|
|
|
gdyby teraz były wybory nie byłoby wirusa...albo byłby w odwrocie, taka mała manipulacja
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie wiem co za problem macie z tymi maseczkami. Wychodzę na zewnątrz, to mam maseczkę, ale nosa nie przykrywam. Wchodzę do sklepu, banku, na pocztę, itp. to zasłaniam nos.
W marcu w pracy jednorazową chirurgiczną maseczkę nosiłem po 3 dni z rzędu po 8 godzin (bo taki był przydział w pracy) i jakoś nie umarłem, ani teraz nie mam żadnych problemów ze zdrowiem. |
|
|
|
|
CYTAT działaczom bezpartyjnym wolnościowcom, Agro-unii etc palikotom, rebeliantom nie chodzi o maski bo tego nikt nie przeżywa tak jak instygują oddelegowane dzbany na tym forum chodzi o budowanie kierunku niezadowolenia i podejrzeń... na podstawie choćby nieprzyjemnych masek to maskirowka Jednocześnie młodzież wyraźnie potrzebowała....... reality check zamiast Internet check |
|
|
|
|
@Maciej1
"wkleiłem wcześniej linka do opracowań naukowych które stoją w mocnej sprzeczności z tym co podlinkował remont. Problem że tego nie przeczytałeś czy nie widziałeś to nie jest mój - tylko twój problem. Swoje problemy rozwiązuj sam ;)" W takim razie, jeśli to nie problem, poprosiłbym o wklejenie tego linku jeszcze raz. Oczywiście, wiem, że swoje problemy powinienem rozwiązywać sam, ale z tego co zauważyłem wkleiłeś w kilku tematach jakiś link do youtube'a. Dlatego, może masz też pod ręką link do wiarygodnych badań, a nie tylko filmiki dla dzbanów. W tej dyskusji, w sytuacji jaką mamy w kraju wyniki takich badań są na tyle istotne, że mógłbyś nawet umieścić link w podpisie. "Zastanówmy się - dlaczego NIKT (oprócz Szwedów którzy zbierają za to ogromne żniwo) nie słucha tych osób które mówią że maseczki nie pomagają?" Jest to nieprawda. A w zasadzie dwie. Na razie omówię pierwszą. Co to znaczy NIKT? Rządy różnych krajów, w tym Polski, wprowadzają i znoszą nakaz noszenia maseczek. I w tych wszystkich krajach COVID ma się dobrze od wielu miesięcy. Szwedzi są po prostu konsekwentni. Nie noszą. Miesiąc temu Polacy mogli się zarażać w sklepach (stąd maseczki), ale na imprezach na Błoniach albo ulicy już nie. W restauracjach nie. Nie ma konsekwencji. Dlaczego? Bo wygląda na to, że KTOŚ jednak słucha, że maseczki są niepotrzebne i zezwala na ich brak na spędach partyjnych na przykład. Czy w klasach dzieci noszą maseczki? Do "ogromnego żniwa" wrócę później. Najpierw maseczki, potem Szwecja. "KAŻDY KRAJ ma swoje instytuty badawcze, swoją służbę zdrowia, swoich doradców do polityki zdrowotnej czy konkretnie epidemiologicznej. Swoje ośrodki badawcze think-tanki itp..." Czy to jest poważny argument? Nasza służba zdrowia? Morawiecki i "wirus w odwrocie"? Szumowski i jego wypowiedzi na temat maseczek? Raz pomagają, raz nie? To było poparte badaniami czy to była czysta polityka? Dlaczego w innych krajach miałoby być lepiej (w niektórych faktycznie jest lepiej, ale o powodach później). Dlaczego w poważnych artykułach, w poważnych magazynach dominuje słownictwo: może, prawdopodobnie, chyba? Maseczki to najbardziej WIDOCZNY sposób na pokazanie, że rząd coś robi. Jednocześnie, ze względu na fakt, że w wielu społeczeństwach, zwłaszcza zachodnich napotyka on na sprzeciw to jest to IDEALNA wymówka dla nieudolnych