|
|
|
Tak się zastanawiam dlaczego SM wspiera bezsensowne produkowanie piesków i kotków ? Ci ludzie bezmyślnie co roku produkują tysiące zwierząt które zapychają schroniska. Ktoś zaraz napisze że "rasowe" też tam są. Tylko jeśli trafi się"rasowy" to jak długo przebywa w schronisku ? Ludzie pomyślcie troszkę !!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
a o czym mowa konkretnie?
|
|
|
|
|
Na SM jest pełno ogłoszeń typu oddam Kotka/pieska w "dobre ręce" za darmo lub za "koszta odchowania" Jeżeli ktoś nie potrafi dopilnować swojej pupilki niech ją wysterylizuje, a nie produkuje setki zapychających schroniska zwierzaków. Moim skromnym zdaniem SM przyczynia się pozwalając na zamieszczanie takich ogłoszeń do produkcji bezpańskich zwierzaków.
|
|
|
|
|
Ludzie czy wy już nie macie się czego czepiać. I fora zakładać z tak głupimi pytaniami.
|
|
|
|
|
Głupie pytanie ? Ciekawi mnie czy wiesz ile kosztuje miasto/NAS ! utrzymanie bezpańskich zwierząt. Nie ma głupich pytań . Są tylko jak widać głupie odpowiedzi.
|
|
|
|
|
Niestety na głupotę nie ma lekarstwa i co roku ogłoszenie bo 120 zł to widać za dużo za zabieg (mówię o kotkach). Ale lepiej może dać ogłoszenie i ktoś zechce przygarnąć niż utopić/wywalić/żywcem zakopać.
|
|
|
|
|
Chyba mniej niż utrzymanie złodziejowatych polityków czy ciągle powiększajaca sie rzesza niepotrzebnych i nieudolnych urzędników z UM.
|
|
|
|
|
Nie każde ogłoszenie oznacza że ktoś ma wylęgarnię. Są różne sytuacje i nie można wszystkich wrzucać do jednego worka.
Kiedyś przygarnęłam bezdomną kocicę i okazało się że jest w ciąży i co miałam zrobić z kociakami? Koty oddałam, a kocicę wysterylizowałam. Innym razem podrzucono na moją posesję 2 kociaki. Ja mam już 4 własne koty, więc kotki dzięki ogłoszeniu oddałam. Lepiej koty oddać niż skazać na śmierć. |
|
|
|
|
chyba lepiej dać ogłoszenie może uda się wtedy znaleźć nowy dom dla zwierzaka niż utopić czy porzucić w lesie
raczej trzeba wspierać takie inicjatywy a nie krytykować może dziękitemu właśnie będzie mniej psów cy kotów bo właściciele wykastrują czy wysterylizują swoich pupilów |
|
Dołączył: 17 Paź 2010r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 40% |
|
|
|
CYTAT chyba lepiej dać ogłoszenie może uda się wtedy znaleźć nowy dom dla zwierzaka niż utopić czy porzucić w lesie No właśnie o to chodzi że nie kastrują. Rozmnażają je sobie beztrosko, bo myślą : Napiszę ogłoszenie i zawsze ktoś weźmie. Powinno się namierzać takie osoby i jak po rozdaniu młodych dalej nie wykastruje zwierzaka to solić takie mandaty żeby się rozmnażaczom odechciało.
raczej trzeba wspierać takie inicjatywy a nie krytykować może dziękitemu właśnie będzie mniej psów cy kotów bo właściciele wykastrują czy wysterylizują swoich pupilów życie to nie uleczalna choroba, zawsze kończy się śmiercią :P |
|
|
|
|
@~J~ bardzo zacne zachowanie. Tylko że podobnych ogłoszeń o jakich piszesz jest promil. Reszta to wylęgarnie i to nie wina zwierząt, a ich posiadaczy bo inaczej się ich nie da nazwać. Najgorsze jest to że większość myśli że jest ok bo pozbyli się problemu. Najważniejsze że nie ponosząc kosztów . A co wydarzy się ze zwierzakiem jak opuszczą ich dom to już nie ich problem
|
|
|
|
|
Jestem tego samego zdania - nie powinno się doprowadzać do tego, aby biedne, niewinne zwierzaki lądowały w schroniskach, albo na ulicach...
|
|
|
|
|
Na problem jest wyjście!!! Czipować zwierzęta i sterylizować na nie wywalać z aut po drodze!!!!! pod koniec 2019 roku przy drodze wojewódzkiej wyrzucono około 12 kotów!!!Wielkie gratulacje dla mieszkańców!! ale to już się skończy kamery pozakładane!!!
|
|