NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Opinie »
«« « ... 27 28 29 30 31 32 33 ... » »»
Fałszywa pandemia, Fałszywa pandemia
ff
Wysłany: 24 Paź 2020r. 19:24  
@Maciej1

Na początku, kiedy cię zobaczyłem na forum, myślałem, że masz dobre intencje.

Cham, ale w coś tam wierzy i próbuje przekonać ludzi do swoich racji = do noszenia maseczek.

W tej chwili widzę, że jesteś zwykłym chamem, który wlazł na forum po to, żeby wyżywać się na ludziach.

Jak wklejałeś te filmiki ze swoją foliarską interpretacją to liczyłeś na to, że inteligentni przeciwnicy maseczek zaczną je nosić?

A teraz, kiedy masz przed oczami:

"Założenie: COVID jest podobny do MERS i potrzebuje dajmy na to 5000 cząsteczek. Zarażony jest na takim etapie, że wydycha 50 000 VIRAL PARTICLES na minutę.

W tym wypadku potrzebujecie maseczki, która zatrzymuje 90 % wirusów, żeby się nie zarazić. Jeśli blokuje mniej to po minucie jesteście zarażeni."

i udajesz, że to nie istnieje i jak debil powtarzasz: samozaoranie itd

to powiedz mi dzbanie: Kogo ty przekonasz do noszenia maseczek?

Skoro boisz się skonfrontować swoje foliarskie przekonania z rzeczywistością?

Dlatego wydaje mi się, że ty wcale nie miałeś zamiaru nikogo do niczego przekonywać. I od początku był to tylko pretekst, żebyś mógł się poczuć trochę lepiej wyzywając ludzi.

A niech tam. Pisz sobie. Nie jesteś pierwszym dzbanem na tym forum i na pewno nie ostatnim.

art2deco: "Miłe wspomnienia, łza się w oku kreci gdy wspomnę lato z dziennymi liczbami rzędu 300 pozytywnych i 15 zmarłych."
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 24 Paź 2020r. 19:24  

art2deco: "Miłe wspomnienia, łza się w oku kreci gdy wspomnę lato z dziennymi liczbami rzędu 300 pozytywnych i 15 zmarłych."
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Paź 2020r. 19:27  
NAUKOWCY NA KTÓRYCH SIĘ SAM POWOŁUJESZ - FOLIARZAMI.

JAK BARDZO SIĘ JESZCZE PONIŻYSZ?

PRZEKONAŁEM PolakazPolski20 do noszenia i skuteczności maseczek! W zasadzie sam się przekonał!
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 40%
ff
Wysłany: 24 Paź 2020r. 19:31  
Maciej!!!!

Draniu zaorałeś mi brata!
Był pierwszym dzbanem - jest ostatnim!

Co ja teraz zrobię?
Co on teraz zrobi?

Kto te maseczki nosił w lecie?
Kto te sztuki walki trenował?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Paź 2020r. 19:36  
CYTAT
Maciej!!!!

Draniu zaorałeś mi brata!

no w zasadzie to sam się zaorał nie wiem

PRZEKONAŁEM PolakazPolski20 do noszenia i skuteczności maseczek! W zasadzie sam się przekonał!
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Paź 2020r. 19:41  
Takie hara-kiri se strzelił?

A tak ciężko się starał.
Aż pokój trza było wietrzyć.

Cała piana poszła z dzbana.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Paź 2020r. 19:43  
@Maciej1

"NAUKOWCY NA KTÓRYCH SIĘ SAM POWOŁUJESZ - FOLIARZAMI."

W życiu nic takiego nie powiedziałem. Widzę różnicę między naukowcem, a foliarzem takim jak ty.

Naukowcy prawie zawsze dodają w swoich tekstach:

"it is important to be aware that masks cannot block viruses completely."

Foliarz taki jak ty napisze:

"JAK TO DOBRZE ŻE SIĘW KOŃCU PRZEKONAŁEŚ ŻE MASECZKI SĄ SKUTECZNE."

A tutaj przedstawiłem symulację tego co się może dziać, kiedy maseczka NIE BLOKUJE WIRUSA KOMPLETNIE:

"Założenie: COVID jest podobny do MERS i potrzebuje dajmy na to 5000 cząsteczek. Zarażony jest na takim etapie, że wydycha 50 000 VIRAL PARTICLES na minutę.