rządów. "Mamy po 10 000 zachorowań i 100 zgonów dziennie", bo pani kucharz-wirusolog nie nosiła maseczki. "GDZIE JEST TA POLITKA NIE NOŚCIE MASEK BO NIE POMAGAJĄ???" W Polsce mówił o tym niejaki Szumowski, na spędach partyjnych można było nie mieć maseczek. Możesz się tutaj spierać o to czy w czerwcu w Polsce olano maseczki, bo "maseczki nie pomagały" czy dlatego "że wirus w odwrocie". Ale to są słowa i nic więcej. Nie było żadnego think-tanku, który by uzasadnił słowa premiera o wirusie w odwrocie czy zasugerowałby nienoszenie maseczek. Słowa, słowa, słowa. Rząd wiedział, że wirus się rozprzestrzenia, a jednocześnie pozwalał na nienoszenie maseczek w wielu miejscach. "Nie ma jej. Nie ma jej bo to są gusła." Gusła to filmiki z youtube'a. Dla dzbanów. Wyniki badań to nie gusła. Najlepiej liczne i skonfrontowane z badaniami, które pokazują inne wyniki. Ile takich badań przeprowadzono w Polsce od lutego? 100? 1000? 10000? "CO pomogło Wuhan, co pomogło Tajwanowi który ma ogromną wymianę z Chinami? BARDZO RYGORYSTYCZNA POLITYKA DDM ale tam nie ma dzbanów w spoleczeństwie. " Dobrze powiedziane. DDM. Przy czym nie bez powodu jest to DDM, a nie MDD. Ale i tak uważam, że w tym cytatem najważniejszym słowem jest RYGORYSTYCZNA. art2deco: "Miłe wspomnienia, łza się w oku kreci gdy wspomnę lato z dziennymi liczbami rzędu 300 pozytywnych i 15 zmarłych." |
|
|
|
|
No ale kto te maseczki nosił w lecie?
|
|
|
|
|
wszystko zależy od skali, nawet Szwedzi pod presją wewnętrznej krytyki środowiska medycznego ograniczyli wielkość zgromadzeń z początkowych 500 osób do 50,
a jednak wiedzieli A teraz posłuchaj samego siebie dlaczego jesteś tendencyjnym dzbanem: ...to jest to IDEALNA wymówka dla nieudolnych rządów. "Mamy po 10 000 zachorowań i 100 zgonów dziennie", bo pani kucharz-wirusolog nie nosiła maseczki. Czyli gdyby rządziła PO byłby lockdown do dzisiaj jako najskuteczniejsza metoda. |
|
|
|
|
CYTAT Według symulacji opublikowanej w raporcie Universal Masking is Urgent in the COVID-19 Pandemic: SEIR and Agent Based Models, Empirical Validation, Policy Recommendations już 80% noszących maseczki w przestrzeni publicznej działa lepiej niż kompletny lockdown! To doskonała wiadomość - aż 20% nas może sobie pozwolić na „włączenie myślenia”, „otwarty umysł”, i „wolność wyboru”, podczas gdy reszta z nas zadba o to, aby większość z „otwartoumysłowców” jednak nie umarła. https://arxiv.org/pdf/2004.13553.pdf https://advances.sciencemag.org/content/6/36/eabd3083 https://youtu.be/0Tp0zB904Mc powyższy materiał z youtube zawiera materiały z doświadczeń nie jest to produkcja youtubera. Widziałem też najnowsze symulacje japońskich naukowców które miażdżąco potwierdzają skuteczność maseczki jako elementu radykalnie obniżającego emisję wirusów i bakterii drogą kropelkową Musiał bym tego szukać na necie nie pamiętam gdzie to czytałem ale to są bieżące badania w oparciu o skomplikowane obliczenia symulacji rozprzestrzenainia się aerozolu z drobinekami śliny Bardzo głupia rozmowa. To tak jak byś żądał ode mnie badań które potwierdzają że jak jebnies# się kamieniem w głowę to zaboli. To jest bezsens. znalazłem CYTAT Japońscy naukowcy z Riken i Uniwersytetu Kobe wykorzystują najszybszy na świecie superkomputer Fugaku do sprawdzania, jak