Dołączył: 28 Kwie 2013r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT A tak na poważnie, dlaczego tzw. Prawicowcy sa przeciwni adopcji dzieci przez pary homoseksualne? Popatrz na konstytucję na którą tak się powołują totalni. Artykół odnośnie rodziny. Będziesz wiedział dlaczego |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
@cdn..
"The purge begins..." Stalin i pewnie każdy dyktator byłby z ciebie dumny. @Dalibor Dzisiaj Duda dużo mówił o rodzinie w kontekście ojca-pedofila. I chyba był jakiś artykuł o byłym księdzu i niedoszłej zakonnicy, którzy adoptowali 4 dzieci. Dostali chyba 5 lat za znęcanie się nad adoptowanymi dziećmi. Coś poszło nie tak. Mirek777: "Myślę, że nie zabijałbym dzieci." |
|
|
|
|
Który/która z was chciałby/chciałaby mieć dwóch tatusiów?
|
|
|
|
|
A może by tak A. Duda zaangażował się w obronę polskiej rodziny przed nadużywaniem alkoholu i przemocą domową oraz paleniem nikotyny przy dzieciach? Nie, cel godny pochwały, ale poparcia w wyborach już tak dużego by nie miał. Poza tym to geje i lesbijki są największym problemem polskich rodzin.
Ale.. brzmi nieźle, "Stalowa Wola - strefa wolna od pijanych mężczyzn hetero robiących awantury żonie i dzieciom" |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
@administrator
"Który/która z was chciałby/chciałaby mieć dwóch tatusiów?" Pytanie jest w sumie bardzo dobre. Wszystko zależy od tego komu je zadasz. Jeśli ktoś się wychował w rodzinie z mamą i tatą to dlaczego miałby chcieć wymieniać któregokolwiek z rodziców na kogoś innego? Jeśli czyjś ojciec zmarł albo odszedł z tego świata to pytanie czy dziecko chciałoby mieć drugiego tatusia? Co z dziećmi, które mają biologicznego tatusia i drugiego męża mamy w domu? Ale tak naprawdę to pytanie trzeba by zadać dzieciom w domu dziecka. Ciekawe co by powiedziały? Jest na tym forum dziecko z domu dziecka? Wątpię. Mirek777: "Myślę, że nie zabijałbym dzieci." |
|
|
|
|
wątpię czy takie stawianie sprawy jest naukowe mając wybór adopcji z domu dziecka dlaczego miałbym wybrać dwóch tatusiów? Co to za zaleta i gdzie spełnienie warunku dobrostanu dziecka posiadania normalnej rodziny?
|
|
|
|
|
CYTAT @cdn.. "The purge begins..." Stalin i pewnie każdy dyktator byłby z ciebie dumny. @Dalibor Dzisiaj Duda dużo mówił o rodzinie w kontekście ojca-pedofila. I chyba był jakiś artykuł o byłym księdzu i niedoszłej zakonnicy, którzy adoptowali 4 dzieci. Dostali chyba 5 lat za znęcanie się nad adoptowanymi dziećmi. Coś poszło nie tak. chyba? Chyba, ale raczej na pewno jad ci kapie z pyska. |
|
|
|
|
CYTAT @Dalibor Dzisiaj Duda dużo mówił o rodzinie w kontekście ojca-pedofila. I chyba był jakiś artykuł o byłym księdzu i niedoszłej zakonnicy, którzy adoptowali 4 dzieci. Dostali chyba 5 lat za znęcanie się nad adoptowanymi dziećmi. Coś poszło nie tak. Mówił, że jest tylko taki wybór ? |
|
|
|
|
CYTAT wątpię czy takie stawianie sprawy jest naukowe mając wybór adopcji z domu dziecka dlaczego miałbym wybrać dwóch tatusiów? Co to za zaleta i gdzie spełnienie warunku dobrostanu dziecka posiadania normalnej rodziny? Może taka zaleta, że dwóch tatusiów zarobi więcej, niż tatuś i mamusia. Dobrostan wprawdzie materialny, ale jednak.
