|
|
|
a to ona jest ze Stalowej Woli?? Tylko lokalni kandydaci!! Precz ze spadochroniarzami z Mielcow, Rzeszowow i innych miasteczek
Immortal - All Shall Fall |
|
|
|
|
|
|
|
|
Żadna nowość. Szlęzak kolejny raz woli wspierać obcych zamiast osoby ze Stalowej Woli.
|
|
|
|
|
Szlęzak: "Nie jestem sympatykiem platformy obywatelskiej ALE ..."
Ile jeszcze razy ktoś będzie ze mnie robił głupca w imię tego żeby wszystkim (kolesiom) żyło się lepiej? Panie Prezydencie głosowałem na pana ale... nie będzie mi pan mówił co mam zrobić ze swoim głosem. Aż takim pana fanem to nie jestem :-) A B O R C J A - holokaust nienarodzonych. WOLNOŚĆ NIE OZNACZA, ŻE MNIE WOLNO WSZYSTKO A TOBIE NIC!!! |
|
|
|
|
demokrancja ma swoje prawa, ale obcokrajowcom dziekujemy. Pora wspierac naszych!!
|
|
|
|
Podobno na spotkaniu wyborczym z Maryjanem w szkole muzycznej było 15 osób.
|
|
Dołączył: 30 Sty 2009r. Skąd: stalowowolunia Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT Podobno na spotkaniu wyborczym z Maryjanem w szkole muzycznej było 15 osób. Masz może info ile ludków było na dzisiejszym spotkaniu z Napier(d)alskim w muzycznej ? |
|
|
|
|
Nie wiem, kto był dziś w Stalowej Woli, a o 15 osobach dowiedziałem się z innego forum. Muszę przyznać, że to zdumiewający wynik, jak na partię wodzowską.
|
|
Dołączył: 30 Sty 2009r. Skąd: stalowowolunia Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT Nie wiem, kto był dziś w Stalowej Woli, a o 15 osobach dowiedziałem się z innego forum. Muszę przyznać, że to zdumiewający wynik, jak na partię wodzowską. Jaki kandydat taki wynik |
|
|
|
|
A kogoś to dziwi?
Każdy, kto pamięta rządy Krzaklewskiego z lat 1997-2001 wie, do czego ten gość doprowadził. CYTAT Nie wiem, kto był dziś w Stalowej Woli, a o 15 osobach dowiedziałem się z innego forum. Muszę przyznać, że to zdumiewający wynik, jak na partię wodzowską.
|
|
Dołączył: 31 Sty 2009r. Skąd: z II irlandii ;-) Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Janusz Lewandowski kandydatem nr. 1 na liście PO w okręgu nr. 1 (pomorskie),
Listę PO w okręgu nr 1 (pomorskie) otwiera były minister w rządach J.K. Bieleckiego i H. Suchockiej. Na tym stanowisku zyskał sobie "sławę" najgorszego prywatyzatora, wyprzedającego polski przemysł za bezcen. Jakże wymowną ocenę na temat Lewandowskiego opublikowano w giedroyciowej paryskiej "Kulturze" w czerwcu 1997 roku. Ekonomista Andrzej Koźmiński nazwał tam Lewandowskiego "fanatykiem", który zakłady przemysłu państwowego" "za pół darmo przekazał obcemu kapitałowi". Szczególnie osławiona pod tym względem stała się tzw. "prywatyzacja" bardzo nowoczesnych Zakładów Papierniczych w Kwidzynu. Zakłady te warte 600 milionów dolarów, sprzedano amerykańskiemu przedsiębiorcy za sumę 120 milionów dolarów. (Por. J.R. Nowak: "Zagrożenia dla Polski i polskości", Warszawa 1998, t.II, s.112-113) Wszystko to jednak upiekło się Lewandowskiemu. Na przykład, w lipcu 2000 r., umorzono sprawę Lewandowskiego o przekroczenie prawa przy prywatyzacji krakowskich spółek: Techmy i Krakechemii, bo Lewandowskiego chronił immunitet, z którego nie chciał zrezygnować. (zob.M.Kuciel, Poseł nie stanie przed sądem, "Rzeczpospolita" z 6 lipca 2000). Chcesz często widzieć w garnku dno głosuj na PO |