cząsteczki powietrza mogą przenosić koronawirusa w różnych warunkach. Ostatnie symulacje pokazują, jak duże prawdopodobieństwo zarażenia występuje podczas rozmowy przy stole. https://youtu.be/4TUrsRvKZOc Widać tam doskonale jak mało efektywna przyłbica już radykalnie ogranicza wyrzut. TYLKO PO CO JA TO ZNALAZŁEM??? Żeby dzban dalej pisał ze pejsbukowych ścieków z których czerpie wiedzę jakim jest dzbanem? dzbanki remonty i policyjni garncarze tego nie ogarniają PRZEKONAŁEM PolakazPolski20 do noszenia i skuteczności maseczek! W zasadzie sam się przekonał! |
|
Dołączył: 14 Marz 2016r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Problem w tym, że nie musisz nosić maseczki, masz mieć zasłonięte usta i nos. W parku nie musisz zasłaniać ust i nosa i na ścieżkach możesz spotkać wielu ludzi co stwarza zagrożenie. Idąc ulicą w nocy sam nie ma zagrożenia, natomiast musisz mieć zasłonięte usta i nos. Gdzie tu sens i logika
Wszystko, co słyszymy, jest opinią, nie faktem. Wszystko, co dostrzegamy, jest punktem widzenia, nie prawdą. http://www.komentujnieobrazaj.pl |
|
|
|
|
oczywiscie, ale chodzi o ograniczanie kontaktów międzyludzkich i każde nieudogodnienie temu sprzyja
Lepsze od godziny policyjnej |
|
|
|
|
@idiota z nikiem podobnym do mojego
Napisałeś: "No ale kto te maseczki nosił w lecie?" I skonfrontuj to sobie z tym co napisał Maciej1: "CO pomogło Wuhan, co pomogło Tajwanowi który ma ogromną wymianę z Chinami? BARDZO RYGORYSTYCZNA POLITYKA DDM ale tam nie ma dzbanów w spoleczeństwie. " @Maciej1 "dlaczego lekarze noszą maski?" A dlaczego koleś, który spada z rusztowania z wysokości 10 piętra ma na głowie kask? Bo jak mu spadnie młotek na głowę w robocie to pewnie nic mu nie będzie, ale jak spadnie z tego rusztowania to i tak nie będzie co zbierać. Jeśli lekarz pracuje w środowisku, gdzie są sami zakażeni i personel to jeśli personelu jest mało, a chorych dużo to muszą funkcjonować w środowisku, gdzie 50-90 % populacji chce ich zabić. To jeśli mają maskę, która chroni ich w 50 % to TEORETYCZNIE podczas każdego kontaktu z pacjentem rzucają monetą. Orzeł - są zdrowi. Reszka - brawo ma pan koronawirusa. Jeśli mają gów..ą, bawełnianą maseczkę to przy każdym kontakcie z chorym, ze słoja z 97 czarnymi kulkami i 3 białymi losują kulkę. Jeśli wylosują czarną to mają koronę. Oczywiście tyle teoria, bo pacjenci też mają coś na twarzach, są jakieś kurtyny, kombinezony, dezynfekcje, więc te procenty wyglądają trochę bardziej na korzyść lekarzy, inaczej po 2 dniach nie miałby kto leczyć. Po co lekarze noszą gów...e, bawełniane maseczki? Bo chcą wylosować ze słoja 1 z 3 białych kulek. Bez maseczek losują z samych czarnych. "Odważył byś się wejść na oddział covidowy bez maseczki? " Co? Ja nie wejdę? Potrzymaj mi piwo... Co to za durne pytanie? Ty byś się odważył? Pozbieraj sobie od 10 ludzi na ulicy maseczki. Wypierz, zdezynfekuj, a potem popatrz na nie i powiedz w których byś się odważył. Po drugie, to NIE jest kwestia odwagi. Jestem pewien, że prędzej czy później, gdzieś na świecie jakiś debil wedrze się na oddział z COVIDem bez maseczki, żeby pokazać, że się nie boi i pandemii nie ma. Po to są robione badania, żeby nikt nie musiał sam wchodzić na oddział z COVIDem i sprawdzać. "Proszę iść do