NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Opinie »
«« « ... 18 19 20 21 22 23 24 ... » »»
Fałszywa pandemia, Fałszywa pandemia
ff
Wysłany: 19 Paź 2020r. 10:16  
@cdn..

Później trochę więcej o twoich rewelacjach.

Ale ujęło mnie jedno zdanie:

"Przy okazji, tylko idiota będzie szukał kiedy "gały widzą co się dzieje" okazji do zarażenia się od innych"

Zestaw sobie to zdanie z wczorajszym spędem pod muralem, bezmaseczkowym biskupem i bezmaseczkowym Luckiem i powiedz co o tym sądzisz.

Myśl samodzielnie cdn..

art2deco: "Miłe wspomnienia, łza się w oku kreci gdy wspomnę lato z dziennymi liczbami rzędu 300 pozytywnych i 15 zmarłych."
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 19 Paź 2020r. 10:16  

art2deco: "Miłe wspomnienia, łza się w oku kreci gdy wspomnę lato z dziennymi liczbami rzędu 300 pozytywnych i 15 zmarłych."
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 40%
ff
Wysłany: 19 Paź 2020r. 10:19  
No właśnie bracie!
Myśl samodzielnie. Wybierz pepsi!

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Paź 2020r. 10:41  
Kolejne dane z "fałszywej pandemii"

"Mamy 7482 nowe i potwierdzone przypadki zakażenia koronawirusem - podało ministerstwo zdrowia. Dodano, że zmarło 41 zakażonych osób.

Resort podał najnowsze dane o zakażeniu koronawirusem w Polsce. Dotyczą województw: małopolskiego (1201), mazowieckiego (849), śląskiego (685), łódzkiego (679), lubelskiego (526), pomorskiego (481), kujawsko-pomorskiego (473), podkarpackiego (458), wielkopolskiego (423), dolnośląskiego (406), opolskiego (348), podlaskiego (283), zachodniopomorskiego (217), warmińsko-mazurskiego (190), świętokrzyskiego (170) i lubuskiego (93)."

Podziękujcie wszystkim, którzy mają w głębokiej doopie bezpieczeństwo innych, i nie stosują się do "DDM"

Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem....
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Paź 2020r. 10:55  
@cdn..

"Niezależnie od tego że bezpartyjne lachoc.gi od siania propagandy dzisiaj przestali się chwalić tym że obwiniali pis za zbyt zdecydowaną walkę z "wirusem którego niet", a obecnie obwiniają go za to że, "wirus jednak jest" z powodu pisowskiego nic nie robienia"

Ty na tym forum zachowujesz się partyjny lachoc.ąg, który nie może napisać złego słowa o PISie i nadal unikasz odpowiedzi na pytania, a tych jest mnóstwo.

Czym się różniła sytuacja w Polsce przez ostatnie 4 miesiące od sytuacji w Szwecji?

Niczym?

To po ch.. ciągle wypisujesz o Szwecji skoro twoi ulubieńcy robią to samo co w Szwecji. Może i mówią, że robią coś innego, ale w rzeczywistości prowadzą taką samą politykę.

Prawda jest taka, że gdyby była różnica pomiędzy tym co się działo u nich i u nas to byś już dawno o tym napisał. Zamiast tego tworzysz te swoje art2decowskie, pseudointeligente teorie.

"Ten sam numer próbowały użyć lewicowo liberalne media przeciwko Trumpowi"

I już następna foliarska teoria.

Jeśli zwolennicy Trumpa spotykają się w wielotysięcznych tłumach, w większości bez maseczek to jest to wina lewicowo liberalnych mediów?

Czy może wynika to z narracji Trumpa o tym, że COVID to coś jak grypa?

Powiedz mi cdn.. - jeśli zapytam cię dlaczego zwolennicy Trumpa nie noszą maseczek i co o tym sądzisz, a ty zgodnie z linią partyjną zaczynasz pier...ć o liberalnych mediach i zrobisz wszystko, żeby nie odpowiedzieć na pytanie, a za chwilę zaczniesz wyśmiewać osoby nienoszące maseczek w Polsce to kim ty jesteś?

Partyjnym lachoc.ągiem?

Bo jakoś nie trudno mi znaleźć inne określenie dla takiej osoby.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Paź 2020r. 10:59  
@miruś

"Mamy 7482 nowe i potwierdzone przypadki zakażenia koronawirusem - podało ministerstwo zdrowia. Dodano, że zmarło 41 zakażonych osób."

i jeszcze

"Podziękujcie wszystkim, którzy mają w głębokiej doopie bezpieczeństwo innych, i nie stosują się do "DDM""

Czy twoim zdaniem miruś, biskup i Lucek mają w głębokiej doopie bezpieczeństwo innych?

