|
|
|
CYTAT @ ferbi Kiedyś jeden chłop zginął tutaj od pioruna, ale to było tak, że szedł przez otwarte pola z grabiami na ramieniu. A grabie miały metalową końcówkę, która ściągnęła piorun jak antena piorunochronu. Cały ładunek poszedł w chłopa. Nie miał szans. gdzie tę bajkę czytałeś? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT A jak w Szowsku piorun zabije chlopa pod drzewem to co zrobicie? Wytniecie drzewo czy bezwzglednie zamontujecie na nim piorunochron? Na glupote nie ma rady, jak burza to do chalupy i siedziec w chalupie az sie uspokoi. Można też w aucie się schować. |
|
|
|
|
Nic nie zastąpi zdrowego rozsądku, minimum wyobraźni i szacunku do przyrody, zakopane przeżywa najazd madek 500+, mających dużo czasu i za nic mających wszelkie zasady, przyzwyczajone do lenistwa nawet jadąc pierwszy raz w góry nie zdadzą sobie trudu poczytania trochę o bezpieczeństwie, tylko pchają się z dziećmi na obowiązkowy punkt zwiedzania Giewont, nic to że stoją 2 godziny w kolejce na szczyt ale meldunek na fb musi być
|
|
|
|
|
Dlatego obowiązkowe powinno być ubezpieczenie.
|
|
|
|
|
Moim zdaniem, jedynym konstruktywnym rozwiązaniem jest antena piorunochronu na krzyżu lub uziemienie całego krzyża jako jednej wielkiej anteny ściągającej pioruny.
|
|
|
|
|
CYTAT Nic nie zastąpi zdrowego rozsądku, minimum wyobraźni i szacunku do przyrody, zakopane przeżywa najazd madek 500+, mających dużo czasu i za nic mających wszelkie zasady, przyzwyczajone do lenistwa nawet jadąc pierwszy raz w góry nie zdadzą sobie trudu poczytania trochę o bezpieczeństwie, tylko pchają się z dziećmi na obowiązkowy punkt zwiedzania Giewont, nic to że stoją 2 godziny w kolejce na szczyt ale meldunek na fb musi być Tylko sfrustrowany idiota potrafi tak tragiczny wypadek powiązać z 500+. |
|
|
|
|
Beneficjencie 500+ idź walcz razem z małym wodzem z lgbt, rozumu czy zrozumienia od w waszej partii nie wymagam, byłem kilka dni wcześniej w tamtym miejscu i widziałem co się dzieje, ludzie sami proszą się o kłopoty, jak zresztą w wielu innych dziedzinach życia,
|
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Nic nie zastąpi zdrowego rozsądku, minimum wyobraźni i szacunku do przyrody, zakopane przeżywa najazd madek 500+, mających dużo czasu i za nic mających wszelkie zasady, przyzwyczajone do lenistwa nawet jadąc pierwszy raz w góry nie zdadzą sobie trudu poczytania trochę o bezpieczeństwie, tylko pchają się z dziećmi na obowiązkowy punkt zwiedzania Giewont, nic to że stoją 2 godziny w kolejce na szczyt ale meldunek na fb musi być Tylko sfrustrowany idiota potrafi tak tragiczny wypadek powiązać z 500+. Ale najazd madek 500+ jest widoczny od czasu wprowadzenia tego złodziejstwa. Bydło się zjeżdża i nie potrafi dostosować do warunków. |
|
|
|
|
CYTAT Beneficjencie 500+ idź walcz razem z małym wodzem z lgbt, rozumu czy zrozumienia od w waszej partii nie wymagam, byłem kilka dni wcześniej w tamtym miejscu i widziałem co się dzieje, ludzie sami proszą się o kłopoty, jak zresztą w wielu innych dziedzinach życia, Tak jestem beneficjentem 500+ i otrzymuje 2000zł miesięcznie, a ty bezpłciowy, bezdzietny szczylu może kiedyś, jak ci się nasienie wyklaruje i nabierzesz ogłady to też będziesz miał sznanse założyć rodzine i pobierać to swiadczenie. A na razie możesz tylko pomlaskać. |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Beneficjencie 500+ idź walcz razem z małym wodzem z lgbt, rozumu czy zrozumienia od w waszej partii nie wymagam, byłem kilka dni wcześniej w tamtym miejscu i widziałem co się dzieje, ludzie sami proszą się o kłopoty, jak zresztą w wielu innych dziedzinach życia, Tak jestem beneficjentem 500+ i otrzymuje 2000zł miesięcznie, a ty bezpłciowy, bezdzietny szczylu może kiedyś, jak ci się nasienie wyklaruje i nabierzesz ogłady to też będziesz miał sznanse założyć rodzine i pobierać to swiadczenie. A na razie możesz tylko pomlaskać. nic dodać nic ująć ! |