W tym wypadku potrzebujecie maseczki, która zatrzymuje 90 % wirusów, żeby się nie zarazić. Jeśli blokuje mniej to po minucie jesteście zarażeni."

Pytałem czy możesz się do tego odnieść.

Ale niestety nie potrafisz.

Bo niestety MASECZKI SĄ SKUTECZNE to nie to samo co MASECZKI BLOKUJĄCE CORONĘ W 90% DAJĄ CI 12 SEKUND NA SPIERD...E Z MIEJSCA, GDZIE ZAUWAŻYŁEM PRZEMIESZCZAJĄCEGO SIĘ CZŁOWIEKA.

A teraz porównaj sobie

MASZ 12 SEKUND, ŻEBY SPIERDOLIĆ, BO KTOŚ SIĘ ZBLIŻA I MOŻE BYĆ ZARAŻONY

z

HELENKO, PRZEJDĘ SIĘ PO SKLEPACH, WPADNĘ NA HALĘ I DO ZEGARMISTRZA NA HERBATKĘ.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Paź 2020r. 19:44  
PolskiDzban dokonał wczoraj SAMOZAORANIA i stał się oficjalnym propagatorem noszenia maseczek.

NA dowód swojej (nieumiejętności czytania ze zrozumieniem po angielsku) opublikował wesoło linki do publikacji i opracowań medycznych w których to zawarte są takie wnioski (niestety ja znam dość dobrze angielski)
CYTAT
Accordingly, measures such as enhanced ventilation and the use of face masks are essential to minimize the risk of infection by airborne SARS-CoV-2,” they conclude.

maseczki mają KLUCZOWE znaczenie w obniżeniu ryzyka zarażenia SARS-Cov-2 - to konkluzja - poczytaj dzbanie definicję konkluzji bo na 100% jej nie znasz
CYTAT
Sneezing, coughing, and talking can spread thousands of respiratory droplets carrying the virus into the air. Larger droplets fall quickly due to their weight and will not penetrate surgical masks

większe krople areozolu wydychanego nie zostaną wchłonięte lecz zatrzymają się na maseczce chirurgicznej (tak tak nawet nie FPP3)
CYTAT
Experts agree that in addition to avoiding unventilated and crowded indoor areas, the most effective way to avoid infection is to wear a mask. Even if the mask does not fully shield from respiratory droplets containing the virus, it can help keep the amount of virus the wearer receives below the infective dose.

czyli
CYTAT
najbardziej skutecznym sposobem uniknięcia infekcji to noszenie maseczki

Przypominam - są to materiały podlinkowane przez PolakzPolski20 - można je znaleźć na wcześniejszych stronach. W swojej głupocie nie wiedział co publikuje bo w ten sposób zarzucił sobie pętlę na szyję i wytrącił taborecik spod nóg.

Teraz ujada bo się skompromitował

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Paź 2020r. 19:45  
Jeszcze zipie!

Jeszcze sie nie poddał.

Jeszcze nie Cała piana poszła z dzbana.

Ale. Źle to wygląda.

No i kto te maseczki nosił latem.
Kto te sztuki walki trenował.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Paź 2020r. 19:47  
no jednak nie na próżno cytowałem mu badania i tłumaczyłem. Zrozumiał ale udaje że niby nie żeby się nie rozkleić.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Paź 2020r. 19:51  
On je dumny!

On dużo folii ma!

Taka dzbana zaorana.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Paź 2020r. 20:38  
@Maciej1

"PRZEKONAŁEM PolakazPolski20 do noszenia i skuteczności maseczek! W zasadzie sam się przekonał!"

To jest równie prawdziwe stwierdzenie jak MASECZKI SĄ SKUTECZNE.

Wróćmy do badań.

Cieszę się, że NIE MASZ ŻADNYCH ZASTRZEŻEŃ DO TEGO CO NAPISAŁEM.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Paź 2020r. 21:00  
Wróćmy!

Może piany coś jeszcze zostało.

Oj biedny mój brat zaorany.

