|
|
|
"Dużej różnicy w ryzyku nie widzę, bo jednak mieszkania u nas są nadal o połowę tańsze. A jak się noga podwinie to z szybką sprzedażą nie ma u nas problemów."
Co ty Pierd ****sz że nie ma problemu ze sprzedażą, oglądam ogłoszenia ze sprzedażą i ogłoszenia są już 4 ty raz wystwianie, kiektóre od dwóch lat jak oglądam ogłoszenia... Rozumiesz lata temu było ogłoszenie i dalej jest.... Jest też ciekawe ogłoszenie w Gorzycach: https://stalo(...)d=592625 82 mwtry za 2700 za metr !!!, w środku pieknie z zewnątrz nie wiem lokalizacja raczej słaba ale dużeee. I nie sprzedanie od dłuższego czasu... Pepesi Ty pewnie jesteś jednym z tych naganiaczy że ceny rosną i będą rosły i aby kupować jak najszybciej. Taki jak Guru inwestowania w nieruchomomości z Łodzi Rentier Kuba Midel... Jak będzie dochodzić do wybuchu gazu jak ostatnio w Kamienniej Górze oraz z innych przyczyn te wasze apartamenty będą miały wady nabyte z czasem, To ceny tych waszych PUDEŁEK runą w dół... Przez Koronakryzys, brak odpowiedniej pracy w STW oraz ceny wywindowane rynek PUDEŁE ZAMARŁ.... PS w Aluminiowych kołchozach płacą średnio na te czasy i jka masz lekką pracę (co graniczy tam z cudem) o jeszcze kredyt uciągniesz, Gożej jak ptraca jest ciężka lub stresująca ( każda tam stresująca) to kredyt jest dla DESPERATÓW, W pracy stres i Raty i stres i są prrzypadki że ludzie za 40 lat mają zawał i AMEN |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT "Dużej różnicy w ryzyku nie widzę, bo jednak mieszkania u nas są nadal o połowę tańsze. A jak się noga podwinie to z szybką sprzedażą nie ma u nas problemów." Co ty Pierd ****sz że nie ma problemu ze sprzedażą, oglądam ogłoszenia ze sprzedażą i ogłoszenia są już 4 ty raz wystwianie, kiektóre od dwóch lat jak oglądam ogłoszenia... Rozumiesz lata temu było ogłoszenie i dalej jest.... Jest też ciekawe ogłoszenie w Gorzycach: https://stalo(...)d=592625 82 mwtry za 2700 za metr !!!, w środku pieknie z zewnątrz nie wiem lokalizacja raczej słaba ale dużeee. I nie sprzedanie od dłuższego czasu... Pepesi Ty pewnie jesteś jednym z tych naganiaczy że ceny rosną i będą rosły i aby kupować jak najszybciej. Taki jak Guru inwestowania w nieruchomomości z Łodzi Rentier Kuba Midel... Jak będzie dochodzić do wybuchu gazu jak ostatnio w Kamienniej Górze oraz z innych przyczyn te wasze apartamenty będą miały wady nabyte z czasem, To ceny tych waszych PUDEŁEK runą w dół... Przez Koronakryzys, brak odpowiedniej pracy w STW oraz ceny wywindowane rynek PUDEŁE ZAMARŁ.... PS w Aluminiowych kołchozach płacą średnio na te czasy i jka masz lekką pracę (co graniczy tam z cudem) o jeszcze kredyt uciągniesz, Gożej jak ptraca jest ciężka lub stresująca ( każda tam stresująca) to kredyt jest dla DESPERATÓW, W pracy stres i Raty i stres i są prrzypadki że ludzie za 40 lat mają zawał i AMEN W przypadku Gorzyce, to ceny mieszkań są dużo niższe niż w Stalowe, ale to zasługa "lokalizacji". Zresztą jak komuś zależy to może kupić to mieszkanie i dojeżdżać do pracy w Stalowej. Przecież na to samo wyjdzie jak wybuduje dom na jakieś prowincji. Co do wybuchu w Kamiennej Górze, to aresztowano monterów gazu. Więc nie wiem o jakiej wadzie nabytej piszesz. Zresztą wybuchy gazu i pożary też zdarzają się w domach jednorodzinnych. A wg Ciebie to niedługo bloki będą się sypać lub będzie wybuchał w nich gaz. Miało być pęknięcie bańki, a póki co, to ceny dalej się trzymają, lub tylko minimalnie spadają. "Aluminiowe kołchozy" zabezpieczyły się na czas kryzysu. Pracownicy tych zakładów mają niskie stawki, ale dobrze zarabiają dzięki premium i nadgodzinom. Przyszedł kryzys, skończyły się premie i zostały gołe stawki. |