|
|
|
|
Chcesz często widzieć w garnku dno głosuj na PO |
|
|
|
|
CYTAT macie cuda platformy glosujcie na nich jeszcze raz !!! Powiedz, że PIS czyni cuda. Nie zagłosuję na pewno ani na tych ani na tych. |
|
|
|
|
Edzio, do wyboru i koloru:
http://www.eurowybory2009.yoyo.pl/?q=node/68 Okręg nr 9 PODKARPACKIE Libertas: PAWŁOWIEC Daniel KOZARSKI Sławomir Adam STACHOWICZ Augustyn Władysław RZEPKA Jerzy Jan WRÓBEL Halina ĆWIKŁA Iwona Maria TUREK Marcin Krzysztof ZUCHOWSKI Jan Maria KAZNECKI Dariusz Andrzej ROGOWSKI Tadeusz Antoni PO: KRZAKLEWSKI Marian ŁUKACIJEWSKA Elżbieta Katarzyna PORĘBA Marek Zbigniew BORCZ Jerzy ORDYCZYŃSKI Marek Stefan CHRABĄSZCZ Adam Józef MISIĄG Stanisław ZDUŃSKI Leszek PARTYKA Sławomir Andrzej ADAMCZYK Tomasz Tadeusz PPP: WRÓBEL Jerzy Bogusław STANEK Elżbieta Mariola MIŚKIEWICZ Krzysztof BUŻ Agnieszka Bernadeta RĄCZY Mariusz Wojciech ZDĄBŁARZ Janina ŁYSZCZAK Roman BIENIEK Krzysztof Piotr PSL: JANOWSKI Mieczysław Edmund KASPRZAK Mieczysław DEPTUŁA Leszek Roman MICHALIK Józef KOŁODZIEJ Janusz Adam JANKOWSKI-MIHUŁOWICZ Józef Tadeusz RYGIEL Wiesław Andrzej KISZKA Zbigniew HYNOWSKI Jacek WIŚNIEWSKI Jerzy Prawica RP: MAZIARZ Mieczysław Stanisław KŁECZEK Dariusz CHOLEWIŃSKI Bogusław KRZANOWSKI Bogusław DUDZIK Teresa Urszula RAKSZAWSKA-STOPYRA Wanda Zofia BARĆ Bronisława STRZĘPEK Renata DZIKA Anna WINTER Wojciech PiS: PORĘBA Tomasz Piotr ĆWIERZ Andrzej Bogusław GOŁOJUCH Kazimierz Edward SZLACHTA Andrzej ŚNIEŻEK Adam Walenty KARASIŃSKI Maciej Stanisław ŁĄCZAK Czesław SIECZKOŚ Zbigniew SAGATOWSKA Janina Zofia BABINETZ Piotr Mieczysław Samoobrona: LIS Alicja Bronisława SZAŁAJKO Stanisław Michał URBAN Tadeusz Bronisław ARMATA Jan SZOSTEK Roman PUKA Daniela Franciszka BURY Sławomir Andrzej HABRAT Józef SZUKAŁA Tadeusz GAZDA Paweł Piotr UPR: WASIECZKO Dariusz Leszek BERKOWICZ Konrad Szczepan ZARĘBSKI Waldemar NIEZGODA Wojciech Waldemar RZEPIELA Jerzy ZIĘBA Tadeusz Mikołaj DACHOWSKI Mirosław Jacek DUSZA Wojciech Stanisław ZAJĄC Kryspin Jan ŻYGADŁO Piotr Centrolewica: MARTENS Krzysztof MYŁEK Danuta Łucja PIECUCH Witold Stanisław HAŁAJ Joanna GÓRNICKI Wojciech PISKOR Zbigniew WILK Marzena Małgorzata SZELC Grażyna Julia POŁUDNIAK Arkadiusz Artur KOZEK Bartłomiej Józef SLD-UP: NIEWCZAS Marta Agata TOFIL Bronisław Tadeusz BŁASZCZYSZYN Tadeusz ŁOKAJ Tadeusz Antoni GRYCH-BOCHYŃSKA Urszula PIETROW Wasili JUREK Andrzej KOZDĘBA Daniel Witold LEMIECH Stanisław ZYCH Marcin Wyścig szczurów trwa !!!! P.S. oczywiście idę zagłosować, to moje jedyne prawo w moim //ocenzurowano kraju, czemu mam nie skorzystać. A B O R C J A - holokaust nienarodzonych. WOLNOŚĆ NIE OZNACZA, ŻE MNIE WOLNO WSZYSTKO A TOBIE NIC!!! |
