|
|
|
@Maciej1 Dzban
"powiedz mi czy można rozmawiać z knurem o lotach w kosmos? " Pozwolisz, że jednak będę kontynuował? Czy knur ma jakieś zastrzeżenia do danych, które użyłem, ewentualnie do sposobu przeprowadzenia symulacji? art2deco: "Miłe wspomnienia, łza się w oku kreci gdy wspomnę lato z dziennymi liczbami rzędu 300 pozytywnych i 15 zmarłych." |
|
|
|
|
art2deco: "Miłe wspomnienia, łza się w oku kreci gdy wspomnę lato z dziennymi liczbami rzędu 300 pozytywnych i 15 zmarłych." |
|
|
|
|
zaorany.. przez własne posty. Naucz się angielskiego albo poszukaj translatora następnym razem. Unikniesz kompromitacji.
PRZEKONAŁEM PolakazPolski20 do noszenia i skuteczności maseczek! W zasadzie sam się przekonał! |
|
|
|
|
Mój brat foliarz - mega dzban!
Pozwólcie mu kontynuować. On jest wtedy szczęśliwy. I dzban mu rośnie. I piana wielka. |
|
|
|
|
CYTAT Tępa owco a kto mówi, że nie ma? Przy okazji bardziej zjadliwej grypki, która co kilkadziesiąt lat występuje, upieczemy kilka pieczeni. A większość baranów dobrowolnie pójdzie na rzeź. I o tym jest ten opis.
|
|
|
|
|
No ekspertka persymona mówi że nie ma.
Mówi że to ściema. Mój brat za to robi super streszczenia, bez treści. I tak fajnie pieni się. |
|
|
|
|
Tępa owca nadal myśli, że koronawirus to coś niezwykłego. Owieczko, poczytaj sobie artykuł o grypie Hong Kong w PRL. Zabiła 25 tysięcy Polaków. Nikt nie panikował w mediach, nikt nie ogłaszał lockdownu. Ciemną, nieświadomą masą łatwo manipulować i ją straszyć. Z przerażenia zrobi wszystko.
https://plus.(...)14783426 |
|
|
|
|
@Maciej1
Rozumiem, że nie masz żadnych zastrzeżeń. Dobrze. Teraz wróćmy do właściwego tematu. Wniosek 1. Ponieważ nikt nie wie dokładnie ile viral particles potrzeba, aby doszło do zakażenia dlatego na chwilę obecną należy założyć, że liczba ta może być niższa od tej założonej w Symulacji nr 1(1000 cząsteczek) i wtedy czas, który potrzebny jest do zarażenia jest nawet krótszy. Pamiętajmy, że w pierwszej sytuacji i tak mamy przeje...e niezależnie od rodzaju maseczki. I odwrotnie, liczba ta może przekraczać liczbę 10 000 założoną w symulacji nr 3. I wtedy noszenie maseczek ma sens. Ze względu na to, że SARS i MERS udało się opanować, a COVID hula sobie po świecie bez ograniczeń, to skłaniałbym się ku założeniu, że liczba cząsteczek potrzebna do zarażenia jest raczej mała niż duża. Z drugiej strony, nie tylko ilość viral particles decyduje o zakażeniu, więc to też nie jest dowód. art2deco: "Miłe wspomnienia, łza się w oku kreci gdy wspomnę lato z dziennymi liczbami rzędu 300 pozytywnych i 15 zmarłych." |
|
|
|
|
CYTAT @Maciej1 Rozumiem, że nie masz żadnych zastrzeżeń. Dobrze. rozumiesz tylko to że się zaorałeś dzbanie, i to sam bez niczyjej pomocy HAHAHAHA sam sobie i innym udowodniłeś skuteczność maseczek PRZEKONAŁEM PolakazPolski20 do noszenia i skuteczności maseczek! W zasadzie sam się przekonał! |
|
|
|
|
HIV a co jak teraz chcą mieć np. mniej niż 10 000 zgonów??
|
|
|
|
|
wtedy uruchomią nadajniki 5G - one sterują pandemią... tfuuu nie pandemią bo jej nie ma. Sterują spiskiem.