szpitala, i powiedzieć - ludzie ściągajcie maski bo ja mam takie badania że one nie pomagają." Wolisz grać w rosyjską ruletkę 6-strzałowym rewolwerem z 6 nabojami w komorze czy 5? Ci ludzie w szpitalach i tak mają już przeje...e. Każdy promil ochrony obniża ich szanse na zachorowanie. BO ONI I TAK NIE MAJĄ WYBORU - MUSZĄ TAM BYĆ. Remont wkleił, w mojej opinii wiarygodne badania dotyczące maseczek. Zadałem Ci wcześniej pytanie: czy dane z linków remonta są prawdziwe czy fałszywe? Nie odpowiedziałeś. Co powiesz na badanie (wydaje mi się, że widziałem kilka podobnych), gdzie płócienne maseczki zatrzymują 2-3 % tego co wydychamy? Podobne badania udostępnił, jak to ująłeś "dzban-remont". P.S. Filmik z youtube'a, który udostępniłeś jest idealny, jeśli chcesz komuś wytłumaczyć, dlaczego ludzi zarażają się pomimo noszenia maseczek. P.S. 2 @cdn.. "wszystko zależy od skali, nawet Szwedzi pod presją wewnętrznej krytyki środowiska medycznego ograniczyli wielkość zgromadzeń z początkowych 500 osób do 50" Ku..a, NAWET Szwedzi zjechali z 500 na 50. Ale ile osób było u nas na spędzie Lucka i Dudy w parku? "Czyli gdyby rządziła PO byłby lockdown do dzisiaj jako najskuteczniejsza metoda. " Nie dowiemy się co by było. Bo PO nie rządzi. Rządzi PIS. Z tego co piszesz wynika, że rządzą nami ludzie głupsi od Szwedów. art2deco: "Miłe wspomnienia, łza się w oku kreci gdy wspomnę lato z dziennymi liczbami rzędu 300 pozytywnych i 15 zmarłych." |
|
|
|
|
ło matko tyle się napociłeś i para w gwizdek. Zamiast tego przeczytaj dokładnie co podlinkowałem wyżej.
Po co rzygasz dudą po oczach i naszym rządem. Co ja jestem pełnomocnik dudy ? Twoje argumenty na to że jebnięci@ się kamieniem w głowę boli - piszesz - boli ale nie tak bardzo więc się można jebną@. CYTAT Co to za durne pytanie? Ty byś się odważył? Pozbieraj sobie od 10 ludzi na ulicy maseczki. Wypierz, zdezynfekuj, a potem popatrz na nie i powiedz w których byś się odważył. durne może być tylko wtedy gdy go nie rozumiesz. Pytanie czy byś wszedł na oddział covidowy bez maseczki. Czego nie rozumiesz? Na h*j mi piszesz o zbieraniu masek od 10 osób? PRZEKONAŁEM PolakazPolski20 do noszenia i skuteczności maseczek! W zasadzie sam się przekonał! |
|
|
|
|
CYTAT Problem w tym, że nie musisz nosić maseczki, masz mieć zasłonięte usta i nos. W parku nie musisz zasłaniać ust i nosa i na ścieżkach możesz spotkać wielu ludzi co stwarza zagrożenie. Idąc ulicą w nocy sam nie ma zagrożenia, natomiast musisz mieć zasłonięte usta i nos. Gdzie tu sens i logika Nie ma drogi kolego. To jest stworzone po to, żeby ogłupiać ludzi, żeby zrobić ten reset o którym mówił Pinokio u sowy. https://youtu.be/lcUUUaN52aY A propos zadłużenia innych państw, zobaczmy jak jest u nas: Zadłużenie Skarbu Państwa na koniec września 2020 r. wyniosło 1,1 bln zł - to wzrost o 8,9 mld zł w miesiąc. Na zadłużenie składało się: dług krajowy (836,8 mld zł) i dług w walutach obcych (ok. 263,5 mld zł). Jednocześnie u nas: Polskia Federacja Fitness, Saturn Fitness i Xtreme Fitness Gyms domagają się od rządu otwarcia obiektów fitness najpóźniej od soboty i planu finansowego wsparcia, w przeciwnym razie dojdzie do fali bankructw i zwolnień w branży, która zatrudnia 150 tys. os., w tym 95% kobiet (siłownie, baseny czy