|
|
|
|
Podobno zdjęto program Wojciecha Cejrowskiego "Boso przez świat" z powodu jego wystąpienia w spocie wyborczym. Komu miałby zaszkodzić Gdyby kogo obchodziło co mówił podaję linki:
część 1 http://www.youtube.com/watch?v=IcAx6GkjNaw część 2 http://www.youtube.com/watch?v=Ef2n3YeECw0 część 3 http://www.youtube.com/watch?v=_lI6EyS0SPM część 4 A B O R C J A - holokaust nienarodzonych. WOLNOŚĆ NIE OZNACZA, ŻE MNIE WOLNO WSZYSTKO A TOBIE NIC!!! |
|
|
|
|
CYTAT Edzio, do wyboru i koloru: http://www.eurowybory2009.yoyo.pl/?q=node/68 Okręg nr 9 PODKARPACKIE Libertas: PAWŁOWIEC Daniel KOZARSKI Sławomir Adam STACHOWICZ Augustyn Władysław RZEPKA Jerzy Jan WRÓBEL Halina ĆWIKŁA Iwona Maria TUREK Marcin Krzysztof ZUCHOWSKI Jan Maria KAZNECKI Dariusz Andrzej ROGOWSKI Tadeusz Antoni PO: KRZAKLEWSKI Marian ŁUKACIJEWSKA Elżbieta Katarzyna PORĘBA Marek Zbigniew BORCZ Jerzy ORDYCZYŃSKI Marek Stefan CHRABĄSZCZ Adam Józef MISIĄG Stanisław ZDUŃSKI Leszek PARTYKA Sławomir Andrzej ADAMCZYK Tomasz Tadeusz PPP: WRÓBEL Jerzy Bogusław STANEK Elżbieta Mariola MIŚKIEWICZ Krzysztof BUŻ Agnieszka Bernadeta RĄCZY Mariusz Wojciech ZDĄBŁARZ Janina ŁYSZCZAK Roman BIENIEK Krzysztof Piotr PSL: JANOWSKI Mieczysław Edmund KASPRZAK Mieczysław DEPTUŁA Leszek Roman MICHALIK Józef KOŁODZIEJ Janusz Adam JANKOWSKI-MIHUŁOWICZ Józef Tadeusz RYGIEL Wiesław Andrzej KISZKA Zbigniew HYNOWSKI Jacek WIŚNIEWSKI Jerzy Prawica RP: MAZIARZ Mieczysław Stanisław KŁECZEK Dariusz CHOLEWIŃSKI Bogusław KRZANOWSKI Bogusław DUDZIK Teresa Urszula RAKSZAWSKA-STOPYRA Wanda Zofia BARĆ Bronisława STRZĘPEK Renata DZIKA Anna WINTER Wojciech PiS: PORĘBA Tomasz Piotr ĆWIERZ Andrzej Bogusław GOŁOJUCH Kazimierz Edward SZLACHTA Andrzej ŚNIEŻEK Adam Walenty KARASIŃSKI Maciej Stanisław ŁĄCZAK Czesław SIECZKOŚ Zbigniew SAGATOWSKA Janina Zofia BABINETZ Piotr Mieczysław Samoobrona: LIS Alicja Bronisława SZAŁAJKO Stanisław Michał URBAN Tadeusz Bronisław ARMATA Jan SZOSTEK Roman PUKA Daniela Franciszka BURY Sławomir Andrzej HABRAT Józef SZUKAŁA Tadeusz GAZDA Paweł Piotr UPR: WASIECZKO Dariusz Leszek BERKOWICZ Konrad Szczepan ZARĘBSKI Waldemar NIEZGODA Wojciech Waldemar RZEPIELA Jerzy ZIĘBA Tadeusz Mikołaj DACHOWSKI Mirosław Jacek DUSZA Wojciech Stanisław ZAJĄC Kryspin Jan ŻYGADŁO Piotr Centrolewica: MARTENS Krzysztof MYŁEK Danuta Łucja PIECUCH Witold Stanisław HAŁAJ Joanna GÓRNICKI Wojciech PISKOR Zbigniew WILK Marzena Małgorzata SZELC Grażyna Julia POŁUDNIAK Arkadiusz Artur KOZEK Bartłomiej Józef SLD-UP: NIEWCZAS Marta Agata TOFIL Bronisław Tadeusz BŁASZCZYSZYN Tadeusz ŁOKAJ Tadeusz Antoni GRYCH-BOCHYŃSKA Urszula PIETROW Wasili JUREK Andrzej KOZDĘBA Daniel Witold LEMIECH Stanisław ZYCH Marcin Wyścig szczurów trwa !!!! P.S. oczywiście idę zagłosować, to moje jedyne prawo w moim //ocenzurowano kraju, czemu mam nie skorzystać. W Samoobronie sama szlachta siedzi( po nazwiskach) |
|
|
|
|
ponoc samoobrona ma zmienic nazwę na SAMOGWAŁT !!!!