|
|
|
|
Rodzine to byle ch.... założy. Gorzej utrzymać i dzieci wychować bez pomocy
|
|
|
|
|
@STOP.LGBT
"a ty bezpłciowy, bezdzietny szczylu może kiedyś, jak ci się nasienie wyklaruje i nabierzesz ogłady to też będziesz miał sznanse założyć rodzine i pobierać to swiadczenie. A na razie możesz tylko pomlaskać." W końcu ktoś naukowo wytłumaczył dlaczego Jarosław tyle mlaska. Mirek777: "Myślę, że nie zabijałbym dzieci." |
|
Dołączył: 28 Kwie 2013r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT CYTAT CYTAT Nic nie zastąpi zdrowego rozsądku, minimum wyobraźni i szacunku do przyrody, zakopane przeżywa najazd madek 500+, mających dużo czasu i za nic mających wszelkie zasady, przyzwyczajone do lenistwa nawet jadąc pierwszy raz w góry nie zdadzą sobie trudu poczytania trochę o bezpieczeństwie, tylko pchają się z dziećmi na obowiązkowy punkt zwiedzania Giewont, nic to że stoją 2 godziny w kolejce na szczyt ale meldunek na fb musi być Tylko sfrustrowany idiota potrafi tak tragiczny wypadek powiązać z 500+. Ale najazd madek 500+ jest widoczny od czasu wprowadzenia tego złodziejstwa. Bydło się zjeżdża i nie potrafi dostosować do warunków. Byłem nad morzem i widziałem gościa po sześćdziesiątce jak stał przy brzegu i sikal do wody. Z kim go polaczysz? Też z 500+? Podpowiem ci. Dostosowany kolega z Niemiec |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Beneficjencie 500+ idź walcz razem z małym wodzem z lgbt, rozumu czy zrozumienia od w waszej partii nie wymagam, byłem kilka dni wcześniej w tamtym miejscu i widziałem co się dzieje, ludzie sami proszą się o kłopoty, jak zresztą w wielu innych dziedzinach życia, Tak jestem beneficjentem 500+ i otrzymuje 2000zł miesięcznie, a ty bezpłciowy, bezdzietny szczylu może kiedyś, jak ci się nasienie wyklaruje i nabierzesz ogłady to też będziesz miał sznanse założyć rodzine i pobierać to swiadczenie. A na razie możesz tylko pomlaskać. Spokojnie nie unoś się tak. Gospodarka w końcu nie wytrzyma tych wszystkich + a wtedy ten szczyl z niewyklarowanym nasienie będzie sobie żył jak żyje a Ty zaczniesz mlaskać bo się pieniążki urwą. Teraz 2 tyśki podniosły standard życia a później zejść niżej ciężko. A na Giewoncie to był wypadek. Nie pierwszy raz piorun uderza w krzyż.Niestety tym razem byli tam ludzie. A co gdy następuje powódź, trąby powietrzne itd. To jest natura ona ustala zasady. |
|
|
|
|
Tez tak chwilami myślałem, że tej kasy w końcu zabraknie na te wszystkie "+", a tu proszę, w następnym roku budżet zrównoważony, bez deficytu.
To skąd sie ta kasa wzięła, przecież za PO też ludzie pracowali, a nie bylo, albo gdzie sie wtedy podziewała? To się w głowie nie mieści. |
|
|
|
|
CYTAT To skąd sie ta kasa wzięła, przecież za PO też ludzie pracowali, a nie bylo, albo gdzie sie wtedy podziewała? To się w głowie nie mieści. Wyższe podatki, wyciągnięcie środków z OFE - chociażby stąd. |
|
Dołączył: 28 Kwie 2013r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Dlatego chcą wrócić do koryta za wszelką cenę. Poza tym pieniądze z 500+ w dużej mierze wracają spowrotem do budżetu. Chociażby kupując coś za 500zl płaci się podatek 23%, prawie jedna czwarta. Zwiększa popyt i produkcje
|
|
|
|
|
Krótkofalowo myśląc zwiększa popyt. W dłuższym okresie ujawniają się i zaczynają przeważać skutki negatywne.