solaria) - PAP I tak będzie ze wszystkim, jak się damy wycackać tym, którzy ciągną za te pandemiowe sznurki. Spróbujcie proszę poszukać informacji o epidemii grypy w poprzednich latach, co prasa pisała, jakie ilości chorych podawała i jak alarmowała o braku miejsc w szpitalach .... "W minionym sezonie grypowym 2017/2018 odnotowano rekordową liczbę prawie 4,4 mln zachorowań i podejrzeń zachorowań na grypę. To prawie o 15 proc. więcej niż w poprzednim sezonie. Z roku na rok liczba tych zakażeń stale rośnie. Zwiększyła się również liczba hospitalizacji i zgonów." https://www.medon(...)991.html Najbliższy protest w Warszawie powinien również mieć na celu nawoływanie do dymisji tych fałszywców jak Morawiecki i reszta kliki, może kolejne wybory i utworzenie nowego rządu. |
|
|
|
|
PolakzPolski20
CYTAT Co to za durne pytanie? Ty byś się odważył? Pozbieraj sobie od 10 ludzi na ulicy maseczki. Wypierz, zdezynfekuj, a potem popatrz na nie i powiedz w których byś się odważył. durne może być tylko wtedy gdy go nie rozumiesz. Pytanie czy byś wszedł na oddział covidowy bez maseczki. Czego nie rozumiesz? Na h*j mi piszesz o zbieraniu masek od 10 osób? PRZEKONAŁEM PolakazPolski20 do noszenia i skuteczności maseczek! W zasadzie sam się przekonał! |
|
|
|
|
ja tez uważam ze powinni zamknąć morze PZP003
https://www.medonet.pl/koronawirus/koronawirus-w-polsce,rosnie-liczba-zakazonych-koronawirusem-w-woj--pomorskim--czy-to-efekt-tlumow-nad-morzem-,artykul,80617710.html ale kto zamknie Brauna i Korwina? |
|
|
|
|
bracie - foliarzu - dzbanie - twoje wypowiedzi są takie fajne.
No ale czemu oni tych maseczek nie nosili w lecie? Jak ty cudownie streszczasz wypowiedzi innych! |
|
|
|
|
@PolakzPolski20
CYTAT A dlaczego koleś, który spada z rusztowania z wysokości 10 piętra ma na głowie kask? Bo jak mu spadnie młotek na głowę w robocie to pewnie nic mu nie będzie, ale jak spadnie z tego rusztowania to i tak nie będzie co zbierać. Ja pier@le czyli budowlańcy powinni też kaski pościągać. Ale jesteś dzbanem. CYTAT Jeśli lekarz pracuje w środowisku, gdzie są sami zakażeni i personel to jeśli personelu jest mało, a chorych dużo to muszą funkcjonować w środowisku, gdzie 50-90 % populacji chce ich zabić. możesz pisać książki, masz zacięcie. "Covid ostatnia apokalipsa" serio - nie wiem po co to napisałeś CYTAT To jeśli mają maskę, która chroni ich w 50 % to TEORETYCZNIE podczas każdego kontaktu z pacjentem rzucają monetą. Orzeł - są zdrowi. Reszka - brawo ma pan koronawirusa. no - ryzyko jest, i co ? Pokaż im badania remonta bo nie wiedzą że jak ściągną maski to na jedno wyjdzie. CYTAT Jeśli mają gów..ą, bawełnianą maseczkę to przy każdym kontakcie z chorym, ze słoja z 97 czarnymi kulkami i 3 białymi losują kulkę. Jeśli wylosują czarną to mają koronę. Oczywiście tyle teoria, bo pacjenci też mają coś na twarzach, są jakieś kurtyny, kombinezony, dezynfekcje, więc te procenty wyglądają trochę bardziej na korzyść lekarzy, inaczej po 2 dniach nie miałby kto leczyć. Po co lekarze noszą gów...e, bawełniane maseczki? Bo chcą wylosować ze słoja 1 z 3 białych kulek. Bez maseczek losują z samych czarnych. do czegoś zmierzasz? Czy po porostu zapomniałeś o czym miałeś napisać? CYTAT Wolisz grać w rosyjską ruletkę 6-strzałowym rewolwerem