BURN YOUR LOCAL CHURCH |
|
|
|
|
|
|
|
|
Za nami dzień prawyborów, które odbyły się tradycyjnie we Wrześni i, mniej tradycyjnie, w Opocznie.
We Wrześni zwycięska Platforma zgarnęła 41 proc. głosów. Drugie miejsce (16,5 proc.) - uwaga - SLD. PiS dopiero trzeci (13,5 proc.), ale partia Jarosława Kaczyńskiego nie brała udziału w zabawie. Nie zgodziła się nawet na używanie swojej nazwy, wyborcy mogli więc głosować na “listę nr 10″ - donosi serwis TVN24. 5-procentowy próg przekroczyły jeszcze dwie partie: PSL (9 proc.) i Prawica Rzeczypospolitej (5 proc.). Mniej niż pół procenta zabrakło Samoobronie RP, ale warto podkreślić, że mówimy tu o wynikach niepełnych, więc partia Andrzeja Leppera ma jeszcze szansę. W Opocznie przewaga PO była zdecydowanie mniejsza - partia Donalda Tuska zdobyła 30 proc. głosów. Drugie SLD zgarnęło 18 proc. Trzecie miejsce dla “listy nr 10″ (16 proc.), czwarte dla PSL (14 proc.). Próg przekroczyły jeszcze: Samoobrona (7 proc.) i Prawica Rzeczypospolitej (5 proc.). Pomimo piknikowej atmosfery, darmowego jedzenia i organizowanych przez komitety wyborcze rozrywek frekwencja była żałosna. Popołudniu wynosiła w Opocznie ledwie 2,5 proc., we Wrześni sięgnęła 3 proc. Po takim dniu musi pojawić się pytanie: czy to ma jeszcze jakiś sens? Dawno nie było prawyborów, w których wzięłyby udział wszystkie partie. Co zresztą przy takiej frekwencji wcale nie dziwi. Nikt rozsądny przecież nie może brać wyników tej zabawy na poważnie. SLD przed PiS? Prawica Rzeczypospolitej w Parlamencie Europejskim? Bez żartów. Najwyższa chyba pora skończyć z tym cyrkiem. Swoje kosztuje, a już nawet nikogo nie bawi. Chcesz często widzieć w garnku dno głosuj na PO |
|
|
|
|
faja masz robote wklejac spam po stronach
|
|
|
|
|
Zbliżają się wybory, politycy prześcigają się w obietnicach, w telewizjach widzimy spoty wyborcze, debaty, wiece. Wśród różności przebija się jedna jaskółka porozumienia ponad partiami, wszyscy nawołują "Idźcie do wyborów". Dlaczego?
To pytanie nurtowało mnie od jakiegoś czasu, dlatego postanowiłem zbadać temat. Jak się okazało, po lekturze Ustawy o partiach politycznych, oraz Ordynacji wyborczych do PE i do parlamentu krajowego, po raz kolejny sprawdziło się porzekadło, że gdy nie wiadomo o co chodzi, chodzi o pieniądze. Po prostu za każdy głos oddany w wyborach, partie otrzymują konkretną gotówkę. Ale do rzeczy. Wybory do Parlamentu Europejskiego Partie biorące udział w wyborach muszą finansować swoją kampanię same. Po wyborach partiom, które wprowadziły do PE swoich kandydatów przysługuje tzw. dotacja podmiotowa, której wysokość wyrażana jest wzorem: W Dp = --- x M, L gdzie poszczególne symbole oznaczają: Dp - wysokość przysługującej dotacji podmiotowej, W - kwotę złotych równą liczbie wyborców, którzy oddali głosy, L - liczbę wybieranych w Rzeczypospolitej Polskiej posłów do Parlamentu Europejskiego, M - liczbę mandatów uzyskanych przez dany komitet wyborczy. A zatem kwota dotacji na każdego europosła, jest uzależniona od ilości wyborców, którzy wzięli udział w głosowaniu. Wybory do Sejmu i Senatu Jeszcze większe znaczenie ma dla partii politycznych frekwencja w wyborach krajowych. Tutaj aby dostać dotację partie nie muszą się martwić ilością wprowadzonych posłów. Warunkiem uzyskania dotacji podmiotowej jest uzyskanie minimum 3% poparcia. Każda partia, która przekroczy ten próg otrzymuje za każdy oddany na nią głos w zależności od przedziału procentowego od 1,50 do 11,53 złotych. Iść na wybory czy zostać w domu? Powstaje zatem pytanie iść na wybory czy zostać w domu? Decyzja należy do każdego obywatela, ale podejmując decyzję o głosowaniu musimy pamiętać, że brak głosowania to także wyrażenie konkretnego poglądu. Konsekwencją dla wszystkich partii, które w znacznym stopniu utrzymują się z dotacji budżetowych, są mniejsze pieniądze wydane z naszych podatków. Nie dajmy się więc nabrać na bajki o "obywatelskim obowiązku", tutaj chodzi tylko o pieniądze. Biorąc pod uwagę fakty, które opisałem wyżej należy także pamiętać, że w takim wypadku nie ma "straconych" głosów. Nawet głosowanie na partię, która nie wejdzie do parlamentu, może oznaczać przyznanie lub zwiększenie jej dotacji, dzięki której może w następnych wyborach uzyskać lepszy wynik. interia.pl BURN YOUR LOCAL CHURCH |
|
|
|
|
pan krzaklewski juz mial swoja szanse i co dobrego zrobil?