|
|
|
|
CYTAT "Dużej różnicy w ryzyku nie widzę, bo jednak mieszkania u nas są nadal o połowę tańsze. A jak się noga podwinie to z szybką sprzedażą nie ma u nas problemów." Co ty Pierd ****sz że nie ma problemu ze sprzedażą, oglądam ogłoszenia ze sprzedażą i ogłoszenia są już 4 ty raz wystwianie, kiektóre od dwóch lat jak oglądam ogłoszenia... Rozumiesz lata temu było ogłoszenie i dalej jest.... Napewno są jakieś "zakały" nie do odsprzedania, ale zakładam, że jak ktoś bierze kredyt na swoje wymarzone mieszkanie to nie będzie to tego typu nieruchomość. Naprawdę w dobrej lokalizacji nie ma problemu ze sprzedażą mieszkania. Sam sprzedawałem rok temu swoje i poszło w 4 dni, a telefon dzwonił w sprawie mieszkania naście razy dziennie i dla nikogo cena nie była najważniejszym priorytetem. Poza tym jakim cudem mogą mieszkania tanieć jak mamy inflację (od 20 lat), wzrost minimalnego wynagrodzenia co roku, a gruntów w mieście magicznie nie przybędzie... |
|
|
|
|
Taka ciekawostka.
Na stalowym mieście w ciągu jednego miesiąca (2 sierpień-3 wrzesień) pojawiły się oferty najmu 80 mieszkań w samej Stalowej Woli, w tym 34 po "generalnym", "kapitalnym" remoncie. Czynsz najmu od 650 zł do 1700 zł w zależności od metrażu i standardu. Doliczmy do tego około 20 ofert w różnych biurach, co daje liczbę około 100 mieszkań, które aktualnie są puste i czekają na najemcę. Oferty najmu co najmniej trzech mieszkań są wystawione przez tę samą osobę prywatną. Czy znajdzie się tylu chętnych na wynajem mieszkania w naszym pięknym mieście |
|
|
|
|
wynajem mieszkan w SW schodzi w kilka godzin. wiem z doswiadczenia
|
|
|
|
|
CYTAT wynajem mieszkan w SW schodzi w kilka godzin. wiem z doswiadczenia Chyba nie bardzo... Większość ofert ponawiana była dwu- lub trzykrotnie w ciągu miesiąca. Oferty z początku sierpnia pojawiły się po raz kolejny początkiem września. To oznacza, że w ciągu miesiąca nikt tych mieszkań nie wynajął. I nie była to kwestia wysokiej ceny, bo te są niemal jednakowe we wszystkich ofertach. |
|
|
|
|
A oto:
https://www.bb-ni(...)oly//147 Kolejny popdudrowany staroć, błyszczy się nieźle, piszą w ofercie że z lat 40 stych. Może pamięta czasu wojny lub tuż po niej wybudowany... Nawet że odpicowane to cena nie adekwatna do rocznika W środku stylizacja też mi się nie podoba, urządził bym je po swojemu... Myśle że kupującemu bardziej zależy aby po swojemu je urządził |
|
|
|
|
i jeszcze cena podana w Dolarach USD , Nie dla byle kogo taki apartament,,,, Jka ktoś ma wydać lub zadłuzyć się na ponad pół bańki to coś czuję że woli dom a nie rupiecia z lat 40 stych
|
|
|
|
|
Cena w dolarach. Tego to jeszcze tutaj nie grali
|
|
|
|
|
Rozumiem, że sensem tego tematu jest narzekanie, że ktoś sam sobie bezczelnie ustala cenę swojej nieruchomości?
