|
|
|
czy dzwonili do was z UM że w czerwcu świadczenia rodzinne są wstrzymane i będą wypłacane w sierpniu?? nie wiem czy dotyczy to wszystkich czy np tylko tych na 1sze dziecko.
Bo mi się to zdarzyło wczoraj... bez komentarza.. PIS takie czasy... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
U mnie wpłynęło wczoraj. Na pierwsze dziecko właśnie.
|
|
|
|
|
Uwaga bardzo ostroznie podchodzić do takich informacji, trwa kampania i duzo ludzi tutaj pisze w celu siania zamętu. Dokładnie sprawdzić.
|
|
|
|
|
Bardzo możliwe że tak jest. Przecież skarb państwa świeci pustkami. Przed wyborami tego nie powiedzą, ale przypuszczam że najdalej na zimę skończy się 500 i inne menelowe +. Z pustego i Salomon nie naleje, a politycy muszą sobie czymś kieszenie napchać przed wielkim kryzysem, który właśnie się zaczął.
|
|
|
|
|
Wczoraj wpłynęły świadczenia z UM
|
|
|
|
|
A u mnie na 1sze dziecko nie wpłynęło, pojawił się tylko zasiłek rodzinny ...więc jeśli dziś nie dotrze to znowu opóźnienia będą jak już kiedyś bywało:-(
|
|
|
|
|
U nas wpłynęło wczoraj, na pierwsze dziecko
|
|
|
|
|
CYTAT czy dzwonili do was z UM że w czerwcu świadczenia rodzinne są wstrzymane i będą wypłacane w sierpniu?? nie wiem czy dotyczy to wszystkich czy np tylko tych na 1sze dziecko. Bo mi się to zdarzyło wczoraj... bez komentarza.. PIS takie czasy... w ogóle wam nie powinni wypłacać, co to za pies co gryzie rękę swojego pana |
|
|
|
|
Chyba co to za Pan co okrada swoje psy
|
|
|
|
|
Chyba co to za Pan co okrada swoje psy
|
|
|
|
|
Jakby państwo nie zbierało połowy wypracowanego wynagrodzenia obywateli to i 500 plus by mogło nie istnieć. Temat rzeka.
Menelom renta alkoholowa też nie powinna być wypłacana. |
|
|
|
|
ja jestem ciekawa kiedy ktos cos tym ludziom da ktorzy na te wszytskie 500+ i emerytury musza pracowac. . .
|
|
|
|
|
Polska to dziwny kraj....w wielu krajach są świadczenia na dzieci i to nie takie marne i nikt tam nie ujada,że to rozdawnictwo i niepotrzebne.Normalny socjal na dzieci ...ale rarytas haha.Ludzie ogarnijcie się trochę.Lepiej żeby państwo zagarnęło i ulotniło nie wiadomo gdzie ogromne pieniądze, no ale czego oczy nie widzą tego sercu nie żal.Brawo
|
|
|
|
|
CYTAT Polska to dziwny kraj....w wielu krajach są świadczenia na dzieci i to nie takie marne i nikt tam nie ujada,że to rozdawnictwo i niepotrzebne.Normalny socjal na dzieci ...ale rarytas haha.Ludzie ogarnijcie się trochę.Lepiej żeby państwo zagarnęło i ulotniło nie wiadomo gdzie ogromne pieniądze, no ale czego oczy nie widzą tego sercu nie żal.Brawo tak ale dla ludzi pracujących a nie dla patologii (jak sie okazalo polowa dzieci nie ma w domu komputerow to gdzie sie podzialy te pieniadze? komputer majatku nie kosztuje w dzisiejszych czasach) która robi dzieciaki bo panstwo placi. dobra polityke mialo lpr gdzie przy picie mozna bylo odliczyc ulge na dzieci |
|
|
|
|
Komputerów nie ma? Hehe...Znam matki które nie pracują,biorą 4 tys.miesiesiecznie na dzieci, a te dzieci biegają samotnie głodne pod blokiem w podartych butach i żebrają jedzenie od innych... A opieka społeczna nie widzi nic ;)
|
|
|
|
|
CYTAT Komputerów nie ma? Hehe...Znam matki które nie pracują,biorą 4 tys.miesiesiecznie na dzieci, a te dzieci biegają samotnie głodne pod blokiem w podartych butach i żebrają jedzenie od innych... A opieka społeczna nie widzi nic ;) tez takie znam niestety... to byl po prostu jeden z wielu przykładow niestety... |
|
|
|
|
To przykre,że znasz.Jak widzisz,że dziecku dzieje się krzywda zgłoś do opieki a nie wylewasz żale w internecie bo to jest śmieszne.Jak komuś zal ,że rodzice biorą 500 to niech sobie dzieci najlepiej i zobaczy ile kosztuje utrzymanie dziecka(o ile ktoś posiada dzieci ze względu na jakiekolwiek wpływy finansowe to chyba nie powinien jednak na nie się decydować ale pomijam).Jeśli ktoś nie pracuje na to marne pincet to chyba jakieś nieporozumienie....ludzie za to nie da się wyżyć!A znam mamę,która mówiła,że jeśli nie będzie w Polsce tych pieniędzy to będzie musiała zwolnić nianie i zostać w domu z dziećmi więc...?Również nie znam ani jednej osoby ,która by po prostu nie brała tych pieniędzy a psioczyc potrafi więc jak się nie podoba to po co bierze?Ja nie biorę bo to grosze w porównaniu do tego co mam na dzieci z innego kraju.Smieszne i żałosne,że Polak potrafi...potrafi być po wredny zawistny.