No i kto te maseczki latem nosił?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Paź 2020r. 21:02  
Dlaczego Maciej1 jest dzbanem?

Wyobraźcie sobie sytuację. W wojsku testowana jest specjalna osłona osobista, która ma chronić człowieka przed serią z karabinu maszynowego.

Maciej1 zarzeka się, że jest skuteczna. Inni żołnierze tłumaczą mu, że według badań nie jest. Maciej1 upiera się, że jest.

W końcu niechętnie zgadzają się na przeprowadzenie testu. W końcu to Maciej1 jest posiadaczem najwyższego IQ w jednostce. Młody rekrut staje za osłoną.

Seria z karabinu maszynowego. 200 pocisków. Huk. Cisza.

W trakcie sekcji zwłok ustalono, że rekrut został trafiony 46 pociskami, które praktycznie przecięły tułów na pół, urwały prawą rękę i zmasakrowały twarz. Według koronera rekrut zginął zanim zdążył upaść na ziemię.

Na specjalnej odprawie sztabu generalnego Maciej1 oznajmij, że jego autorska osłona zatrzymała 154 naboje czyli JEST SKUTECZNA i blokuje do 77 % pocisków.

Spektakularny sukces.

Druga nagroda Nobla dla Macieja "Dzbana" Foliarza.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Paź 2020r. 21:19  
Tylko czyj sukces.

Bo twoja tylko piana bracie dzbanie - foliarzu.

Oj smutny to dzban.

No i kto te maseczki nosił latem?
Kto te sztuki walki trenował?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Paź 2020r. 00:15  
Obrazek

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Paź 2020r. 09:55  
@PolakzPolski4

Nie zapominaj przygłupie, żeby trzymać temat na górze.

@Maciej1

Rozumiesz już dlaczego SKUTECZNA OSŁONA, blokująca 77% pocisków nie działa?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Paź 2020r. 10:37  
ranisz mnie bracie.

A ja tak cię wspieram.

Cała piana poszła z mego brata foliarza - dzbana.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Paź 2020r. 11:49  
PolskiDzban dokonał wczoraj SAMOZAORANIA i stał się oficjalnym propagatorem noszenia maseczek.

NA dowód swojej (nieumiejętności czytania ze zrozumieniem po angielsku) opublikował wesoło linki do publikacji i opracowań medycznych w których to zawarte są takie wnioski:
CYTAT
Accordingly, measures such as enhanced ventilation and the use of face masks are essential to minimize the risk of infection by airborne SARS-CoV-2,” they conclude.

maseczki mają KLUCZOWE znaczenie w obniżeniu ryzyka zarażenia SARS-Cov-2
CYTAT
Sneezing, coughing, and talking can spread thousands of respiratory droplets carrying the virus into the air. Larger droplets fall quickly due to their weight and will not penetrate surgical masks

większe krople areozolu wydychanego nie zostaną wchłonięte lecz zatrzymają się na maseczce chirurgicznej (tak tak nawet nie FPP3)
CYTAT
Experts agree that in addition to avoiding unventilated and crowded indoor areas, the most effective way to avoid infection is to wear a mask. Even if the mask does not fully shield from respiratory droplets containing the virus, it can help keep the amount of virus the wearer receives below the infective dose.

czyli
CYTAT

Przypominam - są to materiały podlinkowane przez PolakzPolski20 - można je znaleźć na wcześniejszych stronach. W swojej głupocie nie wiedział co publikuje bo w ten sposób zarzucił sobie pętlę na szyję i wytrącił taborecik spod nóg.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Paź 2020r. 12:30  
Teraz walczy w temacie aborcji.

Robi pianę.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Paź 2020r. 15:10  
@Maciej1

Przepraszam, że cię zaniedbuję. Ale coś mi wyskoczyło z Trybunału Konstytucyjnego.

Postaram się dzisiaj wrócić i odnieść się do twojego ostatniego posta.

Tymczasem przypominam dlaczego Maciej1 jest dzbanem:

"W trakcie sekcji zwłok ustalono, że rekrut został trafiony 46 pociskami, które praktycznie przecięły tułów na pół, urwały prawą rękę i zmasakrowały twarz. Według koronera rekrut zginął zanim zdążył upaść na ziemię.