historia kolem sie toczy, wciaz te same nazwiska i wciaz ta sama kicha, ktora sie z czasem rozrasta... zdecydowanie zostaje w domu, wiem ze to nie jest wyjscie, z drugiej jednak strony nie widze nikogo kto zaslugiwalby na moj glos i nie ruszaja mnie puste obietnice. chociaz jak wejda ciekawi ludzie to pewnie bedzie tak wesolo jak w polskim parlamencie i znow bedziemy sie smiac non serviam |
|
|
|
|
I kogo te wybory obchodza? Chyba samych kandydatow
Doopa a nie bedzie ktos z Zakapiorpacia w Europie (i slusznie, bo wstyd jak sie na liste popatrzy Immortal - All Shall Fall |
|
|
|
|
CYTAT o to PiSowska drużyna która nam podnosi czunsze w spółdzielni mieszkaniowej: A to Pan Ptasinski teraz w PiS?? Bo wczesniej chyba cos wspolnego mial z SLD i SdPL... Prawie jak Pan Andres i Pan Zarzeczny Zmiana warty co dwie godziny Immortal - All Shall Fall |
|
|
|
|
Skoro tak wszyscy się bawią w SPAMOWANIE... a są to zapewne komitety tych partyj... to ja we własnej osobie kogoś polecę:
http://www.kwupr(...)rkowicz/ Unia Polityki Realnej. Lista 1, okręg 9, miejsce 2 UPR jest wyjątkiem na scenie politycznej. Polecam Jeżeli masz dość PO,SLD,PIS,PSL,LPR,SO i ich kłamstw, tej biedy którą sami wytworzyli, ich programu który jest taki sam, ich złodziejstwa to albo nie idź na wybory albo nie zmarnuj po raz kolejny głosu. UPR jest jedyną partią która nigdy nie była finansowana ze środków publicznych, w ostatnim roku tylko PO wzięła 38 mln zł. a gdzie inne socjalistyczne partie ?? Kryzys bierze się stąd, że te partie doją od nas wysokie podatki. Koszt pracy jest zbyt wysoki więc jest bezrobocie i kryzys gosp. oni walczą z bezrobociem dorzucając papieru do ognia. Tu trzeba konkretnych działań, zmierzających do obniżenia podatków. Tu apel do zwolenników PO. Odkąd PO jest u władzy ani jednego podatku nie znieśli, wręcz przeciwnie zwiększono, miedzy innymi akcyzę na alkohol i papierosy, a teraz zamierzają zwiększyć podatki na ZUS i inne aby załatać dziurę którą sami tworzą i tak bez końca, przed wyborami cisza ale po wyborach zobaczycie wyzsze podatki co zwieksza bezrobocie i zasiłki i tak bez końca.... do dna. Chcecie wolności to wybór jest prosty a zarazem jedyny. LISTA NUMER JEDEN. Grabież legalna może przejawiać się na tysiąc sposobów, stąd nieskończona liczba jej przejawów: cła, ochrona rynku, dotacje, subwencje, preferencje, progresywny podatek dochodowy, bezpłatna oświata, prawo do pracy, prawo do zysków, prawo do płacy, prawo do opieki społecznej, prawo do środków produkcji, bezpłatny kredyt itd., itd. Wszystkie te przejawy – połączone tym, co dla nich wspólne, czyli usankcjonowaną grabieżą – noszą nazwę socjalizmu. |
|
|
|
|
Nie glosujcie na PO dzis jedna z kandydatek podczas wywiadu w radiu pin poinformowala ze PO bedac dalej w tej frakcji musi stosowac sie do dyscypliny partyjnej na pytanie dziennikarki czy jezeli bedzie to glosowanie np kluczowe dla polski to co wtedy? niestety tez musimy trzymac sie dyscypliny !!
|