Bo przecież nie stosują się do DDM.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Paź 2020r. 11:24  
CYTAT

Powiedz mi cdn.. - jeśli zapytam cię dlaczego zwolennicy Trumpa nie noszą maseczek i co o tym sądzisz, a ty zgodnie z linią partyjną zaczynasz pier...ć o liberalnych mediach i zrobisz wszystko, żeby nie odpowiedzieć na pytanie, a za chwilę zaczniesz wyśmiewać osoby nienoszące maseczek w Polsce to kim ty jesteś?

Partyjnym lachoc.ągiem?

Bo jakoś nie trudno mi znaleźć inne określenie dla takiej osoby.

Tak samo określiłam tego forumowicza kilka postów temu.

Jego działanie tu na tym forum ma chyba ten sam sens co noszenie maseczek wg Głównego Inspektora Sanitarnego
Cytuję" maseczka nie w pełni zatrzymuje patogeny, ale trzeba ją nosić ZEBY NIE ZAPOMNIEĆ o pandemii".

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Paź 2020r. 11:35  
Proepidemiczka znalazła osobę do dyskusji na swoim poziomie.

Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem....
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Paź 2020r. 12:14  
CYTAT
Proepidemiczka znalazła osobę do dyskusji na swoim poziomie.

Taa, bo twoje odpowiedzi wskazują na to, że albo nie umiesz czytać, albo nie rozumiesz to czego czytasz.

W kółko powtarzasz tu wszystkim jak mantrę że winą obecnego stanu zachorowań są foliarze chodzący bez maseczek !
Albo czegoś nie rozumiesz, albo której styki już nie łączą.

Btw. Ostatnio czytałam amerykańskie badania na temat osób, które zachorowały na covid i co ciekawe, ponad 85 procent z nich deklarowało że nosiło maseczki zawsze, kolejne kilka procent na równi prawie zawsze z prawie w ogóle.

Jeśli już szukasz winnych zaistniałej sytuacji zacznij od siebie, a potem zapoznaj się z dosadnym artykułem mówiącym o tym, kto tu tak naprawdę dał ciała:

https://porta(...)dzienika

!!!!

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Paź 2020r. 12:59  
@salamandra

"Btw. Ostatnio czytałam amerykańskie badania na temat osób, które zachorowały na covid i co ciekawe, ponad 85 procent z nich deklarowało że nosiło maseczki zawsze, kolejne kilka procent na równi prawie zawsze z prawie w ogóle. "

Pewnie blisko 99 % żołnierzy regularnych armii, którzy polegli na wojnie miało na głowach hełmy.

Ale nikt nie kwestionuje tego, że trzeba nosić hełmy. Może poza najemnikami. Oni często mają wyje...e. Ale w moim odczuciu najemnik to bardzo specyficzny rodzaj człowieka.

Kluczowym słowem w powyższym cytacie może być "deklarowało".

Jeśli lądujesz w amerykańskim szpitalu, gdzie rachunki za leczenie są równie wysokie jak wydatki o których Lucek nie chce informować opinii publicznej, i masz już tego koronawirusa, to prawdopodobnie ostatnią rzeczą, którą chcesz się pochwalić to to, że nie nosiłeś maseczki.

Ale załóżmy, że te dane są prawdziwe.

Wszystko zależy od tego jaką populację weźmiesz pod uwagę. Jeśli weźmiemy pod uwagę populację w której jest wirus i wszyscy noszą maseczki to będziesz miała wynik: 100 % zarażonych nosiło maseczki.

A jeśli pojedziesz na jakąś wyspę, gdzie nikt nie nosi masek i nie ma korony będzie można napisać, że NIKT NIE NOSI MASECZEK I ANI JEDNEGO PRZYPADKU KORONAWIRUSA.

Podawanie danych, zwłaszcza procentowych wyrwanych z kontekstu NIE MA NAJMNIEJSZEGO SENSU. Bo czego dowodzi fragment, który przytoczyłaś?

Tego, że jakieś 92,5 % ludzi noszących maseczki zawsze lub prawie zawsze zapada na koronę. I tylko 7,5 % ludzi, którzy nie noszą?

Napisałaś: "ciekawe".

Czy Twoim zdaniem przytoczony fragment oznacza, że ludzie w maseczkach zarażają się COVIDem średnio 12 razy częściej niż osoby w maseczkach?

Czy jest to nieprzemyślany, bezwartościowy fragment, który pozwala budować pewną narrację?

P.S. Jeśli zamkniesz w pokoju 10 osób, 9 w maseczkach i 1 bez i zagazujesz pokój koronawirusem to potem można zrobić badanie z którego wyjdzie, że 90 % zarażonych twierdzi, że nosiło maseczki.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Paź 2020r. 13:05  
Wydaje mi się, że przytoczony fragment może świadczyć o tym, że to czy ludzie nosili maseczki czy nie - nie ma teraz istotnego wpływu na ilość zachorowań. Wg mnie to było nieuniknione.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Paź 2020r. 13:12  
salamandra jak zwykle bredzisz
CYTAT
Wydaje mi się, że przytoczony fragment może świadczyć o tym, że to czy ludzie nosili maseczki czy nie - nie ma teraz istotnego wpływu na ilość zachorowań. Wg mnie to było nieuniknione.