Na specjalnej odprawie sztabu generalnego Maciej1 oznajmij, że jego autorska osłona zatrzymała 154 naboje czyli JEST SKUTECZNA i blokuje do 77 % pocisków.
"

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Paź 2020r. 15:35  

NA dowód swojej (nieumiejętności czytania ze zrozumieniem po angielsku) opublikował wesoło linki do publikacji i opracowań medycznych w których to zawarte są takie wnioski:
CYTAT

maseczki mają KLUCZOWE znaczenie w obniżeniu ryzyka zarażenia SARS-Cov-2
CYTAT

CYTAT

czyli
CYTAT

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Paź 2020r. 20:49  
"SKUTECZNE" MASECZKI

Ustalenia:

1. Wniosek 1 - naukowcy nie wiedzą, jaka ilość viral particles ("cząsteczek" wirusa) potrzeba, żeby doszło do zakażenia. Dlatego, ŻADEN naukowiec Wam nie powie, czy maseczki są skuteczne czy nie. Ich skuteczność można byłoby ustalić wyłącznie wiedząc jaka dawka wirusa jest wystarczająca do zakażenia wirusem.

2. Na stronie 28 przedstawiłem kilka symulacji, z których KAŻDA może opisywać stan faktyczny. MOŻE, ponieważ nie znając dawki wirusa wystarczającej do zakażenia MUSIMY założyć, że każda z nich jest potencjalnie tą prawdziwą.

Czołowy adwokat noszenia maseczek, Maciej1, nie zgłaszał żadnych zastrzeżeń do danych, których użyłem w symulacji i samego sposobu symulacji, więc myślę, że można założyć, że nie popełniłem jakichś kardynalnych błędów.

3. Na stronie 22 remont zamieścił linki do badań.

Pierwszy link:

https://wwwnc.cdc(...)_article

Z jakiegoś powodu Maciej1 próbował dyskredytować te badania. Dlaczego? Nie mam pojęcia.

Badanie dotyczyło skuteczności maseczek w pandemii grypy. Naukowcy NIE ZNALEŹLI dowodów na to, że maseczki chirurgiczne pomagają w zapobieganiu transmisji zarazków grypy, ale zalecali je ze względu na to, że mogą powstrzymywać inne infekcje, co w przypadku ograniczonych zasobów ludzkich w czasie pandemii może pomóc.

Naukowcy przyznają, że NIE DO KOŃCA poznali mechanizmy, które sprawiają, że ludzie się zarażają. Pamiętajcie, że mówimy o grypie, a nie o COVIDzie o którym świat dowiedział się niecały rok temu.

Ale mój google translator się zaciął, więc może Maciej1 przybliży Wam temat.

4. Drugi link wklejony przez remonta:

https://www.cebm.(...)olitics/

Test dotyczył grypy i ILI ( influenza-like illness).

Taki cytat: "This recent crop of trials added 9,112 participants to the total randomised denominator of 13,259 and showed that masks alone have no significant effect in interrupting the spread of ILI or influenza in the general population, nor in healthcare workers. "

Macieju1 - można prosić o przetłumaczenie?

W skrócie "maseczki nie mają istotnego wpływu" na powstrzymanie rozprzestrzeniania.

Wspomniano tam o badaniach o "niskiej wiarygodności", które sugerują, że "maseczki działają" (badania dotyczyły już COVIDa).

Tutaj link do badań:

https://www.ncbi.(...)7263814/

"However, none of these interventions afforded complete protection from infection, and their optimum role might need risk assessment and several contextual considerations."

Kojarzycie "risk assessment" i "contextual considerations"?

Pamiętacie: HELENKO, PRZEJDĘ SIĘ PO SKLEPACH, WPADNĘ NA HALĘ I DO ZEGARMISTRZA NA HERBATKĘ.

Tutaj właśnie mamy do czynienia z "oszacowaniem ryzyka" i "rozważeniem konkretnej" sytuacji.

I porównajcie teraz Maciejowe "Maseczki są skuteczne", z wypowiedzią tego kolesia ze Szwecji, który mówił o tym, że "maseczki dają fałszywe poczucie bezpieczeństwa".

