|
|
|
Kto pozwolił na sprzedaż dworca PKS Stalowa Wola???
Dworzec w Stalowej Woli to BRUDNY BARAK, RUINA !!! |
|
|
|
|
|
|
Dołączył: 17 Kwie 2016r. Skąd: PiSLamaBad Ostrzeżenia: 100% |
|
|
|
CYTAT Kto pozwolił na sprzedaż dworca PKS Stalowa Wola??? Dworzec w Stalowej Woli to BRUDNY BARAK, RUINA !!! Nie problem w sprzedaży tylko zezwoleniu na budowę. No ale jak wiedzę opiera się na propagandzie a nie faktach to potem się takie głupoty wypisuje. A pozwolił sprzedać suweren. Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
A ludzie którzy stoją na dworcu i czekają na autobus to gorszy sort? idź do tych ludzi i im to powiedz dlaczego mają w centrum miasta paskudny barak i istną ruinę z czasów PRL. Wtedy zobaczysz co usłyszysz ludzie powiedzą co myślą. Jak samorząd mógł pozwolić na taki przekręt a ludzie cierpią marzną i mokną w brudnym baraku.
|
|
|
|
|
Z Czegoś trzeba opłacić karę umowna za szkieletora dla byłego właściciela
|
|
|
|
|
Z Czegoś trzeba opłacić karę umowna za szkieletora dla byłego właściciela
|
|
|
|
|
@ wopin
Pytanie, czy miasto zapewniło lokale socjalne dla bezdomnych których eksmitowano ze "szkieletora" zanim go wyburzono ? @ 777 Normalna sprawa. Spotykają się na mieście dwie koleżanki: - Hey, gdzie wysiadłaś z autobusu ? - Na brudnym baraku, tam obok opuszczonego baru w którym koczują bezdomni. - Wczoraj tamtędy przechodziłam i dałam koczującej tam dwójce bezdomnych po 20 zł - Ja dałam po 50 |
|
|
|
|
Suweren kupił bajkę, że powstanie tam nowoczesne centrum handlowe. Jak na razie na to się nie zanosi.
Czy ktoś poinformowany mógłby napisać, na czym stoi sprawa? |
|
|
|
|
@ wyborca
Na tym że bezdomnych eksmitowano, a ruinę wyburzono. Nie słyszałem aby właściciel działki żądał jakiegoś odszkodowania. Wygląda na to, że - rozsądnie - odpuścił sprawę i o wszystkim zapomniał. |
|
|
|
|
Tak samo nie ma dworca głownego PKP i brak stadionu na 2 ligę.Jedynie długi są po głupich projektach radnych.
|
|
|
|
|
Dworzec PKS jest super.
Pozostawić jako skansen. Podobnie jak dworzec PKP w Rozwadowie.Tam mają fajna"bardachę",gdzie "kupkę" robi się jak na"Małysza" na progu skoczni... Ukraińcy i inni z byłego CCCP przyjeżdżając do Stalowej myślą że są na Zachodzie.Ci z Zachodu przekonani są że to Sowiecki Sojuz. Polak – Co się polepszy, to się popieprzy, co się zbuduje to się zrujnuje, co się ustali to się obali. Polak musi mieć łeb i dupę ze stali SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
|
|
Żeby wybudować nowy dworzec PKS w Stalowa Woli trzeba mieć pozwolenia i pieniądze. Firma Vivo miała pozwolenia i środki finansowe więc wybudowali Galerię Handlową szkoda tylko że nie w centrum miasta. Teraz w Centrum stoi relikt PRL.
|
|
|
|
|
Dworzec oddano do użytku w maju 1973. Jak na tamte czasy był nowoczesnym obiektem, ale przez prawie pół wieku nie doczekał się generalnego remontu, przebudowy czy rozbudowy.Stoi w takim samym stanie jak za Polski Ludowej, a autosany H9 jak jeżdżą tak będą jeździć. Amen
|
|
|
|
|
CYTAT Z Czegoś trzeba opłacić karę umowna za szkieletora dla byłego właściciela nie pisz bajek, lepsze czytałem |
|
|
|
|
CYTAT @ Spotykają się na mieście dwie koleżanki: - Hey, gdzie wysiadłaś z autobusu ? - Na brudnym baraku, tam obok opuszczonego baru w którym koczują bezdomni. - Wczoraj tamtędy przechodziłam i dałam koczującej tam dwójce bezdomnych po 20 zł - Ja dałam po 50 Stojący obok @go321-Przebijam-Daję 200 stówy,wieśburgera,spodnie i 5 minut przytulania. Do@go321 Powiedz wreszcie gdzie są ogródki działkowe w Rozwadowie,te na których wspierałeś bezdomnego! SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
|
|
Na obskurnym dworcu PKS w Stalowa Woli 5 minut przytulania - pasuje mi takie wsparcie. To kiedy?
|
|
|
|
|
CYTAT Żeby wybudować nowy dworzec PKS w Stalowa Woli trzeba mieć pozwolenia i pieniądze. Firma Vivo miała pozwolenia i środki finansowe więc wybudowali Galerię Handlową szkoda tylko że nie w centrum miasta. Teraz w Centrum stoi relikt PRL. galeria w centrum miasta? Co ty tak chcesz kupować, wszystkie galerie są na obrzeżach miast |
|
|
|
|
W których miastach galerie są na obrzeżach miast? Chyba tylko w Stalowej Woli.
W każdym dużym mieście największe centrum handlowe jest połączone z dworcem kolejowym w ścisłym centrum. |
|
Dołączył: 17 Kwie 2016r. Skąd: PiSLamaBad Ostrzeżenia: 100% |
|
|
|
No i w Stalowej też tak miało być. Niestety zmieniła się władza i pozwolenia nie ma. Przecież obecna władza myśli tylko o dobru swoich rodaków. Niestety inwestor ma inne poglądy niż aktualnie rządzący więc poczekamy na nowy dworzec.
Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
CYTAT W których miastach galerie są na obrzeżach miast? Chyba tylko w Stalowej Woli. W każdym dużym mieście największe centrum handlowe jest połączone z dworcem kolejowym w ścisłym centrum. przecież masz dwie galerie a nawet trzy i co jeszcze? Byłeś w Warszawie, Gdańsku? W centrum miasta masz galerie? |
|
|
|
|
A galeria krakowska to co? Złote tarasy, galeria katowicka, wroclavia, plaza lublin. Wymieniać jeszcze?
|
|
|
|
|
tak wszystkie są w centrum i na starym mieście w dodatku
|
|
|
|
|
CYTAT Na obskurnym dworcu PKS w Stalowa Woli 5 minut przytulania - pasuje mi takie wsparcie. To kiedy? @stalowe777 Aż tak zdeterminowany na ten teraz,nie jestem... Ale...Może jak wrócę z Berlina.Chętnie. To co?Pasuje? Na dworcu. SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
|
|
Dworzec to wizerunek miasta ,dlaczego sprzedano .?
|
|
|
|
|
cytat z "Echa dnia" z roku 2012:
Na nowym dworcu będzie nowocześnie i estetycznie. Zyskają na tym przedsiębiorstwo i pasażerowie.... mowi wicestarosta Mariusz Sołtys. Przypominam, że dworzec został sprzedany za czasów koalicji PO/PSL Fila/Sołtys Najlepiej wyszedł na tym Sołtys bo teraz do zarządzania PKS-em zatrudnił przydupasów - żonę kolesia radnego Jaromira i P.D. do pomocy żeby się nie przemęczyła. A podróżni stoją w syfie... |
|
|
|
|
a P.D. to kto, bo nie załapałem ?
|
|