Japonia. Korea Tajwan, Wuhan (szczególnie Tajwan odwalił mega robote ale tam nie było takich przygłupów którzy kwestionowali maski)

PRZEKONAŁEM PolakazPolski20 do noszenia i skuteczności maseczek! W zasadzie sam się przekonał!
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Paź 2020r. 13:36  
@salamandra

"Wydaje mi się, że przytoczony fragment może świadczyć o tym, że to czy ludzie nosili maseczki czy nie - nie ma teraz istotnego wpływu na ilość zachorowań."

Jesteś pewna, że nie ma istotnego wpływu na ilość zachorowań?

Czy to prawda?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Paź 2020r. 13:48  
"Jeden młody diabeł zapytał starego: Jak ci się udało zaprowadzić do piekła aż tyle dusz? Stary diabeł odpowiedział : Wzbudziłem w nich strach! Odpowiedział młody:
Super robota ! A czego się bali ? Wojen ? Głodu ? Odpowiedział stary: Nie, bali się choroby!
Na to młody: czy to znaczy, że nie zachorowali ? Nie umarli ? Nie było dla ratunku ?
Stary odpowiedział: ależ nie,... zachorowali, umarli, a ratunek był. Młody diabeł zdziwiony odpowiedział: to w takim razie nie rozumiem ???
Stary odpowiedział:
Wiesz oni wierzyli, że jedyną rzeczą, którą muszą zatrzymać każdym kosztem przy sobie jest ich życie. Przestali się przytulać, witać ze sobą. Oddalili się od siebie. Zrezygnowali ze wszystkich kontaktów społecznych i z wszystkiego co było ludzkie! Później skończyły im się pieniądze, stracili pracę, ale to był ich wybór, bo bali się o swoje życie, dlatego zrezygnowali z pracy nie mając nawet chleba. Wierzyli ślepo we wszystko, to co słyszeli i czytali w gazetach. Zrezygnowali z wolności, nie wychodzili z własnych domów dosłownie nigdzie. Przestali odwiedzać rodzinę i przyjaciół. Świat zamienił się w taki obóz koncentracyjny bez przymuszania ich do niewoli. Zaakceptowali wszystko !!!
Tylko dlatego, by przeżyć chociaż jeszcze jeden mizerny dzień.... I tak żyjąc, umierali każdego dnia !!! I właśnie w taki oto sposób było mi bardzo łatwo zabrać ich mizerne dusze do piekła "

Mirku cytat z lat 40tych XX wieku, aktualny?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Paź 2020r. 13:56  
@mark30

"Stary diabeł odpowiedział : Wzbudziłem w nich strach!"

A potem ciągnął dalej.

Powiedziałem im, że jak zaczną nosić maseczki to dostaną grzybicy płuc i masę innego szajsu.

Powiedziałem im, że jak założą maseczki to stracą swoją wolność.

"Wiesz oni wierzyli, że jedyną rzeczą, którą muszą zatrzymać każdym kosztem przy sobie jest ich życie"

Życie? Eee. Słabe.

Pytanie do Ciebie mark30.

Gdybyś miał wybrać życie i chodzenie w maseczkach albo śmierć to coś byś wybrał?

Nie twierdzę, że musisz stawać przed takim wyborem, być może już 5 razy przeszedłeś COVIDa bezobjawowo i nigdy nie zachorujesz, ale wklejasz takie "hystoryje", dlatego z ciekawości pytam.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Paź 2020r. 13:57  
https://youtu.be/0Tp0zB904Mc

CYTAT
Według symulacji opublikowanej w raporcie Universal Masking is Urgent in the COVID-19 Pandemic: SEIR and Agent Based Models, Empirical Validation, Policy Recommendations już 80% noszących maseczki w przestrzeni publicznej działa lepiej niż kompletny lockdown! To doskonała wiadomość - aż 20% nas może sobie pozwolić na „włączenie myślenia”, „otwarty umysł”, i „wolność wyboru”, podczas gdy reszta z nas zadba o to, aby większość z „otwartoumysłowców” jednak nie umarła. Noszenie masek w obecnej sytuacji jest objawem zdrowego rozsądku - nie ma znaczenia, czy jest prawnie nakazane, czy też nie. Niektóre rzeczy robi się z czystej przyzwoitości - w końcu jesteśmy wolni, prawda? Nie jesteśmy niewolnikami prawa i włączyliśmy myślenie, czyż nie?

link do w/w raportu https://arxiv.org/pdf/2004.13553.pdf

PRZEKONAŁEM PolakazPolski20 do noszenia i skuteczności maseczek! W zasadzie sam się przekonał!
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 40%
ff
Wysłany: 19 Paź 2020r. 14:09  
Mój brat jaki aktywny.
Jak się udziela.
Tyle mądrości do przekazania.

