|
|
|
Refluks przełyku, zgaga itp. Jak sobie radzicie, osoby które mają, miały o ile da się to zwalczyć?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Chorowałem,da się wyleczyć.
|
|
|
|
|
Polecam inhibitor pompy protonowej np.omeprazol,pantoprazol itp
|
|
|
|
|
odpowiednia dieta a nie wynalazki typu inhibitory.
hitfromthebong, jesteś lekarzem że takie cuda proponujesz? |
|
|
|
|
CYTAT Polecam inhibitor pompy protonowej np.omeprazol,pantoprazol itp Po zastosowaniu tych leków pokonałem refluks a dokładnie ten lek Losec (omeprazol),oczywiscie dieta swoją drogą |
|
|
|
|
Kabi Mam gastropatię rumieniową i refluks typu B.Autor posta kieruje pytanie do osób,które miały problemy z układem pokarmowym.Takich jak ja .Mało tego autor pyta o sposoby radzenia sobie z w/w problemami.Mi inhibitor pompy protonowej w tym wypadku Panzol pomógł.To jest mój sposób na radzenie sobie z refluksem,więc odpowiedziałam w miarę kompetentnie autorowi pytania.Dieta w problemach z przewodem pokarmowym jest sprawą oczywistą,ponieważ jeśli zjesz coś nieodpowiedniego to dolegliwości takie jak ból brzucha,cofanie się treści żołądkowej w tym kwasu solnego do przełyku i pieczenie w klatce piersiowej się nasila. Preparaty zobojętniające kwas tj.omeprazol,pantoprazol hamują wydzielanie kwasu solnego w soku żołądkowym i działają bezpośrednio na dolegliwości.Mam nadzieję,że zaspokoiłam Twoją ciekawość a czytania ze zrozumieniem uczą w podstawówce.Polecam powrót do szkolnej ławki
|
|
|
|
|
Kabi na innym forum to był by zbanowany.
|
|
|
|
|
CYTAT Refluks przełyku, zgaga itp. Jak sobie radzicie, osoby które mają, miały o ile da się to zwalczyć? Czesto mnie zgaga lapala ale jak zrobilem badania na laktoze to juz pozniej mi to wszysto przeszlo. 35% Polakow ma problemy z laktoza ale wiekszosc o tym nie wie. |
|
|
|
|
Podepnę się pod pytanie.
Czy antyszczepionkowcy jadąc lub wracając z Chin( Wuhan), nie zaszczepią się,nawet wiedząc że mogą być chorzy? Przekonania czy życie? Swoje-jednego przygłupa mniej.Selekcja. Ale życie innych? SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
|
|
Zrób gastroskopię u dobrego Gastroenterologa (polecam lek. Kiszka)
|
|
|
|
|
Byłem u niego, lat parę temu dostałem dexilant wszystko unormowało się wręcz uspokoiło teraz mam wrażenie że wróciło.. Dieta, styk życia na pewno ma wpływ. Robiąc gasto lekarz nie wiedział o bakterii która m i wyszła z wymazu gardła.. Nie wiem czy ma ona znaczenie bądź podobne objawy..
|
|
|
|
|
Dodam że to nie jest cały czas, nie tak se się utrzymuje tylko że tak powiem napadowe..
|
|
|
|
|
Proponuję Hericium- wyciąg z soplówki jeżowatej, mnie pomogło.
|
|
|
|
|
Nie słuchaj tych internetowych lekarzy!Mnie jak rura paliła po chemicznych browarach,wódzie,ciężkostrawnym jedzeniu a nawet po słodyczach,jest taki proszek w aptece lub na allegro Alkala N i po zgadze na lata.Nie kupuj innych zamienników bo to lipa.Środek na zakwaszenie organizmu.Koleś co mieszka w Niemczech po ostrym pijaństwu mi polecił i mnie pomogło
|
|
|
|
|
CYTAT Podepnę się pod pytanie. Czy antyszczepionkowcy jadąc lub wracając z Chin( Wuhan), nie zaszczepią się,nawet wiedząc że mogą być chorzy? Przekonania czy życie? Swoje-jednego przygłupa mniej.Selekcja. Ale życie innych? Jak bys doczytal to szczepionki niema . |
|