|
|
|
Grzeje już na Swińskim, alleluja
Ludzie zastanawiają się jak zabić czas, a to czas ich zabija... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Na Porębach odpalili w nocy
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
pogoda jest jaka jest wiec nie ma wyjscia.
|
|
|
|
|
A Młodynie dalej zimne
|
|
|
|
|
Madras na Obrońców grzeją i z tego co wiem na WP też
|
|
|
|
|
U mnie nie grzeją
|
|
|
|
|
CYTAT U mnie nie grzeją moze twoj zarzadca nie napial pisma zeby wlaczyc ogrzewanie. moze blok jeszcze nie jest gotowy albo pec nie zdążył uruchomić |
|
|
|
|
Poniatowskiego ziąb brrr
|
|
|
|
|
CYTAT Madras na Obrońców grzeją i z tego co wiem na WP też Które Obrońców? Pokoju czy Westerplatte? Bo na Westerplatte kaloryfery są zimne. Jak zwykle zresztą - pierwsi do odłączenia ogrzewania i ostatni do włączenia Kiedyś jak odłączyli w kwietniu a maj był zimny z ujemnymi temperaturami w nocy, moja Mama dzwoniła do świętej Spółdzielni Mieszkaniowej, to pracownica ją wyśmiała i powiedziała że 'za kilka dni pogoda się poprawi'...(!) Zwierciadło pęka w odłamków stos, "Zguba nade mną" krzyczy w głos Pani na Chalott. -Alfred Lord Tennyson |
|
|
|
|
Obrońców pokoju
|
|
|
|
|
CYTAT Poniatowskiego ziąb brrr potwierdzam, na świńskim ryju ziąb |
|
|
|
|
Poniatowskiego 10, ciepło od wczoraj
|
|
|
|
Poniatowskiego 21 zimno
|
|
|
|
|
Jak to jest z tym grzaniem. Drzewiej to w październiku się zastanawiali czy grzać a teraz połowa września i temperatury poniżej 10 gradusów.
Mam pytanie do ekologów, jak to jest z tym ocieplaniem klimatu? Moim zdaniem idzie ochłodzenie bo połowa roku jest chłodna a połowa ciepła z tego zaledwie jeden miesiąc jako tako gorący. |
|
|
|
|
CYTAT Jak to jest z tym grzaniem. Drzewiej to w październiku się zastanawiali czy grzać a teraz połowa września i temperatury poniżej 10 gradusów. Kiedyś niebo było bardziej niebieskie. CYTAT Mam pytanie do ekologów, jak to jest z tym ocieplaniem klimatu? Moim zdaniem idzie ochłodzenie bo połowa roku jest chłodna a połowa ciepła z tego zaledwie jeden miesiąc jako tako gorący. Tu masz średnią temp w PL i sam wnioski wyciągnij. |
|
|
|
|
Jak tam biedaki nie jest wam zimno w tym roku? Nawet nikt nie marudzi jak przyszły chłody.
|
|
|
|
|
już nalewają wodę do kaloryferów, wiszą kartki na mieście, więc nikt się nie przejmuje, że później obywatel będzie musiał dopłacać!
Ja mam w tej chwili w domu 22,5 stopnia więc nie widzę powodu rozpoczynania sezonu grzewczego. Jak się ma ocieplony blok i szczelne okna, jest jeszcze ciepło w domach. |
|
|
|
|
Jakie osiedle nalewają do kaloryferów wode
|
|
|
|
|
centralne
|
|
|
|
|
Ja czekam aż napełnią i uruchomią. 3 Dni poniżej 10 stopni i mają włączyć. Nie powinni czekać i tyle. A to że ludzi bolą koszty?? Wszystko drożeje
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
Cieszę się ze ktoś zaczął ten wątek bo miałam sama pisać. U mnie na Westerplatte zimnica w domu a mam „ ocieplony” blok to tzw ocieplenie i termomodernizacja u mnie objawia się tym że w lecie jest chłodno bo przez ten styropian nie dociera ciepło z zewnątrz, a w chłodniejsze dni zanim zaczną grzać to już zupełna zimnica i wilgoć... zastanawiam się czy ktoś tez tak to odczuwa?
Wracając do ogrzewania, u mojego brata w innym mieście już grzeją normalnie, ale w Stalowej Woli zawsze włączają ostatni, jak Warszawa i Łódź maja już cieplutko. Spółdzielnia mieszkaniowa broni ludziom ogrzewania, czy co to ma być? A jeszcze się zastrzegają na ogłoszeniu ze napełnianie woda nie oznacza rozpoczęcia grzania.. co rok to samo, trzeba pół miesiąca marznąć zanim się zdecydują! Zwierciadło pęka w odłamków stos, "Zguba nade mną" krzyczy w głos Pani na Chalott. -Alfred Lord Tennyson |
|
|
|
|
Polecam rozmowę z administratorkami, które zawsze mówią że w ich prognozie będzie jeszcze ciepło...
|
|
|
|
większość ludzi ledwo wiąże koniec z końcem...
trzeba pamiętac, ze dopłaty do tego sezonu będa co najmniej po tysiąc na koniec sezonu... wiele osób o tym nie myśli teraz... w domach jest po 20 stopni, chyba, ze ktos mieszka na parterze... powinno się w tym roku szczególnie przeciągnąć sezon grzewczy tak długo, jak się da.. jak kogoś stać, może sie dogrzać farelkiem... |
|
|
|
|
CYTAT większość ludzi ledwo wiąże koniec z końcem... trzeba pamiętac, ze dopłaty do tego sezonu będa co najmniej po tysiąc na koniec sezonu... wiele osób o tym nie myśli teraz... w domach jest po 20 stopni, chyba, ze ktos mieszka na parterze... powinno się w tym roku szczególnie przeciągnąć sezon grzewczy tak długo, jak się da.. jak kogoś stać, może sie dogrzać farelkiem... Zasady włączania grzania systemowego są jasne. Ty chcesz zaoszczędzić 20 zł, inni nie chcą wydawać na leki 200 zł... |
|
|
|
|
CYTAT Polecam rozmowę z administratorkami, które zawsze mówią że w ich prognozie będzie jeszcze ciepło... Taak, znamy to już Mówią też, że nikt inny w tej sprawie jeszcze nie dzwonił oprócz mnie Zwierciadło pęka w odłamków stos, "Zguba nade mną" krzyczy w głos Pani na Chalott. -Alfred Lord Tennyson |
|