|
|
|
|
|
@jabar
"chyba? Chyba, ale raczej na pewno jad ci kapie z pyska." Sprawdź ile dokładnie dostali były ksiądz i niedoszła zakonnica za znęcanie się nad adoptowanymi dziećmi i napisz nam tutaj. Jadem się nie przejmuj. @Dalibor "Mówił, że jest tylko taki wybór ?" Oczywiście, że nie. Ale sprzedał wzruszającą historię o rodzinie i o tym jak to im pomógł. I o tym jak to rodzina go prosiła o pomoc. Taki pomocny Dobromir z niego. Opowiem Ci historię Dalibor. Miałem kiedyś znajomą. Mieszkała w dużym mieście, wynajmowała pokój z innymi dziewczynami, coś tam próbowała studiować, ale nie bardzo był czas, bo trzeba było zapracować na ten pokój. A ile można zarobić jako ekspedientka w galerii handlowej? Dziewczyna miała ponad 20 lat, spory problem z alkoholem i zorganizowaniem własnego życia. I dlatego od czasu do czasu nie przychodziła do pracy. Skutek? Wywalenie z pracy. I co się działo w takiej sytuacji? Zero oszczędności i jeśli szybko nie znalazła pracy to powrót do chałupy na wsi do matki i ojca-alkoholika. I to był stały schemat. Wyprowadzki i powroty. Taki lajf. Parę lat później ojciec-alkoholik odszedł z tego świata, a Ona na jakiejś imprezie opowiedziała nam co tatuś robił po pijaku Jej i siostrze. Wypisz, wymaluj, przypadek o którym jest teraz głośno z powodu ułaskawienia Dudy. Powiedz mi Dalibor: Kiedy moja znajoma traciła pracę i wracała do domu w którym mieszkał ojciec-pedofil, to Ona chciała tam wracać czy nie chciała? Czy nie miała wyboru? Bo inaczej wylądowałaby na ulicy? Duda by Ci pewnie powiedział, że sama chciała i jeszcze by Jej dorzucił kasę na taksówkę. Po to, żeby rodzina była w komplecie. Pisałeś Dalibor o dziecku, które powinno mieć "warunki naturalne". Moja znajoma miała. Mama. I tatuś. Kochający tatuś. I w ostatnich dniach każdy mógł usłyszeć jak Duda z dumą mówi, że pomógł rodzinie, podobnej do rodziny mojej znajomej być razem. Ludzki Pan ten Duda. Mirek777: "Myślę, że nie zabijałbym dzieci." |
|
|
|
|
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
No i mirek777 od poniedziałku z rana rozpoczął prace udzielając się wklejkami na temat Trzaskowskiego w 5 tematach.
|
|
|
|
|
Dzięki, że to skomentowałeś, wypisując w kilku tematach te same - nic nie wnoszące bzdety.
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
To nie bzdety tylko prawda, a ona najwyraźniej cię w oczka kole.
|
|
Dołączył: 17 Kwie 2016r. Skąd: PiSLamaBad Ostrzeżenia: 100% |
|
|
|
Trzeba zapracować na chlebek i masełko
Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
Masz rację. Ciekawe czy chociaż dobrze płacą czy nie umiał inaczej zarabiać i nie miał wyboru?
|
|
|
|
|
No po prostu straszne.
Nikt mi za to nie płaci. To moje hobby. (jedno z wielu) Mam ubaw z takich jak ty. Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
CYTAT Powiedz mi Dalibor: Kiedy moja znajoma traciła pracę i wracała do domu w którym mieszkał ojciec-pedofil, to Ona chciała tam wracać czy nie chciała? Czy nie miała wyboru? Bo inaczej wylądowałaby na ulicy? Duda by Ci pewnie powiedział, że sama chciała i jeszcze by Jej dorzucił kasę na taksówkę. Po to, żeby rodzina była w komplecie. Problem jest bardziej złożony. Ludzie powinni mieć łatwą możliwość zwrócenia się o pomoc - m.in. do psychologów, który wskaże inne możliwości. CYTAT Pisałeś Dalibor o dziecku, które powinno mieć "warunki naturalne". Moja znajoma miała. Mama. I tatuś. Kochający tatuś. I w ostatnich dniach każdy mógł usłyszeć jak Duda z dumą mówi, że pomógł rodzinie, podobnej do rodziny mojej znajomej być razem. Ludzki Pan ten Duda. Pisałem też, że dziecko powinno mieć jak najlepsze warunki do wzrastania. |
|
|
|
|
O proszę. PolakzPolski3 wrócił. Co? Nowe srebrniki wpłynęły na konto w ostatni tydzień kampanii?