Dzbana tak wysterowali że sam się przyznał że maseczki są skutezczne. PRZEKONAŁEM PolakazPolski20 do noszenia i skuteczności maseczek! W zasadzie sam się przekonał! |
|
|
|
|
@Maciej1
"rozumiesz tylko to że się zaorałeś dzbanie, i to sam bez niczyjej pomocy HAHAHAHA sam sobie i innym udowodniłeś skuteczność maseczek " Zwłaszcza tutaj widać to bardzo dobrze. Napisałem: "SYMULACJA 1 (Czarny scenariusz). Założenia: COVID jest podobny do SARSa i potrzebuje tylko 1000 VIRAL PARTICLES, żeby doszło do zakażenia. Pacjent jest we wczesnej fazie choroby i wydycha 100 000 cząsteczek z wirusem na minutę. W sytuacji takiej jak ta z doświadczenia japońskich naukowców przy bawełnianej maseczce, która zatrzymuje 17 % cząsteczek, po minucie dostajecie ich 83 000. Do zakażenia potrzeba 1 000. Dlatego to NIE JEST tak, że maseczka chroni Was w 17 %. Ona w ogóle nie chroni. Ona zmniejsza ilość wirusów wchłanianych przez Wasz organizm o 17 %. Ale i tak dostanie 83 x więcej VIRAL PARTICLES niż potrzeba do zakażenia. Nawet w najbardziej optymistycznym układzie, gdzie maseczki oferowały 95 % blokady wirusów, po minucie wchłaniacie 5 000 wirusów czyli 5 x więcej niż potrzeba do zarażenia. Czyli w tej symulacji, żadna z maseczek nie oferuje ŻADNEJ ochrony i obie po minucie doprowadzają do zakażenia pacjenta. W przypadku maseczki bawełnianej 17 % wystarcza jeden oddech, żeby się zarazić." I to było przy założeniu, że COVID potrzebuje 1000 cząsteczek do skutecznego zarażanie. A może potrzebuje tylko 500. art2deco: "Miłe wspomnienia, łza się w oku kreci gdy wspomnę lato z dziennymi liczbami rzędu 300 pozytywnych i 15 zmarłych." |
|
|
|
|
Problem w tym, że będzie i więcej niż 10000 zgonów i rozwalona gospodarka. Z naturą nie wygrasz. Przez dramaty ekonomiczne w kolejnych latach ucierpi znacznie więcej ludzi niż te 10000.
|
|
|
|
|
Nad czym wy tu jeszcze ćwoki dyskutujecie? Nagle nie podoba wam się konstytucja uchwalona przez czerwoną chołote?
|
|
|
|
|
dobrze PolskiDzbanie że sam doszedłeś do tego że maseczki są skuteczne. Sam to sobie udowodniłeś.
PRZEKONAŁEM PolakazPolski20 do noszenia i skuteczności maseczek! W zasadzie sam się przekonał! |
|
|
|
|
Pomyliłem temty, ale widzę że tu też jest ciekawie
|
|
|
|
|
Dzban sam się zaorał linkując materiały gdzie są wnioski którym zaprzeczał.
Wczoraj wieczorem miałem ubaw po pachy. PRZEKONAŁEM PolakazPolski20 do noszenia i skuteczności maseczek! W zasadzie sam się przekonał! |
|
|
|
|
oooooo
mój brat robi symulacje i wnioski! z tego to dopiero będzie piana (tylko przewietrz pokój, bo za bardzo skoncentrowałeś się i...) Mega dzban! (ładnie owinięty folią) Mają z ciebie ubaw bracie foliarzu - dzbanie. Ale kto te sztuki walki ćwiczył? |
|
|
|
|
@Maciej
W ŻADEN sposób nie odniosłeś się do tego co napisałem. Zamiast tego, któryś post z kolei bredzisz o jakimś rzekomym zaoraniu. Przypominasz tego kolesia, który lata po mieście i opowiada o tym, jako to jego żona nie jest piękna. Jeśli byłaby taka piękna to nie musiałby o tym opowiadać na prawo i lewo. Napisałem ci, że w pierwszej symulacji, która MOŻE opisywać stan faktyczny, ponieważ BRAK danych na temat ilości viral particles potrzebnych do zakażenia, MASECZKI NIE CHRONIŁY, jeśli osoby przez 12 sekund miały kontakt z powietrzem wydychanym przez zarażoną osobę. Idź teraz powiedz babciom, które gadają sobie w sklepie, że maseczki są SKUTECZNE. P.S. Mentalnie przypominasz mi Morawieckiego ogłaszającego zwycięstwo nad COVID. "wirus w odwrocie" "maseczki skuteczne" art2deco: "Miłe wspomnienia, łza się w oku kreci gdy wspomnę lato z dziennymi liczbami rzędu 300 pozytywnych i 15 zmarłych." |
|
|
|
|
już się dawno odniosłem pusty samozaorany dzbanie.
Podlinkowałeś artykuły które przeczą temu co piszesz. Nie znasz angielskiego i się ZAORAŁEŚ ĆWOKU[kolor=#FF0000] PRZEKONAŁEM PolakazPolski20 do noszenia i skuteczności maseczek! W zasadzie sam się przekonał! |
|
|
|
|
PolskiDzban dokonał wczoraj SAMOZAORANIA i stał się oficjalnym propagatorem noszenia maseczek.