Ach!!!

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Paź 2020r. 14:09  
Czy do was dociera ze choroba bezobjawowa niesie gorsze skutki? Skad wiesz czy nie masz jakiegos zapalenia watroby czy innej choroby ktora po jakims czasie wyjdzie... Ale dzieci neo i nieuki wiedza najlepiej.

Kolego ile jeszcze tych fake kont zalozysz? Nie osmieszaj sie hehe

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Paź 2020r. 14:35  
A czy noszenie masek nie prowadzi do chorób i śmierci? tzw marcowe maseczki nic dobrego nie robią, natomiast grzybica układu oddechowego jest gorsza jak sam cowid, gdzie poza nim w powietrzu krąży setka innych wirusów. Samo to że żyjemy w smierdzącym mieście, czy ktoś pracując na hucianych terenach podczas intensywnych wydzielin z rozdzielni i spalarni odpadów zakładał ową maseczkę? słyszałem ze przy tym wysypisku strach fajki odpalić bez maski ozywiściw żeby nie jebło

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Paź 2020r. 14:43  
na stronach who pojawiają się wykresy porównania statystyczne z poprzedniego roku co do wykryć grypy i korony i sanepid kieruje na kwarantanny ludzi z grypą, takie prawdziwe są te testy

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Paź 2020r. 14:46  
CYTAT
@salamandra

"Wydaje mi się, że przytoczony fragment może świadczyć o tym, że to czy ludzie nosili maseczki czy nie - nie ma teraz istotnego wpływu na ilość zachorowań."

Jesteś pewna, że nie ma istotnego wpływu na ilość zachorowań?

Czy to prawda?

Odróżniasz może kolego znaczenie słowa "wydaje mi się" od "jestem pewna" i rozumiesz ciąg dalszy mojej wypowiedzi ? umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Paź 2020r. 14:50  
salamandra bufonie jak zwykle bredzisz
CYTAT

Japonia. Korea Tajwan, Wuhan (szczególnie Tajwan odwalił mega robote ale tam nie było takich przygłupów którzy kwestionowali maski)

a twoje "wydaje mi się" to już operetka

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Paź 2020r. 15:01  
CYTAT
Czy do was dociera ze choroba bezobjawowa niesie gorsze skutki? Skad wiesz czy nie masz jakiegos zapalenia watroby czy innej choroby ktora po jakims czasie wyjdzie... Ale dzieci neo i nieuki wiedza najlepiej.

Kolego ile jeszcze tych fake kont zalozysz? Nie osmieszaj sie hehe

Do nich nic nie dociera.

Dopadła ich pandemia nienawiści. Do drugiego człowieka, do partii politycznej. Zdrowy rozsądek poszedł spać. Jakieś głupie udowadnianie sobie czegośtam, szyderstwo, chamstwo, egoizm i cwaniactwo.

Cały czas odkrywane są nowe skutki dla zdrowia po przejściu Covid. Nie wygląda to dobrze. Ale dla jednego covidioty z drugim, ważniejsza jest jego źle rozumiana wolność, niż dobro wspólne.

Zadziwiające, że udało się tak ludziom namieszać w głowach.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Paź 2020r. 15:05  
czym namieszać ? kto namieszać ? bo puki co to media straszą cowidem a nie antykowidem

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Paź 2020r. 15:19  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Paź 2020r. 15:20  
By placówek mogących od NFZ dostać pieniądze na dodatki do pensji nie było zbyt wiele, wpisano, że szpital czy oddział mają się zajmować wyłącznie leczeniem związanym z COVID-19. I choć na początku ten zapis nie wydawał się groźny, to teraz jest źródłem problemu. Gdy oddziały zakaźne przekształcono w koronawirusowe, chorzy z innymi chorobami zakaźnymi nie zniknęli. Zdarzają się sytuacje, że trzeba ich przyjąć, bo nie mają gdzie dostać pomocy. A jak wynika z przepisów i ich bezpośredniego stosowania przez NFZ, wystarczy przyjąć jedną osobę np. z HIV, WZW, odrą czy ospą, by zakaz pracy w innych miejscach przestał obowiązywać i pieniądze się nie należały.

- Jeśli przyjęliśmy dziecko chore na ospę, a dodatkowo w sepsie, którego nie było gdzie odesłać, a było w ciężkim stanie, to okazuje się, że pieniędzy nasz szpital ma nie dostać.

Prywatna wiadomość 

«« « ... 18 19 20 21 22 23 24 ... » »»

NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Opinie »