Będzie więcej. Jeszcze parę linków remonta i potem linki, którymi się "samozaorałem".

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Paź 2020r. 20:56  
DzbanzPolski20 uważa że każdy medyk, czy też osoba pracująca w DPSach ogarniętych przez covid, która pracuje w wysokim stężeniu wirusa w powietrzu, i pracuje w maskach - każda taka osoba, jest już zarażona covidem, ale w 17 lub w 50%. Dokładnie to wynika z tego co mówisz. ALE TAK SIĘ JAKOŚ NIE DZIEJE. DALCZEGO?

Jakim tępakiem trzeba być, żeby tak czytać badania i tak oceniać skuteczności bądź nie masek czy innych dowolnych rozwiązań.

Jak by było tak jak piszesz amebo - to każdy medyk i lekarz już by był pozytywny i wykluczony z pracy. Ci wszyscy ratownicy co jeżdżą codziennie do covidowców a chroni ich maska - już by WSZYSCY mieli zakażenie, no bo na 100% by się zakazili - ale jedni 17% dawki a niektórzy 50% dawki wirusa.

Ty intelektualny impotencie. Właśnie dlatego z tobą nie prowadze rozmowy. Dajesz przykłady ze strzelaniem do kogoś, nie rozumiejąc kompletnie rzeczy które komentujesz. Nie rozumiesz co te badania wykazały. NIE ROZUMIESZ TEGO W SPOSÓB FUNDAMENTALY. Mało tego nie rozumiesz tego, że nie rozumiesz o co chodzi i tutaj jest największa komedia.

Skoro statystycznie ileś tam % dzieci w Polsce rodzi się z zespołem downa, oznaczało by, że każde dziecko w Polsce ma downa tylko w iluś tam %

Skoro z badań wynika że 26% społeczeństwa pali, to znaczy że ja też palę ale w 26% się zaciągam

Skoro załóżmy 30% mężów bije żony - to by oznaczało że ja też biję ale niezbyt mocno - tak ze 30% pary w łapie co mam - to przyleje z taką siłą.

Nie zrozumiesz tego prawodpodobnie nigdy. Bo masz za małe IQ. Nie to że inni mają wysokie - po prostu ty masz drastycznie niskie. Nie rozumiesz wyników eksperymentów. Nie rozumiesz opracowań KTÓRE SAM CYTUJESZ co udowodniłeś. Jesteś groteskowy.

Tłumaczenie ci czegokolwiek jest bezcelowe, bo zadajesz pytania jak upośledzona osoba. Najpierw trzeba było by ci wytłumaczyć, matematykę, jak się robi badania i w jakim celu.

Rozmowa z tobą to jak tłumaczenie świni lotów w kosmos. Można się ogadać a świnka i tak chrumknie wesoło i zatopi ryjek w korytku i ochlapie cię błotem. Wypisz wymaluj ty.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Paź 2020r. 21:02  
"DzbanzPolski20 uważa że każdy medyk, czy też osoba pracująca w DPSach ogarniętych przez covid, która pracuje w wysokim stężeniu wirusa w powietrzu, i pracuje w maskach - każda taka osoba, jest już zarażona covidem, ale w 17 lub w 50%. Dokładnie to wynika z tego co mówisz. ALE TAK SIĘ JAKOŚ NIE DZIEJE. DALCZEGO?"

Tego zdaje się dotyczy jedno z badań remonta.

Dojdę do tego, ale później.

Time out (google translator mi odpalił).

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Paź 2020r. 21:08  
CYTAT
Dlatego to NIE JEST tak, że maseczka chroni Was w 17 %. Ona w ogóle nie chroni. Ona zmniejsza ilość wirusów wchłanianych przez Wasz organizm o 17 %. Ale i tak dostanie 83 x więcej VIRAL PARTICLES niż potrzeba do zakażenia.

ciekawe, ci kierowcy karetek tego chyba nie wiedzą. Oni chyba siłą woli i niewiedzą wypierają wirusa. Jadą W JEDNEJ KARETCE Z chorym na covida. I co? przecież maseczki nie chronią w ogóle!!!

DURNIU!!!

Prywatna wiadomość 

«« « ... 27 28 29 30 31 32 33 ... » »»

NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Opinie »