|
|
|
Czy ktoś tankował ostatnio ON na MZK. Tragiczna jakość. Po zatankowaniu podczas jazdy silnik pracuje nierówno, strasznie szarpie i gaśnie. Chyba jakieś "chrzczone" to paliwo. Proszę o opinie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
No dolewają wody i filty się zapychają
|
|
|
|
|
CYTAT Czy ktoś tankował ostatnio ON na MZK. Tragiczna jakość. Po zatankowaniu podczas jazdy silnik pracuje nierówno, strasznie szarpie i gaśnie. Chyba jakieś "chrzczone" to paliwo. Proszę o opinie widocznie miałeś pecha |
|
|
|
|
ja tankuje tam i nie widzę różnicy dla mnie paliwo ok
|
|
|
|
|
Tankuję tylko ns MZK i jest ok. Może napraw sobie auto?
|
|
|
|
|
Może to zależy od samochodu. Nowe silni "czują" różnicę na jakości paliwa. Stare Audi czy VW to pojadą na byle czym. Niech biorą paliwo z Orlenu i będzie OK.
|
|
|
|
|
ja mam nowe auto z salonu z tego roku i na razie wszystko ok
|
|
|
|
|
Trochę dziwne, że po dolaniu pół litra denaturatu problemy się skończyły. To raczej wskazuje na wodę w paliwie.
|
|
|
|
|
Jesteś z konkurencji czy co ?
Tankuje dwa swoje samochody niemalże ciągle na MZK jeden to benzyna drugi to "ropniak" i nie mam żadnych zastrzeżeń co do paliwa z tej stacji. Paliwo jak paliwo. Raptem kilka groszy tańsze niż na innych stacjach ale wolę tankować na MZK niż nabijać kieszeń innym stacjom. :) |
|
|
|
|
CYTAT Trochę dziwne, że po dolaniu pół litra denaturatu problemy się skończyły. To raczej wskazuje na wodę w paliwie. Jaką wodę, chyba ci ktoś do baku nasikał. Kto by wodę wlewał do zbiornika i narażał się na prokuratora. Co ty myślisz że to bantustan że można robić z paliwem co się chce. A wiesz że jak wlałeś denaturat to możesz uszkodzić wtryski |
|
|
|
|
Każdy ma swoją filozofię. Ja mam wrażliwy silnik i wolę pewne paliwo z Orlenu. To Polski koncern więc nie mam wyrzutów sumienia a paliwo jest w mojej ocenie najlepsze z tych dostępnych w Polsce. Na takich nie sieciowych stacjach jak nasza to wcale nie tankuje, chyba że sytuacja mnie zmusi, czyli jeśli nie ma w okolicy innej stacji.
|
|
Dołączył: 17 Kwie 2016r. Skąd: PiSLamaBad Ostrzeżenia: 100% |
|
|
|
CYTAT Jesteś z konkurencji czy co ? Tankuje dwa swoje samochody niemalże ciągle na MZK jeden to benzyna drugi to "ropniak" i nie mam żadnych zastrzeżeń co do paliwa z tej stacji. Paliwo jak paliwo. Raptem kilka groszy tańsze niż na innych stacjach ale wolę tankować na MZK niż nabijać kieszeń innym stacjom. Przecież Orlen na KEN to prywatny przedsiębiorca, który ma franczyzę Orlenu. Za kilka groszy wolę pewne paliwo i kasę dla prywatnego przedsiębiorcy, który daje pracę ludziom. Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Trochę dziwne, że po dolaniu pół litra denaturatu problemy się skończyły. To raczej wskazuje na wodę w paliwie. Jaką wodę, chyba ci ktoś do baku nasikał. Kto by wodę wlewał do zbiornika i narażał się na prokuratora. Co ty myślisz że to bantustan że można robić z paliwem co się chce. A wiesz że jak wlałeś denaturat to możesz uszkodzić wtryski kabi , a Ty nie wiesz gdzie żyjesz? Oszustwo przy utwardzeniu podłoża pod naszą obwodnicą, oszustwo przez pompowanie wody przy produkcji większości wędlin, oszustwo przy wynajmie przez prezesa NIK... Oszustwa na każdym kroku. Myślisz, że nikt nie oszukuje, żeby zarobić więcej na paliwie? |
|
|
|
|
Konsultowałem ten przypadek z kilkoma mechanikami. Wszyscy twierdzili, że jeżeli pomógł denaturat to musiała być woda w paliwie
|
|
|
|
|
Jeszcze odpowiadając na zarzuty niektórych forumowiczów, nie jestem z konkurencji, tankowałem na MZK całe lato i wszystko było ok. Może faktycznie po prostu miałem pecha
|
|
|
|
|
CYTAT Jeszcze odpowiadając na zarzuty niektórych forumowiczów, nie jestem z konkurencji, tankowałem na MZK całe lato i wszystko było ok. Może faktycznie po prostu miałem pecha Ja też miałem taki przypadek. Chodzi o olej napędowy. Samochód stracił połowę mocy po zatankowaniu tam. Zdarzyło się to raz, ale już więcej tam nie zatankuję. |
|
|
|
|
Dlaczego naszym mieście jest tak drogie paliwo? miała się skończyć ta zmowa paliwowa po uruchomieniu MZK!!!!
