|
|
|
Czy w Stalowej Woli można wymieniać opony zimowe na letnie czy nie? Ponieważ przepisy są tak ogólne,że w innych miastach policja rypie mandaty a u nas? Samochód chyba też muszę jechać na działkę żeby umyć. Chory kraj
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Generalnie nie wolno. Musisz w konspiracji. Ja mam to szczęscie, że teren zamknięty i żaden cebulak czy społeczniak nie dojrzy czy zmieniam koła czy nie. Oczywiście zmienione ze względów bezpieczeństwa. Nie wiem po co podnosić larum. Jeśli ktoś nawet pojedzie na myjnie i jest sam to od kogo sie zarazi? No ale mandat się należy, ale jak stoi w biedronce 200 osób to jest już bezpiecznie... Także wszelkich dozwolonych skupisk unikam. Zajęć zabrionionych wykonywanych w pojedynke jak najbardziej nie. Pozdrawiam myślących.
|
|
|
|
|
Czyli schodzimy do podziemia jak w stanie wojennym. Jak mam jeździć na zimowych oponach przy plus 20. Przecież to niebezpieczne, wydłuża się np droga hamowania.
|
|
|
|
|
Mamy więc dobrą wiadomość: zgodnie z oficjalną interpretacją Ministerstwa Zdrowia można legalnie i bez obaw o mandat pojechać do serwisu na sezonową wymianę opon, choć pod pewnymi warunkami. Przede wszystkim samochód, w którym wymienione mają zostać opony musi być wykorzystywany do celów, które są wyłączone z ograniczeń w poruszaniu się wprowadzonych w przepisach o walce z epidemią
|
|
|
|
|
Jak zwykle przepisy są tak ogólne żeby każdy Antek policmajster mógł sobie dowolnie interpretować ten przepis i karać wg uznania. Czyli jak skłamię policjantowi, że koła letnie są mi potrzebne do pracy to nie dostanę mandatu, a jak powiem prawdę, że wymieniam koła w celach rekreacyjnych to zapłacę 500.Orwell pisał prawdę, to się dzieje.
|
|
|
|
|
Ile razy trzeba wam powtarzać, że nie ma żadnych ograniczeń co do swobody wymiany kół, jazdy na myjnię, czy jazdy rowerem i biegania. Ostatnie 2 owszem podlegają mandatom, ale TYLKO wtedy, gdy jeździcie/biegacie w grupie po kilka osób, albo przejeżdżacie/przebiegacie przez parki/lasy/błonia/bulwary/inne tereny zielone.
|
|
|
|
|
żebyś się nie zdziwil Maciuś...
|
|
|
|
|
siedźcie na doopie w domach jak chcecie jeszcze kiedyś skorzystać z wolności bo może być już tak zawsze i cofniemy się do epoki kamienia łupanego. Wystarczy że to potrwa rok i amerykańska gospodarka upadnie i cały świat może być zarzewiem wojny bo już jej dawno nie było. Tak trudno pomyśleć że wszystkie wojny były skutkiem kryzysów.
|
|
|
|
|
Jest ciekawa teoria spiskowa która mówi, że koronawirus to tylko pretekst żeby zniszczyć klasę średnią, drobnych przedsiębiorców i światem będą rządzić wielkie korporacje. Stworzone zostanie społeczeństwo Hunger Games. W Polsce nosi nazwę Igrzyska śmierci.
|
|
|
|
|
CYTAT siedźcie na doopie w domach jak chcecie jeszcze kiedyś skorzystać z wolności bo może być już tak zawsze i cofniemy się do epoki kamienia łupanego. Wystarczy że to potrwa rok i amerykańska gospodarka upadnie i cały świat może być zarzewiem wojny bo już jej dawno nie było. Tak trudno pomyśleć że wszystkie wojny były skutkiem kryzysów. Jedna (przynajmniej)była z powodu kobiety, Heleny. Jedna jak zastrzelono kogoś w Sarajewie,inna jak konus z wąsikiem zbratał się z gruzińskim wąsaczem. Kilka kiedy wprowadzano system komunistyczny,sporo o jakieś tereny,ale nie przypominam sobie takiej,która wybuchła z braku pieniędzy. SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
|
|
ty Jusek oczywiście wiesz wszystko lepiej więc tobie trudno coś przetłumaczyć bo oczywiście bogaty nie wywoła u siebie wojny tylko napuści biedaków na bogatych. Ty myśl, myśl, myśl. Temat z opon zszedł na wojny.
|
|
|
|
|
Dzisiaj byłam na wymianie opon bez żadnych problemów. Przecież to dla bezpieczeństwa kierowcy i pasażerów.
|
|
Dołączył: 17 Kwie 2016r. Skąd: PiSLamaBad Ostrzeżenia: 100% |
|
|
|
Dziś wymieniłem opony. Bez problemów i żadnych mandatów. Chętnych do wymiany dużo nikt się nie boi ormowców.
Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
CYTAT Dzisiaj byłam na wymianie opon bez żadnych problemów. Przecież to dla bezpieczeństwa kierowcy i pasażerów. Ale to z Ministerstwa Zdrowia przyszedł przekaz o możliwości wyjazdu celem wymiany opon. Samoobsługowa myjnia-Polacy wpadli na to wcześniej. https://demot(...)ch-i-Mat @Kabi Faktycznie.Temat zszedł mi na psy,ale jakoś skojarzyłem to odruchowo z rządem... Przepraszam, Jutro, zanim pojadę do myjni,wpłacę co trzeba.Taka pokuta. https://demot(...)ot-grupy SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
|
|
Rzecznik Komendanta Głównego Policji mówi że można wymieniać opony, myć samochody, biegać lub spacerować
https://wrc.n(...)amochodu |
|