z 6 nabojami w komorze czy 5? a ten cytat zachowaj na część drugą apokalipsy covidowej. Nie wiem w jakim celu to piszesz, w oparciu o co i jak ten % wyliczyłeś. I co ten malowniczy acz sztampowy popis twojej ekwilibrystyki porównawczej miał pokazać. CYTAT Remont wkleił, w mojej opinii wiarygodne badania dotyczące maseczek. Zadałem Ci wcześniej pytanie: czy dane z linków remonta są prawdziwe czy fałszywe? Nie odpowiedziałeś. wzruszyło mnie że W TWOJEJ OPINI są wiarygodne. Szkoda że masz klapy na oczach i nie widzisz EMPIRYCZNYCH dośwaidczeń profesjonalistów tylko operasz się o statystyki oparte o wywiad z pacjentami kórzy twierdzą że nosili maseczki (tak jak by mieli się przyznać że są dzbanami nie nosili ale się zarazili) szkoda gadać. POPATRZ ŚLEPCZE na zaawansowany model matematyczny rozprzestrzeniania się wydzieliny z ust. To jest symulacja oparta o najnowsze zdobycze technologiczne, ponadto masz EMPIRYCZNE doświadczenie. Bardziej dosadnie się pokazać nie da. Bardziej to już tylko można iść do szpitala si się zakazić PRZEKONAŁEM PolakazPolski20 do noszenia i skuteczności maseczek! W zasadzie sam się przekonał! |
|
|
|
|
bracie - dzbanie - foliarzu - i to ty na to?
Broń się mistrzu streszczeń! |
|
|
|
|
Chyba czas podsumować uzupełniające się narracje sztabu bezpartyjnych wolnosciowcow i Totalnych:
- wirus to sciema i maski albo lockdown są niepotrzebne - brak masek albo lockdownu są przyczyną wirusa - to wina pisu, ...co należało dowieść |
|
|
|
|
@Maciej1
"już 80% noszących maseczki w przestrzeni publicznej działa lepiej niż kompletny lockdown! " To są newsy dla dzbanów. Wielokrotnie pisałem o tym, że procenty w internecie bardzo często używane są do sprzedawania fałszywych wiadomości i budowania określonej narracji. Mirek to robi, cdn.. to robi, salamandra raz coś wrzuciła i teraz Ty. W Polsce od marca do 23 czerwca zrobiliśmy 28 577 zakażeń i 1237 zgonów. Przez większość czasu był chyba i lock-down i maseczki. Teraz odnieś jakoś te 80 % do faktów, które podałem. I potem odnieś to do Taiwanu, który jak twierdzisz dobrze sobie radzi. IQ. Pamiętasz? P.S. 1. "ło matko tyle się napociłeś i para w gwizdek. Zamiast tego przeczytaj dokładnie co podlinkowałem wyżej." Macieju1 - nie denerwuj się, napisałeś DUŻO, bez linków, więc starałem się odpowiedzieć na to co napisałeś. Linki - wkleiłeś dopiero teraz. Wcześniej napisałeś, żebym swoje problemy rozwiązywał sam. Nie było linków do przestudiowania. Był link do filmiku dla dzbanów. "Po co rzygasz dudą po oczach i naszym rządem. Co ja jestem pełnomocnik dudy ?" Opowiadasz o maseczkach w kontekście specjalistów i think-tanków, dlatego odpowiadam Ci jak to wygląda jak w praktyce. Można powiedzieć odrywam Cię od pejsbuka i youtube'a i zapraszam do rzeczywistości w której żyjemy. "durne może być tylko wtedy gdy go nie rozumiesz. Pytanie czy byś wszedł na oddział covidowy bez maseczki. Czego nie rozumiesz? Na h*j mi piszesz o zbieraniu masek od 10 osób?" Myślę, że z kontekstu mojej wypowiedzi wynikało, że NIE wszedłbym. Ale jeśli nie było to dość jasne (IQ - pamiętasz?)albo z nerwów nie rozumiesz co czytasz to odpowiem teraz. NIE. Nie wszedłbym. Ani bez maseczki, ani w maseczce. Ale może się okazać w przyszłości, że zabraknie ludzi, którzy wejdą