NA dowód swojej (nieumiejętności czytania ze zrozumieniem po angielsku) opublikował wesoło linki do publikacji i opracowań medycznych w których to zawarte są takie wnioski (niestety ja znam dość dobrze angielski) CYTAT Accordingly, measures such as enhanced ventilation and the use of face masks are essential to minimize the risk of infection by airborne SARS-CoV-2,” they conclude. maseczki mają KLUCZOWE znaczenie w obniżeniu ryzyka zarażenia SARS-Cov-2 - to konkluzja - poczytaj dzbanie definicję konkluzji bo na 100% jej nie znasz CYTAT Sneezing, coughing, and talking can spread thousands of respiratory droplets carrying the virus into the air. Larger droplets fall quickly due to their weight and will not penetrate surgical masks większe krople areozolu wydychanego nie zostaną wchłonięte lecz zatrzymają się na maseczce chirurgicznej (tak tak nawet nie FPP3) CYTAT Experts agree that in addition to avoiding unventilated and crowded indoor areas, the most effective way to avoid infection is to wear a mask. Even if the mask does not fully shield from respiratory droplets containing the virus, it can help keep the amount of virus the wearer receives below the infective dose. czyli CYTAT najbardziej skutecznym sposobem uniknięcia infekcji to noszenie maseczki Przypominam - są to materiały podlinkowane przez PolakzPolski20 - można je znaleźć na wcześniejszych stronach. W swojej głupocie nie wiedział co publikuje bo w ten sposób zarzucił sobie pętlę na szyję i wytrącił taborecik spod nóg. Teraz ujada bo się skompromitował PRZEKONAŁEM PolakazPolski20 do noszenia i skuteczności maseczek! W zasadzie sam się przekonał! |
|
|
|
|
@Maciej
Widzisz Macieju. Tobie się wydaje, że odniosłeś się do tego co napisałem. Ale tak naprawdę odniosłeś się do linków poniżej. Linki wkleiłem tylko po to, żebyś mógł wiedzieć skąd czerpałem informacje. Oczywiście możemy też później porozmawiać o linkach i o opiniach osób, które pisały dany artykuł. Nie mam z tym żadnego problemu. Szczerze mówiąc i tak muszę się do tego odnieść, bo nawypisywałeś dużo głupot i będę musiał to sprostować. Natomiast to nie są linki do moich artykułów i nie ja je pisałem. Dlatego prosiłbym cię o odniesienie się do tego o czym pisałem, a nie do tego co pisały inne osoby. Masz tutaj przykład tego co ja napisałem: "SYMULACJA 2 (Ta pro-maseczkowa) Założenie: COVID jest podobny do MERS i potrzebuje dajmy na to 5000 cząsteczek. Zarażony jest na takim etapie, że wydycha 50 000 VIRAL PARTICLES na minutę. W tym wypadku potrzebujecie maseczki, która zatrzymuje 90 % wirusów, żeby się nie zarazić. Jeśli blokuje mniej to po minucie jesteście zarażeni." Odnieś się do tego. Rozumiesz co to znaczy odnieść się? Czy po przeczytaniu powyższego zaryzykujesz stwierdzenie, że MASECZKI SĄ SKUTECZNE? P.S. Jakim trzeba być dzbanem, żeby mając świadomość tego, że są różnego rodzaju maseczki, które w różnym stopniu blokują rozprzestrzenianie się wirusa, nadal posługiwać się uogólnieniem MASECZKI SĄ SKUTECZNE? art2deco: "Miłe wspomnienia, łza się w oku kreci gdy wspomnę lato z dziennymi liczbami rzędu 300 pozytywnych i 15 zmarłych." |
|
|
|
|
dzbanie samozaorany dobrze że sam przyznałeś że noszenie maseczek jest skuteczne - to najważniejsze. To znaczy że masz jakiś pierwiastek z pierwiaska iq w tym co po mózgu zostało
|
|
|
|
mój brat dzban - foliarz dzbanuje!
Oj jak on dzbanuje. bracie coś słabiutko. Nie pomogły zwykłe zabiegi rozmywające. Uuuuuuu No ale kto te maseczki w lecie nosił? |
|
|
|
|
@Maciej1 i PolakzPolski4
Chrumkajcie sobie knurki wesoło. Na to, żeby któryś z was się odniósł do tego co napisałem nie ma co liczyć. Ale nikt wam chrumkach na forum nie zabroni. art2deco: "Miłe wspomnienia, łza się w oku kreci gdy wspomnę lato z dziennymi liczbami rzędu 300 pozytywnych i 15 zmarłych." |
|
|
|
|
dzbanie weź jeszcze napisz coś o skuteczności maseczek, zajebi#ste materiały znalazłeś - wyręczyłeś mnie nawet. Sam czytałem i przytakiwałem.
JAK TO DOBRZE ŻE SIĘW KOŃCU PRZEKONAŁEŚ ŻE MASECZKI SĄ SKUTECZNE. PRZEKONAŁEM PolakazPolski20 do noszenia i skuteczności maseczek! W zasadzie sam się przekonał! |
|