|
|
|
|
|
CYTAT To przykre,że znasz.Jak widzisz,że dziecku dzieje się krzywda zgłoś do opieki a nie wylewasz żale w internecie bo to jest śmieszne.Jak komuś zal ,że rodzice biorą 500 to niech sobie dzieci najlepiej i zobaczy ile kosztuje utrzymanie dziecka(o ile ktoś posiada dzieci ze względu na jakiekolwiek wpływy finansowe to chyba nie powinien jednak na nie się decydować ale pomijam).Jeśli ktoś nie pracuje na to marne pincet to chyba jakieś nieporozumienie....ludzie za to nie da się wyżyć!A znam mamę,która mówiła,że jeśli nie będzie w Polsce tych pieniędzy to będzie musiała zwolnić nianie i zostać w domu z dziećmi więc...?Również nie znam ani jednej osoby ,która by po prostu nie brała tych pieniędzy a psioczyc potrafi więc jak się nie podoba to po co bierze?Ja nie biorę bo to grosze w porównaniu do tego co mam na dzieci z innego kraju.Smieszne i żałosne,że Polak potrafi...potrafi być po wredny zawistny. mam sobie zrobic dziecko zeby dostac 500+?? haaha i niech ktos powie ze to nie jest patologia w polsce zawsze wygra rozdawnictwo ! no bo cierkawe czy ktos by zaglosowal na parteie ktora zabierze 500+ lub 13-14 emeryture |
|
|
|
|
Czytasz ze zrozumieniem co napisane jest o ile odnosisz się do mojego postu? To nie jest rozdawnictwo,socjal jak każdy inny.Polska nie chce być gorsza od innych państw chociaż to co oferuje to marne grosze.Patologia to myślenie,że to jest niepotrzebne i jakiś cud nad cudami,że można leżeć i nie pracowac i wszystkie mamy jak jeden mąż rzuca pracę na rzecz leżenia na kanapie hahah
|
|
|
|
|
CYTAT Czytasz ze zrozumieniem co napisane jest o ile odnosisz się do mojego postu? To nie jest rozdawnictwo,socjal jak każdy inny.Polska nie chce być gorsza od innych państw chociaż to co oferuje to marne grosze.Patologia to myślenie,że to jest niepotrzebne i jakiś cud nad cudami,że można leżeć i nie pracowac i wszystkie mamy jak jeden mąż rzuca pracę na rzecz leżenia na kanapie hahah nie znasz zycia dziecko |
|
|
|
|
CYTAT Polska nie chce być gorsza od innych państw chociaż to co oferuje to marne grosze. Może niech Polska zacznie najpierw od spraw potrzebniejszych jak służba zdrowia czy edukacja - a na końcu jak zostanie rozda wszystkim w formie XXX+. |
|
|
|
|
Zlopec znamy się?Chyba nie.
Pepsi a edukacja i służba zdrowia przed 500 rozumiem,ze w Polsce była na medal i legła w gruzach przez to,że ktoś w końcu zobaczył potrzeby dzieci tak?Wybacz ale tak to zabrzmiało.Proponuje skorzystać z usług medycznych we Włoszech,Francji, Belgi.Chyba,że to już zrobiłaś i masz porównanie...w co szczerze wątpię . |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT To przykre,że znasz.Jak widzisz,że dziecku dzieje się krzywda zgłoś do opieki a nie wylewasz żale w internecie bo to jest śmieszne.Jak komuś zal ,że rodzice biorą 500 to niech sobie dzieci najlepiej i zobaczy ile kosztuje utrzymanie dziecka(o ile ktoś posiada dzieci ze względu na jakiekolwiek wpływy finansowe to chyba nie powinien jednak na nie się decydować ale pomijam).Jeśli ktoś nie pracuje na to marne pincet to chyba jakieś nieporozumienie....ludzie za to nie da się wyżyć!A znam mamę,która mówiła,że jeśli nie będzie w Polsce tych pieniędzy to będzie musiała zwolnić nianie i zostać w domu z dziećmi więc...?Również nie znam ani jednej osoby ,która by po prostu nie brała tych pieniędzy a psioczyc potrafi więc jak się nie podoba to po co bierze?Ja nie biorę bo to grosze w porównaniu do tego co mam na dzieci z innego kraju.Smieszne i żałosne,że Polak potrafi...potrafi być po wredny zawistny. mam sobie zrobic dziecko zeby dostac 500+?? haaha i niech ktos powie ze to nie jest patologia w polsce zawsze wygra rozdawnictwo ! no bo cierkawe czy ktos by zaglosowal na parteie ktora zabierze 500+ lub 13-14 emeryture zlopec to wlasnie sa maDki 500+. im sie nalezy bo maja dzieci szkoda tylko ze nie ogarniaja ze jak ich nie stac na dziecko to go nie powinny miec a jak juz maja to trzeba isc i zapier.... a nie wolac od panstwa bo wlasnie sie ogarnely ze dziecko kosztuje. druga sprawa ze na to rozdawnicto musza wszyscy z nas zapierdzielac a madki 500+ siedza w domu i tylko pytaja kiedy beda przelewy - bo rate za mieszkanie albo samochod trzeba zaplacic |
|
|
|
|
Współczuję w jakim towarzystwie się musicie obracać.Radze zmienić otoczenie bo na psychice chyba źle to się odbija
|
|
|
|
|
Stalowy3 dlaczego cytujesz moja wypowiedź,która bijak się ma do tego co ty piszesz...ot tak żeby coś zacytować?
|
|