tam za mnie tak jak robią to teraz i będę musiał tam pójść. Z maseczką lub bez. Ale to jest bardzo czarny scenariusz i mam nadzieję, że pomimo całej nieudolności naszego rządu do niego nie dojdzie. Napisałem, że Twoje pytanie jest durne, bo to co zrobiłeś to była taka dzbaniarska podpucha w stylu: Jak się nie boisz to idź! Natomiast moja prośba o 10 maseczek, które miałbyś zebrać na ulicy, była po to, żeby pokazać Ci co ludzie noszą na twarzach. Być może okazałoby się, że to co noszą to zwykła ściema, która nie oferuje praktycznie żadnej ochrony. Co z kolei byłoby zakamuflowaną krytyką rządu, który przez kilka miesięcy nie potrafił zadbać o to, żeby wyposażyć ludzi w maseczki, które oferują jakąś sensowną ochronę. Widzisz różnicę między 50% a 3 %? To jak będziesz stał na światłach w drodze powrotnej z pracy, rzuć okiem na to co ludzie mają na twarzach. Na co Twoim zdaniem powinien być teraz nacisk Macieju1? Na to, żebyśmy mieli społeczeństwo, gdzie 100 % nosi maseczki, przy czy 99 % nosi bawełniane gó..o nie dające praktycznie żadnej ochrony? Czy nacisk powinien być skierowany na to, żeby załatwić tym (dajmy na to 80% ( nie mam dokładnych badań), które i tak już noszą maseczki coś co daje im REALNĄ ochronę przed wirusem, te 50% albo więcej)? Kampania w mediach powinna brzmieć: NOŚCIE MASECZKI? Czy może WYMIEŃCIE TO GÓ..O, KTÓRE TERAZ NOSICIE NA PORZĄDNE MASECZKI ZE STALOWOWOLSKIEJ SZWALNI? Oczywiście koszt tych maseczek byłby ogromny i łatwiej byłoby się posługiwać sasinami niż złotówkami. Dla rządu lepsze jest hasło: Nośmy maseczki. Niżesz koszty, bo nie muszą zapewnić DOBRYCH maseczek. Naturalny wróg, który jest odpowiedzialny za zgony - antymaseczkowcy. Wpływy do budżetu z mandatów. art2deco: "Miłe wspomnienia, łza się w oku kreci gdy wspomnę lato z dziennymi liczbami rzędu 300 pozytywnych i 15 zmarłych." |
|
|
|
|
CYTAT "już 80% noszących maseczki w przestrzeni publicznej działa lepiej niż kompletny lockdown! " To są newsy dla dzbanów. Wielokrotnie pisałem o tym, że procenty w internecie bardzo często używane są do sprzedawania fałszywych wiadomości i budowania określonej narracji. dzbanie to wynika z opracowania które jest w linku. Znowu - nie czytałeś. Szkoda na ciebie czasu. Jesteś trolem który zapędzony w kozi róg reaguje brakiem spójności wypowiedzi. CYTAT Opowiadasz o maseczkach w kontekście specjalistów i think-tanków, dlatego odpowiadam Ci jak to wygląda jak w praktyce. Można powiedzieć odrywam Cię od pejsbuka i youtube'a i zapraszam do rzeczywistości w której żyjemy. dlaczego z uporem maniaka ignorujesz inne kraje i skupiasz się na dudzie? Skoro ja pisałem o zbiorowości międzynarodowej a nie Polsce konkretnie? Wszysytko musi byc porównane do Dudy? szkoda mi czasu na komentowanie reszy. Piszesz niespójnie, nielogicznie, wybrałeś sobie dokument remonta opierający się na ankietach, wywiadach z dzbanami którzy nie nosili maseczek, albo nosili jakieś stare brudne szmaty, trafili na oddział - pzyszedł ankieter - odpytał czy nosiłeś maseczkę - TAK NOSIŁEM - i jeb to ankiety okieneczko "nosił a się zaraził" No takie to są "badania". To przerażające i zasmucające. Dzbany. PRZEKONAŁEM PolakazPolski20 do noszenia i skuteczności maseczek! W zasadzie sam się przekonał! |
|
|
|
|
Grubo.
