|
|
|
Witam,
Jesteśmy już po rozmowie z księdzem i po ustaleniu daty Chrztu i myślałam, że wszystko już wiem, ale dowiedziałam się od koleżanki, że w niektórych kościołach odgórnie jest wybrany jeden fotograf który jest dopuszczony do fotografowania w kościele i nie można wybrać sobie innego. Wydaje mi się, że coś pokręciła bo jest to trochę niemożliwe, ale na wszelki wypadek zapytam czy w Parafii Trójcy Przenajświętszej czyli w Kościele przy cmentarzu można wybrać sobie dowolnego fotografa który będzie robił zdjęcia podczas Mszy? I drugie pytanie czy ktoś ostatnio robił chrzciny w Lasowiance? Jeśli tak jakie menu warto wybrać? Jak przeglądałam propozycje to okazało się, że jedzenia jak na małe wesele ;) W ogóle ile zwyczajowo trwa taka impreza? W Lasowiance Pan nam powiedział, że można siedzieć do 23, ale wydaje mi się to lekką przesadą jeszcze przy małym dziecku. Może głupie pytania ale nigdy nie byłam na chrzcinach w lakalu i nie wiem jak podejść do tego tematu a chciałabym zorganizować to tak jak zwykle ludzie robią ;) Z góry dziękuję za wiadomości. |
|
|
|
|
|
|
Dołączył: 28 Kwie 2013r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Na chrzcinach zwykle się nie pije. A jak się nie pije to ile można wysiedzieć. Maksymalnie goście będą do godz. 19.
Co do fotografa to kto mu zabroni robienia zdjęć. Przecież ksiądz go nie wygoni. |
|
|
|
|
Pierwsze słyszę że na chrzcinach się nie pije.
|
|
|
|
|
Hahaha nie pije się na komuni nie na chrzcie.
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
CYTAT Pierwsze słyszę że na chrzcinach się nie pije. Chrzest i I Komunia to uroczystość dziecka i rodziców, więc warto rozszerzyć horyzonty myślowe. |
|
|
|
|
Spróbujcie czasem bez alko tak też może być wesoło i fajnie tylko trzeba się bardziej postarać. Tylko bez hejtu proszę. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
Również uważam, że na chrzcinach nie wypada pić alko
|
|
|
|
|
Ludzie laska pyta o fotografa i menu w lokalu i raczej w nosie ma wasze zdanie na temat alkoholu czy wypada czy nie. Jest to indywidualna sprawa każdego z nas. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
CYTAT Ludzie laska pyta o fotografa i menu w lokalu i raczej w nosie ma wasze zdanie na temat alkoholu czy wypada czy nie. Jest to indywidualna sprawa każdego z nas. Pozdrawiam Rozmowa nie zeszła na temat jak kto ma być ubrana, a zainteresowana pyta m.in. o menu. |
|
|
|
|
Lasowianka - katastrofa. Rosół z makaronem tragiczny. Robiąc małą imprezę (np. chrzciny, stypę) musisz liczyć się z tym, że lokal jest otwarty ,,dla wszystkich''. Tzn. przychodzą zgredki z okolicznych bloków i oczywiście łoją piwo, patrząc na gości i na tv, który chodzi bardzo głośno. Jednym słowem tragedia.
|
|
|
|
|
Jedzenie takie same od lat
|
|
|
|
|
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Jednak zostaniemy przy tej Lasowiance, bo najbliżej Kościoła, a i pewnie ciężko byłoby coś znaleźć na ostatnią chwilę. Mam nadzieję,że odgrodzą nas jakąś kotarą od reszty gości, bo faktycznie z tego co czytam to może być kiepsko.
|
|
|
|
|
W 3 nie beda robic problemu ze zdjeciami o ile fotograf bedzie ogarnial sprawe. I niech idzie przed sie przedstawic i zapytac czego sobie ksiedzu w razie w nie zyczy(latania po oltarzu)... ogolnie regula zawsze ta sama... kiedys bylo inaczej bo wolali pozwolenia itd no ale czasy sie zmienily.
|
|
|
|
|
Zdecydowanie lepiej jest wcześniej zapytać tam o jakiś parawan, tak żeby oddzielić się od tych ,,przychodzących na piwko z Siedlanki''. Można również poprosić o wyłączenie tv
|
|