|
|
|
Czy u Was też spółdzielnia grzeje jak oszalała, bo na poniatowskiego nie idzie wytrzymać. Rozumiem, że można przykręcić grzejniki ale z drugiej strony jeśli rozliczenia są zbiorcze a nie indywidualne, a na zewnątrz ponad 10-12 stopni ? Jaki to ma sens?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mieszkam przy Poniatowskiego i nie. Nie grzeją jak oszalałe.
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
może zależy od sieci i jakiegoś rewiru ? cholera wie, kolo szkoły 12/Vivo miałem odkręcone na 5 to teraz aż parzą
|
|
|
|
|
Ja dostałem kiedyś taką rozpiskę ze spółdzielni i zalecali ustawiać na 2 lub 3. Nigdy nie mam na 5 bo to moc na duże mrozy.
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
U mnie wręcz zimne teraz są kaloryfery
|
|
|
|
|
Jeszcze nie ma takiej temperatury aby mogli przestać grzać całkowicie. Pewnie mieszkasz na górnych piętrach to masz ciepło od sąsiadów, więc kaloryfer możesz całkiem zakręcić, zapytaj tych niżej czy trzeba grzać.
|
|
|
|
|
Nie dogodzi. Jak w październiku nie grzeją to zaraz pytania dlaczego nie grzeją. Teraz za ciepło i też źle.
|
|
|
|
|
Co z tego ze w dzień masz 10 stopni jak w noc spada poniżej 0,a najgorsze co może by to wilgoć w domu czy mieszkaniu
|
|
|
|
|
Zakręć jeśli masz za ciepło. U nas niestety aż tak mocno nie grzeją, a suszenie prania przy takim grzaniu to katastrofa...
|
|
|
|
|
CYTAT Czy u Was też spółdzielnia grzeje jak oszalała, bo na poniatowskiego nie idzie wytrzymać. Rozumiem, że można przykręcić grzejniki ale z drugiej strony jeśli rozliczenia są zbiorcze a nie indywidualne, a na zewnątrz ponad 10-12 stopni ? Jaki to ma sens? Jaja sobie robisz? Nie masz zaworów termostatycznych? |
|
|
|
|
CYTAT Jaja sobie robisz? Nie masz zaworów termostatycznych? Jaja sobie robisz? myślisz że termostatem regulujesz ilość ciepła na budynek? Po prostu, nie ważne czy zima mroźna czy nie PEC musi sprzedać odpowiednią ilość ciepła żeby było na wypłaty. Oni tam mają liczniki i widzą że w tym roku zapotrzebowanie na ciepłą wodę jest zbyt małe więć OGIEŃ!!! a taki Leinad wyreguluje sobie na termostacie i zapłaci taki sam rachunek jak zwykle Każdy zadowolony |
|
|
|
|
Teraz jest 0 stopni na zewnątrz. Życzę Ci, aby w Twoim bloku zakręcili ogrzewanie. Przemarźnie Ci przez noc fajka to rano będziesz inaczej śpiewał. Ale tak to już jest jak Janusz zobaczy w marcu pierwsze słońce i już każdą złotówkę liczy.
|
|
|
|
|
mnie całą noc telepało a grzejnik na 5 odpowietrzony !
|
|
|
|
|
Kazda szanujaca kase wspolnota ma zalozone czujniki... i samo im przykreca jak jest cieplej.
|
|