|
|
|
Pierwszy otworzył się Babiogórski Park Narodowy. W jego ślad poszedł Bieszczadzki. TPN jeszcze nie ogłosił komunikatu. Czekamy.
Ktoś się wybiera, może w najbliższy weekend, na legalne przechadzki? Jakie inne plany wyjazdowo-biwakowe? Meldujcie, umawiajcie się! ;) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Czortunio chce być w każdym parku jednocześnie.
Dzięki rządowi zwierzęta odetchnęły przez kilka tygodni a teraz znowu hołota wejdzie albo wjedzie kładami do lasów, będzie rozrabiać i znowu zwierzęta ucierpią. Powinien być zakaz wstępu do lasów na dwa tygodnie w miesiącu. |
|
|
|
|
Ja bym gdzieś pojechał ale nie byłem obecny przy wymianie kół i nie wiem czy są dokręcone z właściwym momentew tak więc strach gdzieś pojechać.
|
|
|
|
|
"Wystarczyły dwa tygodnie zakazu wstępu do lasu, a przyroda odżyła; zwierzęta wyszły z leśnych ostępów i z ciekawości zaczęły nawet zwiedzać ludzkie osiedla - informuje w niedzielnym komunikacie Ministerstwo Środowiska."
Co za sympatyczna wiadomość z ministerstwa środowiska. Zastraszane zazwyczaj przez ludzi zwierzętal nareszcie odżyły. Wystarczyło tylko tym ludziom zakazać wstępu do lasu. To był świetny pomysł. Przecież wiadomo że lasy są dla zwierząt i dla leśniczych, a nie dla ludzi. Czy ten minister środowiska wie jacy ludzie wybrali go na to stanowisko? Wie, wie, to Morawiecki, a kandydaturę zatwierdził Kaczyński. Jeśli ja pójdę pospacerować po lesie to sarenka na mój widok pierzchnie i dlatego trzeba mi tego zakazać a jak się nie zastosuję to dać mandat 500 zł. Obyśmy któregoś dnia nie obudzili się w państwie totalitarnym gdzie władza rządzi szarą masą za pomocą dekretów i rozporządzeń. |
|
|
|
|
ferbi, wolność to nie znaczy samowola, w dojczlandzie byś nie chodził po lesie
|
|
|
|
|
CYTAT Pierwszy otworzył się Babiogórski Park Narodowy. W jego ślad poszedł Bieszczadzki. TPN jeszcze nie ogłosił komunikatu. Czekamy. Ktoś się wybiera, może w najbliższy weekend, na legalne przechadzki? Jakie inne plany wyjazdowo-biwakowe? Meldujcie, umawiajcie się! ;) Szkoda, bo myślałem że coś nam się przyroda ożywi. No ale cóż szkodniki zawsze były czy to w parkach czy na forum. Aż się boję wyjść z psem do lasu, bo się okaże że tam wiecej ludzi niż na mieście. Tu zabronią to tam pójdą i to masowo. Korono walcz |
|
|
|
|
CYTAT ferbi, wolność to nie znaczy samowola, w dojczlandzie byś nie chodził po lesie Nie siej dezinformacji. W DE można chodzić do lasu, jeździć rowerem po lesie tylko nie można tego robić w grupie, max dwie osoby. Rodzina razem może wychodzić z domu, a ci którzy mają daleko do lasu odpoczywają na miejskich terenach rekreacyjnych. I nie ma też powszechnego obowiązku noszenia maseczek. Jeszcze raz wrzucam ten filmik, gdzie niemiecka policja życzy ludziom miłego wypoczynku. https://vm.tiktok.com/7LUSRp/ |
|
|
|
|
vixi - zapraszam w Bieszczady, pokażę Ci takie szlaki, gdzie nie ma ludzi nawet w sezonie
|
|
|
|
|
CYTAT vixi - zapraszam w Bieszczady, pokażę Ci takie szlaki, gdzie nie ma ludzi nawet w sezonie Tam nawet koronawirus nie dotrze |
|