"wybrałeś sobie dokument remonta opierający się na ankietach, wywiadach z dzbanami którzy nie nosili maseczek" Nie bądź dzbanem Macieju1. Salamandra pisała o czymś takim i napisałem Jej co o tym sądzę. W badaniach remonta było o dwóch rodzajach maseczek. Z 56% ochroną i bawełnianych przepuszczających 97 % świństw. Odnieś się do tych procentów. Napisałem, że lekarze noszą maseczki z tego samego powodu co budowlańcy noszą kaski. Ty zrozumiałeś, że ja jestem przeciwko noszeniu kasków na budowach. Chyba przeceniłem Twoje IQ. art2deco: "Miłe wspomnienia, łza się w oku kreci gdy wspomnę lato z dziennymi liczbami rzędu 300 pozytywnych i 15 zmarłych." |
|
|
|
|
nie, po prostu nie widzisz jakie głupoty piszesz. Dyskutuj z salamandrą, macie podobne IQ
Mam się odnieść i napisać coś czego znowu nie zrozumiesz. Wolę pogadać z kotem PRZEKONAŁEM PolakazPolski20 do noszenia i skuteczności maseczek! W zasadzie sam się przekonał! |
|
|
|
|
Klasyka.
Miruś. art2deco cdn.. i paru innych. I teraz posiadasz najwyższego IQ na forum, mistrz wklejania linków dla dzbanów, Maciej1 "się obraził". Woli pogadać z kotem. Może i słusznie. Bo czasem lepiej jak dzban rozmawia z kotem niż próbuje udowadniać, że ma wysoki IQ, ewentualnie, że jest inżynierem ortografii. art2deco: "Miłe wspomnienia, łza się w oku kreci gdy wspomnę lato z dziennymi liczbami rzędu 300 pozytywnych i 15 zmarłych." |
|
Dołączył: 17 Kwie 2016r. Skąd: PiSLamaBad Ostrzeżenia: 100% |
|
|
|
CYTAT działaczom bezpartyjnym wolnościowcom, Agro-unii etc palikotom, rebeliantom nie chodzi o maski bo tego nikt nie przeżywa tak jak instygują oddelegowane dzbany na tym forum chodzi o budowanie kierunku niezadowolenia i podejrzeń... na podstawie choćby nieprzyjemnych masek to maskirowka No taką sprytną propagandę sklecić potrafi tylko czołowy propagandysta stalowegomiasta. Ty jak TVP INFO, piszesz te głupoty chociaż wiesz, że to głupoty (a może nie) ale też masz świadomość do kogo piszesz. Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
Oj tak!
bracie - dzbanie - foliarzu Może i słuszne. Jesteś tu punktem odniesienia jeśli chodzi o IQ. Oceniaj, weryfikuj. Ale kto te maseczki nosił latem? A ty klakierze wiernie klakieruj. Oj tak! |
|