 22:34  
Cytuj
Nie przepadam za przyprawą curry, ale poniższa wersja marynowanej cukinii wyjątkowo mi smakuje
https://smake(...)hni.html
z tym, że nie bawię się w robienie pasków obieraczką tylko kroję cukinię w kawałki.

A z dań obiadowych polecam:
1. Pyszną cukinię z mięsem mielonym
http://retro(...)ielonym/
smakuje duuuuużo lepiej niż wygląda umiech
2. Klasyczne "aglio olio e peperoncino" z dodatkiem cukinii, czyli młodą, nieobraną cukinię wybebeszamy z nasionek, kroimy w kostkę, przesmażamy na półtwardo na oliwie razem z płatkami chili i solą do smaku, pod koniec smażenia dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, mieszamy z ugotowanym al dente makaronem, polewamy oliwą extra virgin i posypujemy parmezanem lub grana padano - danie szybkie, proste i przepyszne.

Zjadł owoc z drzewa poznania i ten smak na zawsze pozostanie mu w ustach. Henry James
Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 1160
Dołączył: 6 Lut 2017r.
Skąd:
Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 7 Sie 2019r. 07:08  
Cytuj
ja robię ketchup z cukinii. zarąbisty jest

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 26
Dołączył: 31 Maja 2019r.
Skąd:
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 7 Sie 2019r. 16:02  
Cytuj
A robił ktoś na grilu? Bo mi jakąś mdla wychodzi placze

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 1160
Dołączył: 6 Lut 2017r.
Skąd:
Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 7 Sie 2019r. 16:15  
Cytuj
Też często robie
Albo sama albo w szaszłyku np dobra i słodka wychodzi
Czasem marynuje albo sama

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 1160
Dołączył: 6 Lut 2017r.
Skąd:
Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 7 Sie 2019r. 16:15  
Cytuj
Też często robie
Albo sama albo w szaszłyku np dobra i słodka wychodzi
Czasem marynuje albo sama

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 1160
Dołączył: 6 Lut 2017r.
Skąd:
Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 7 Sie 2019r. 16:15  
Cytuj
Też często robie
Albo sama albo w szaszłyku np dobra i słodka wychodzi
Czasem marynuje albo sama

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 1160
Dołączył: 6 Lut 2017r.
Skąd:
Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 7 Sie 2019r. 16:15  
Cytuj
Też często robie
Albo sama albo w szaszłyku np dobra i słodka wychodzi
Czasem marynuje albo sama

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 1160
Dołączył: 6 Lut 2017r.
Skąd:
Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 7 Sie 2019r. 16:16  
Cytuj
Też często robie
Albo sama albo w szaszłyku np dobra i słodka wychodzi
Czasem marynuje albo sama

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Posty: 291
Dołączył: 10 Cze 2011r.
Skąd:
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 8 Sie 2019r. 07:39  
Cytuj
Ja często na kolację zapiekam w piekarniku tzn kroję na plastry, układam w naczyniu żaroodpornym (można dla urozmaicenia dołożyć pokrojonego na plastry pomidora albo jak ktoś się nie obejdzie bez mięcha to pokrojoną i obsmażoną wcześniej kiełbasę). Roztrzepuję jajko z jogurtem, sól, pieprz i na wierch starty ser. zapiekam z piekarniku ok 0,5 hgood

Profil 
Prywatna wiadomość 
 
 
Nowy Temat Odpowiedz

NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Szukam ... »