Orlen: PB95 4,48 ON 4,49 LPG 2,06 MZK PB95 4,28 ON 4,29 Na stronie: (możemy sprawdzić cenę paliwa) https://cenapaliw.pl Stacja E 95 E.Leclerc Zielona Góra Stefana Wyszyńskiego 18 3,67zł 20/3 Auchan Łomianki Brukowa 25 3,75zł 19/3 Auchan Warszawa Modlińska 8 / Elektronowa 3,75zł 20/3 Stacja ON Inne Grodzisk Mazowiecki Mewa / Królewska 7 / Na Laski 3,87zł 19/3 E.Leclerc Zielona Góra Stefana Wyszyńskiego 18 3,89zł 20/3 Auchan Piaseczno Puławska 46 / k.Leroy Merlin 3,92zł 18/3 Auchan Wrocław Bielany Wrocławskie: Francuska 6 3,95zł 20/3 Inne Wrocław Stacja Paliw CENTRUM / Tyniecka 4 za KFC 3,95zł 20/3 Stacja LPG BP Kraków Josepha Conrada 81 1,69zł 19/3 Inne Kozienice Kochanowskiego 4 / Przy Cmentarzu 1,71zł 16/3 Orlen Wrocław Krzywoustego / Jana III Sobieskiego 1,75zł 19/3 Valdi Bochnia Brzeska 54 1,75zł 20/3 Auchan Warszawa Górczewska 124 / Wola Park 1,76zł 20/3 Tesco Lublin Orkana 4 1,77zł 19/3 E95 Taniej o ~80 groszy!!!!! ON Taniej o ~60 gorszy !!! LPG Taniej o ~36 groszy !! I nie gadać że tam jest chrzczone czy jakieś jak dziś w PL panuje "PRAWIE" monopol ORLENU na dostawę paliwa. W Rzeszowie maja na E.Leclerc 95 4.04 ON 4,24 LPG 1,90 AUCHAN 95 3,99 ON 4,19 LPG 1,89 Panie Prezydencie czy u nas jest TANIO? |
|
|
|
|
Przecież już nawet w tym głupim tarnobrzegu mają tańsze paliwo niż w aluminiowej (nie)woli. Całym rynkiem paliw w stalowej rządzi jakaś zmowa cenowa
|
|
Dołączył: 20 Maja 2010r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
Mam 3 letniego diesla i zawsze tankuje na MZK , żadnych problemów a na MZK według info paliwa dostarcza ORLEN. Zmień mechanika skoro żaden ci nie powiedział skąd w paliwie woda. Proponuję poczytać o tym trochę na necie i powiększyć swoją wiedzę na ten temat. Nie zawsze tańsze oznacza gorsze ( nie dotyczy mechaników). A tak dla ciekawostki napiszę że w LPG czasami w zbiorniku też zbiera się woda i samochód głupieje, co nie oznacza że do gazu ktoś dodaje wodę.
|
|
|
|
|
Stalowa że wszystkim jest droga.
|
|
|
|
|
Auto zmień albo napraw, cysterna orlenowska jeździ więc na pewno połowa czesc jest zalana paliwe reszta wodą i mlekiem. Autobusy tankują jakoś funkcjonuja, nie pasuje tankuj gdzie indziej
|
|
|
|
|
Od dłuższego czasu tankuje na MZK benzynę głównie benzynę.
Tankowałem oplowski silnik 1.4turbo nie działo się nic. Tankuje obecnie toyotę 1.3 nie dzieje się nic. Sporadycznie kupuje też ON iiii nie dzieje się nic. Normalne paliwo. :) |
|
|
|
|
Stalowa Wola MZK samoobsługowa stacja paliw
PB 95 3,69 ON 3,89 Nie sprzedawaj duszy diabłu - Bóg da Ci za nią więcej! Mała Fatima Rzeszowszczyzny. https://nowiny24.pl/mazury-mala-fatima-rzeszowszczyzny-cuda-dokonuja-sie-tu-do-dzis/ar/5827669 |
|
|
|
|
CYTAT Przecież już nawet w tym głupim tarnobrzegu mają tańsze paliwo niż w aluminiowej (nie)woli. Całym rynkiem paliw w stalowej rządzi jakaś zmowa cenowa maciek, jest wolny rynek i każdy może tankować gdzie chce, mimo że w MZK jest taniej to widzę że na stacjach Orlenu czy Lotosu ludzie też tankują, widocznie cena im nie przeszkadza |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Przecież już nawet w tym głupim tarnobrzegu mają tańsze paliwo niż w aluminiowej (nie)woli. Całym rynkiem paliw w stalowej rządzi jakaś zmowa cenowa maciek, jest wolny rynek i każdy może tankować gdzie chce, mimo że w MZK jest taniej to widzę że na stacjach Orlenu czy Lotosu ludzie też tankują, widocznie cena im nie przeszkadza Jak ci tak złe w tej nieWoli to uciekaj z tad szybciutko....albo cię wywieziemy... |
|