|
|
|
CYTAT @ hit Na poważnie piszę. Tak było. A na strzelnicy na poligonie, dawali po trzy naboje. Ogień pojedynczy, z pozycji leżącej, z 50 metrów. Miałem starego AKMS z 1986 roku (sam jestem z 1987 roku). Zawiasy w składanej kolbie już się powoli zacinały. Na pokrywie sprężyny powrotnej też już była lekka rdza. AKMS składana kolba r.1986... Rdza...Bredzisz.. W Armii lepsza od zakonnicy. Zawsze czysta... Pjerdolisy... AKMS 1986...O Qurva twaja... https://redmik.pl/649/Jestem-za SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
|
|
SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
|
|
@ jusek
Po lewej stronie było wygrawerowane "1986". I bez wątpienia wersja AKMS. Pamiętam że ściskało się zawiasy, żeby kolbę rozłożyć lub złożyć. |
|
|
|
|
CYTAT @ jusek Po lewej stronie było wygrawerowane "1986". I bez wątpienia wersja AKMS. Pamiętam że ściskało się zawiasy, żeby kolbę rozłożyć lub złożyć. Kazda giwera AK ma swój numer)litery i cyfry plus rocznik) i to nie zawiasy się ściska. Bredzisz. Wybaczam. Pytania aktualne. SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
|
|
@ jusek
U mnie - na samym karabinie - był tylko rocznik. I ściskało się zawiasy. Do środka. Wtedy się odblokowywały i można było złożyć lub rozłożyć. Kolba oczywiście metalowa. Dzisiejszy "Beryl" też ma składaną kolbę, ale składaną w bok. I naciska się zatrzask z góry. |
|
|
|
|
CYTAT @ jusek U mnie - na samym karabinie - był tylko rocznik. I ściskało się zawiasy. Do środka. Wtedy się odblokowywały i można było złożyć lub rozłożyć. Kolba oczywiście metalowa. Dzisiejszy "Beryl" też ma składaną kolbę, ale składaną w bok. I naciska się zatrzask z góry. Beryl to jest całkiem inna bron! Inny kaliber,budowa ect.. Kazda giwera czy klamka ma własny numer seryjny!!! Czekam na odpowiedzi. W Armii+Wybierasz giwerę z magazynu broni,spisywany jest jej numer. Ja miałem swój,przydzielony kalach na cały okres pobytu na danej kompanii. Z nazwiskiem i numerem broni na stojaku.Dla ułatwienia i szybkości wybierania. Dalej Ci nie wierze. PS.Odpowiedzi kiedy... I jeszcze jedno+ ile miałeś magazynków wydawanych np.na strzelanie... SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
|
|
@ jusek
Ja karabinu nie wybierałem. Taki dostałem, to taki miałem. Numer ewidencyjny broni miałem wpisany do książeczki wojskowej. Magazynków (pustych) było wydawanych trzy albo cztery. |
|
|
|
|
CYTAT @ jusek Ja karabinu nie wybierałem. Taki dostałem, to taki miałem. Numer ewidencyjny broni miałem wpisany do książeczki wojskowej. Magazynków (pustych) było wydawanych trzy albo cztery. Nigdy trzy.!!! Cztery! Trzy do ...,czwarty do kałacha. Error,next facet brnij ... Nigdy trzy,never! A dlaczego? To kolejne pytanie.Na pozostałe czekam. SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
|
|
CYTAT (R5_VIRUS) fajerwerki kupione, czas postrzelać, z okazji akcji włascicieli zasrajusów chodnikowych w tym roku kupiłem dwa razy więcej CYTAT (Skorpioon) a ja strzelam caly dzien i mam w d***e jakies psy Po prostu inteligentni i wrażliwi ludzie wiedzą co to psia miłość i jak wartościowe jest to zwierze i ile człowiekowi dają chwile spędzone z psem a przykładem tego może być dogoterapia. https://img5.dmty.pl//uploads/201511/1448366582_pi03yt_600.jpg |
|
|
|
|
Jusek szkoda twojej głowy na pytanie pustaka co mu w czapie jedna kulka lata....
Pewnie tez zardzewiała jak jego własna bania. Brak słów... |
|
|
|
|
CYTAT Jusek szkoda twojej głowy na pytanie pustaka co mu w czapie jedna kulka lata.... Pewnie tez zardzewiała jak jego własna bania. Brak słów... Uszczelkę mu wydmuchało spod głowicy,olej wyciekł... W armii był tak jak ja w Berlinie.Zresztą on też. PS.Tak z ciekawości, sprawdzę adres przy Żeromskiego ../.. w STW gdzie niby miał mieszkać. A z czasem też ulicę Setną w Szówsku k/Jarosławia.Ciekawe czy znają go na benzynowni "Artel",skoro fajniej jest w pizzerii "U Mila". Ktoś musiał widzieć faceta z krokodylem, nawalonego'bobofrutami"dającego dwie stówy bezdomnemu i buty rozmiar 43?Sorka...Buty były na działkach,os.Piaski w Rozwadowie. Zreszta...Może te działki były w Berlinie,skoro ogródków działkowych nie ma na Piaskach. SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
|
|
CYTAT (R5 VIRUS) fajerwerki kupione, czas postrzelać, z okazji akcji włascicieli zasrajusów chodnikowych w tym roku kupiłem dwa razy więcej https://www.jestpozytywnie.pl/wierny-pies-obudzil/?fbclid=IwAR1JW7BXgi50NyhYtYp5G8tSLMBNQ0VoL1SKO5fVLKM7Myg7mcz613fQRwU https://img5.dmty.pl//uploads/201511/1448366582_pi03yt_600.jpg |
|