Dodatkowym źródłem finansowania jest Kredyt + Zrównoważony budżet co nie oznacza nie oznacza spłaty długu tylko brak zwiększania go. Koszty obsługi długu publicznego ( nie mylić że spłatą części kapitałowej) to około 30 mld zł rocznie. Budżet na 500+ za 2018 to 24,5 mld zł. Liczby mówią same za siebie. Ceny w Polsce rosną 2,5 raza szybciej niż w pozostałych państwach UE. Oni są przy władzy a ty i tak zapłacisz z nadwyżką. Dodatkowo będziesz wdzięczny za jałmużnę finansowaną z własnej kieszeni. I dobrze bo chytry płaci podwójnie. Wiesz czym się różni ławka od Polaka? Ławka jest w stanie sama utrzymać rodzinę. Chwalić się 500+ to jak chwalić się tym że korzystasz z mopsu. socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny |
|
|
|
|
Hahaha
Wyborcy PO pobierają 500+ w tajemnicy |
|
|
|
|
CYTAT Wiesz czym się różni ławka od Polaka? Ławka jest w stanie sama utrzymać rodzinę. Chwalić się 500+ to jak chwalić się tym że korzystasz z mopsu. Albo chwalić się robotą za 2000 w obozie. Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
CYTAT Hahaha Wyborcy PO pobierają 500+ w tajemnicy Tymczasem z Brukseli... Tusk dożywia ukradkiem dzieci z biednych polskich rodzin. "Ukradek"to trucizna i powoduje,że tym dzieciom puchną brzuszki. Jak dorosną,będą wyglądały jak Jarosław na pikniku w RST. Wyborcy PiSuarów wolą klozety. Łatwiej strzelić "klocka"... No i to się nawet "kupy" trzyma. Trzymajcie się kupy,bo goowna nikt nie rusza. https://demot(...)-Gnojarz https://demot(...)nojowy--) Tak więc, nie tylko zbierajmy na obiad dla afrykańskich dzieci, ale... https://demot(...)-Gnojarz Ratuj naszą przyrodę. A morzna było na Giewońcie samolota postawić zamiast kżyrza... https://www.youtu(...)fj7P9MMc SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
|
|
CYTAT Tak jestem beneficjentem 500+ i otrzymuje 2000zł miesięcznie, a ty bezpłciowy, bezdzietny szczylu może kiedyś, jak ci się nasienie wyklaruje i nabierzesz ogłady to też będziesz miał sznanse założyć rodzine i pobierać to swiadczenie. A na razie możesz tylko pomlaskać. Gratuluję sukcesu, zaznania dobroci prezesa i wiary w to że ktoś ci coś daje. A pracujesz czy ci się nie opłaca? |
|
|
|
|
To co się stało na Giewoncie doskonale obrazuje to co się teraz dzieje w Polsce.
Mirek777: "Myślę, że nie zabijałbym dzieci." |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT CYTAT Nic nie zastąpi zdrowego rozsądku, minimum wyobraźni i szacunku do przyrody, zakopane przeżywa najazd madek 500+, mających dużo czasu i za nic mających wszelkie zasady, przyzwyczajone do lenistwa nawet jadąc pierwszy raz w góry nie zdadzą sobie trudu poczytania trochę o bezpieczeństwie, tylko pchają się z dziećmi na obowiązkowy punkt zwiedzania Giewont, nic to że stoją 2 godziny w kolejce na szczyt ale meldunek na fb musi być Tylko sfrustrowany idiota potrafi tak tragiczny wypadek powiązać z 500+. Ale najazd madek 500+ jest widoczny od czasu wprowadzenia tego złodziejstwa. Bydło się zjeżdża i nie potrafi dostosować do warunków. A porzadnemu człowiekowi na flaszkę brakuje |
|
|
|
|
[cytat]Moze ty sie zatrudnij jako sex terapeuta, bo do polityki ty sie nie nadajesz... za slabe nerwy masz..[/cytat/]
300 plus dla rolników- na krowę i 100 na świnię(ale nie tę z Wiejskiej). Tyle samo na owcę. 500plus na dziecko, dla barana ,który je zmajstrował. 300 na wyprawkę szkolną i... Kategorycznie żądam-dla każdego faceta -5 razy po 100...gram czystej. SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|