|
|
|
|
|
CYTAT @cdn.. "The purge begins..." Stalin i pewnie każdy dyktator byłby z ciebie dumny. Stalin i inni Totalni się wściekli gdy dowiedzieli się o oporze normalnych Amerykanów przed rewolucją marksistów... rewolucja w Seattle padła |
|
|
|
|
CYTAT - Za Dudą głosują tylko prostacy bez najwyższego wykształcenia. My świetnie wykształceni głosujemy za Rafałem Trzaskowskim. Mam wykształcenie wyższe, jestem specjalistą w swojej dziedzinie. Zgodnie z Twoim rozumowaniem "My świetnie wykształceni..." Wrzucę tutaj cytat z Książki, która jest dla mnie najważniejsza: "Wysławiam Cię, Ojcze, Panie nieba i ziemi, że zakryłeś te rzeczy przed mądrymi i roztropnymi, a objawiłeś je prostaczkom."(Mt 11,25) Mam nadzieję uważać się za prostaka. A sam już wiesz na kogo głosują prostacy ... nawet Ci z najwyższym wykształceniem Pozdrawiam gorąco. yntelygencya |
|
|
|
|
Wracając do tematu. Jaka yntelygencya głosuje na Rafałka kolorowego kłamczuszka
Trzaskowski: "Nitras dbał o to, by wiceminister Kaleta nie osunął się z tych schodów" I ta yntelygencya w to wierzy. Tej yntelygencyi cały czas pluje Rafałek w twarz (przepraszam, pada im desz), a oni i tak pójdą za nim |
|
|
|
|
CYTAT Bo inaczej wylądowałaby na ulicy? Duda by Ci pewnie powiedział, że sama chciała i jeszcze by Jej dorzucił kasę na taksówkę. Po to, żeby rodzina była w komplecie. Pisałeś Dalibor o dziecku, które powinno mieć "warunki naturalne". Moja znajoma miała. Mama. I tatuś. Kochający tatuś. I w ostatnich dniach każdy mógł usłyszeć jak Duda z dumą mówi, że pomógł rodzinie, podobnej do rodziny mojej znajomej być razem. Ludzki Pan ten Duda. Ludzki Pan, pomógł gdy go poproszono a mogło go to walić w blat.... To dobra historia gdy ludziom się udaje. Ale nie zawsze tak jest ze oferuje się pomoc a raczej realizuje się ideologiczne plany... https://www.dw.com/pl/skandal-pedofilski-w-niemczech-aresztowano-jedena%C5%9Bcie-os%C3%B3b/a-53706679 https://www.dw.com/en/berlin-authorities-placed-children-with-pedophiles-for-30-years/a-53814208 Kilka lat temu dwie ofiary zgłosiły się i opowiedziały swoją historię, od tego czasu badacze z Uniwersytetu Hildesheim przeszukali akta i przeprowadzili wywiady. Znaleźli „sieć między instytucjami edukacyjnymi”, państwowe biuro pomocy młodzieży i berliński senat, w którym pedofilia była „akceptowana, wspierana, broniona”. Sam Kentler był w stałym kontakcie z dziećmi i ich przybranymi ojcami. Nigdy nie został postawiony w stan oskarżenia: zanim jego ofiary się zgłosiły, upłynął termin przedawnienia jego działań. Do tej pory uniemożliwiało to ofiarom uzyskanie jakiegokolwiek odszkodowania. Naukowcy odkryli, że kilku przybranych ojców było znanymi naukowcami. Mówią o sieci obejmującej wysokiej rangi członków Instytutu Maxa Plancka, Wolnego Uniwersytetu Berlińskiego oraz słynnej Szkoły Odenwald w Hesji w Niemczech Zachodnich, która kilka lat temu była w centrum wielkiego skandalu pedofilii. Od tego czasu został zamknięty. |
|
|
|
|
@Dalibor
"Pisałem też, że dziecko powinno mieć jak najlepsze warunki do wzrastania." Chyba każdy się z tym zgodzi. "Problem jest bardziej złożony. Ludzie powinni mieć łatwą możliwość zwrócenia się o pomoc - m.in. do psychologów, który wskaże inne możliwości." Oczywiście, że problem jest bardziej złożony. Ty to widzisz, ja to widzę. Duda nie widzi. Duda pręży pierś i z dumą wciska swoim zwolennikom opowieść o tym jak to pomógł "rodzinie". Ale ja myślę, że nawet jego zwolennicy wiedzą, że nie ma się czym chwalić. @bzk "O proszę. PolakzPolski3 wrócił. Co? Nowe srebrniki wpłynęły na konto w ostatni tydzień kampanii?" O proszę. bzk wrócił. Może nam napiszesz co sądzisz o tym jak Duda "pomógł rodzinie"? Czy nie masz nic do powiedzenia? Mirek777: "Myślę, że nie zabijałbym dzieci." |
|