|
|
|
|
|
CYTAT Rozumiem, że sensem tego tematu jest narzekanie, że ktoś sam sobie bezczelnie ustala cenę swojej nieruchomości? i wychwalanie wolnorynkowych zasad. |
|
|
|
|
a znasz cos lepszego niz wolny rynek?
|
|
|
|
|
Wspomnicie moje słowa że za rok czy za dwa większość obecnych ofert dalej będzie wisiała,,,
Np nowe osiedle Kalinka, około 25 procent ofert zarezerwowana, kilka sprzedanych, większość wolnych mieszkań,,, Za 2 lata nie wyprzeda się wyszystko. Szczególnie te duże ponad 60 metrów nie sprzedadzą się NIGDY. Pozostałe obecne oferty z rynku wtórnego będzą wisiały długo i do sprzedaży będzie potrzeba minimum 6 miesięcy od pierwszej daty wystawienia. Wspomnicie moje słowa WRÓŻBITA |
|
|
|
|
i co w tym złego? popyt- podaż
Stachu jestes najbardziej zakompleksionym czlowiekiem pod katem potrzeby posiadania swojego M. |
|
|
|
|
Subagazi, Co takim tonem po mnie jedziesz ?, nie znasz mnie ani mojego stanu posiadania.
Po prostu stweirdzam że te ceny są chore i jak już pisałem dużo wcześniej: - ze wzgledu na te ceny, - ze względu na mały metraż mieszkań, - ze względu na wysokie czynsze buduję dom na własnej działce. Może i zapłacę drożej niż mieszkanie i opłatę za 20 leni czysz ale bde miał ponad 100 metrów a nie 60 siąt.... |
|
|
|
|
Dzisiaj jest to widoczne gołym okiem że ceny mieszkań są przewartościowane..... Robią was w ciula bo z sąsiadem płacicie dwa razy za tą samą ścianę w bloku !!!
|
|
|
|
|
CYTAT Subagazi, Co takim tonem po mnie jedziesz ?, nie znasz mnie ani mojego stanu posiadania. Mieszkanie jest do mieszkania a nie do organizowania imprez. Po kiego mi 100 metrów ? Mi by 20 wystarczyło, ale przecież reszty nie zamuruję, to wykorzystuję więcej.
Po prostu stweirdzam że te ceny są chore i jak już pisałem dużo wcześniej: - ze wzgledu na te ceny, - ze względu na mały metraż mieszkań, - ze względu na wysokie czynsze buduję dom na własnej działce. Może i zapłacę drożej niż mieszkanie i opłatę za 20 leni czysz ale bde miał ponad 100 metrów a nie 60 siąt.... |
|
|
|
|
Studium przypadków - podwójny wynajem tego samego mieszkania
Zostałam wyrzucona ze swojego mieszkania, a właściciel zrobił z niego izolatkę. Jak długo państwo będzie narażać młodych na wynajem zamiast ułatwić im zakup własnego lokum? |
|
|
|
|
CYTAT Studium przypadków - podwójny wynajem tego samego mieszkania Nikt ci nic nie da za darmo,na wszystko trzeba zapracować,spocić się,nie ma nic za darmo!
Zostałam wyrzucona ze swojego mieszkania, a właściciel zrobił z niego izolatkę. Jak długo państwo będzie narażać młodych na wynajem zamiast ułatwić im zakup własnego lokum? |
|
|
|
|
https://stalowemiasto.pl/ogloszenia/stalowa_wola/ogloszenia.php?mode=pokaz_ogloszenie&id=609055
Kolejna okazja mieszkanie wisi chyba rok |
|
|
|
|
Widzę że temat odżył, to powyżej i tak jest w miarę tanie gdyż to tylko 4500 zł za metr, do tego nie wygląda niechlujnie i można negocjować. Pyanie też jak wygląd blok z zewnątz i jaka to lokalizacja ?. Patrząc na mapę to stara część Stalowej. Są też cusowne mieszknaia już po 5000 zł za metr a kawalerki za nawet 6000 zł za metr. W środku wyglądają gożej niż powyższe lokum.
Media podają, internet, telewizja że mieszkania coraz droższe są, że w Warszawie są po 12 tys za metr i że w Gdańsku są juz po 9 000 za metr. A to ne do końca prawda, Wachlarz cen jest olbrzymii. Te powyższe ceny to są ceny za stan deweloperski do wykończenia w tych miastach. Budowane w 2019 - 2020 roku. Co więcej patrząc na cemy mieszkań w Warszawie z rynku wtórnego to mozna znaleść dobre oferty do zamieszkania nie wymagające remontu już za 7000 - 8000 zł za metr, więc widać jaka jest różnica w cenach. 8000 zł za metr za kilkunastoletnie do zamieszkania VS 12 000 zł za metr nowe w stanie deweloperskim do wykończenia. Co więcej piszą ludzie na forach że w Warszawie te za 7000 zł do zamieszkania się nie sprzedają i coraz więcej wychodzi na rynek mieszkań wtórnych po emerytach.... Więc napiszę wam że G ówno Prawda jest że w Stolicy są po ponad 10 000 złmieszkania bo i można kupić za 8000 zł i mieszkać.... Ludzie karmieni tą miedialną propagandą na temat podwyżek cen gruntów i robocizny wywyndowali w STW i innych miastach swoje gniazdka do granic absurdu.... Ojojo jak już w Gdańsku cy w Warszawie są po 12 000 to ja w Stalowej bede wołać na Zatorzu czy innym zadupiu w tym roku 5500 a za rok już ponad 6000 zł, bo w nowym roku bedą podwyzki wszystkiego... Tak się ludzie nakręcili tylko życzę udanych transakcji sprzedaży życzę |
|
|
|
|
Rozbieznosc w cenach jest duza. Wszystko zalezy od tego czego ktos oczekuje. Jezeli Ktos szuka mieszkania gotowego do zamieszkania, porzadnie wykonczonego, drogimi dobrymi materialami, wyposazonego w ladnie wykonane meble i dobry sprzet agd.. kwestia wstawienia sobie lozka i mebli do pokoju, na niskiej kondygnacji, bo nigdy nie pchalabym sie wyzej niz 1 pietro, powinien byc w stanie zaplacic nawet 7000 tys zl za metr w Stalowej Woli. Takie jest moje zdanie, ja osobiscie nigdy na niczym nie oszczedzalam, jezeli cos jest porzadne.
|
|
|
|
|
CYTAT Jezeli Ktos szuka mieszkania gotowego do zamieszkania, porzadnie wykonczonego, drogimi dobrymi materialami, wyposazonego w ladnie wykonane meble i dobry sprzet agd.. kwestia wstawienia sobie lozka i mebli do pokoju, na niskiej kondygnacji, bo nigdy nie pchalabym sie wyzej niz 1 pietro, powinien byc w stanie zaplacic nawet 7000 tys zl za metr w Stalowej Woli. Takie jest moje zdanie, ja osobiscie nigdy na niczym nie oszczedzalam, jezeli cos jest porzadne. Jak chcesz używać argumentu "porządne" to jak to odniesiesz np: do termoizolacji na blokowiskach ? 7 tyś za m2 w Stalowej Woli - masz prawo wydawać swoje pieniądze według własnych upodobań. |
|
|
|
|
na 1 pietrze mieszkać i żeby słyszeć kto chodzi na bole, jakieś obszczymórki...
Nie ma to jak na ostatbim piętrze w wierzowcu z windą , To jest luksus, winda zawiezie i panorama miasta widoczna, za to ja uważam że trzeba dać minimum 10 000 zł za metr, w Apartamentowcu z windą i piekną panoramą na san oraz zakłądy przemysłowe |
|
|
|
|
"Porzadne" tzn. widze czasami jak ktos pomaluje sciany farba sniezka, polozy na krzywa posadzke panele z Majstra za 55 zl i pisze, ze przeprowadzil w mieszkaniu remont i podnosi cene, takiemu czemus mowie, dziekuje dowidzenia, a termomodernizacje, nie rozumiem w jakim aspekcie chcesz rozpatrywac. W kategori burdelu w momencie przeprowadzania, czy kosztow ogrzewania. Wszystko mozna ominac, a i oplaty tez odpowiednie mozna znalezc.
|
|