|
|
|
Szukam kogoś kto diagnozuje i naprawia komputery.Komputer się uruchamia, ale podczas ładowania Windowsa zawiesza się. Formatowanie nie pomaga. Sprawa pilna. Proszę o namiary na kogoś kto mógłby się tym zająć od ręki.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Podejrzewam awarię płyty głównej albo pamięci i od ręki tego nie da się zrobić. Raczej serwis bo nie każdy w domu trzyma zestawy płyt głównych w konfiguracji z podzespołami. Awarię płyty albo jakiegoś podzespołu sygnalizuje dźwięk z głośnika systemowego podczas ładowania biosu i fachowiec jest w stanie określić w przybliżeniu który to podzespół padł. Pomaga też specjalna karta która pokazuje nr kodu błędu.
Swego czasu korzystałem z usługi w pawilonie obok hali targowej od strony targowiska ale że informacji od tego Pana trudno kupić (pewnie obawia się konkurencji) zrezygnowałem. Internet teraz jest kopalnią wiedzy. |
|
|
|
|
Polecam
https://stalowemiasto.pl/ogloszenia/stalowa_wola/ogloszenia.php?mode=pokaz_ogloszenie&id=588875 |
|
|
|
|
wejdz w bios klawisz DEL i sprawdź temperaturę procesora bo wydaje mi się iż jest ona zbyt duża czyli albo padł radiator/wentylator lub potrzebna jest pasta termo odprowadzająca ciepło z procesora i powinno być git. gdyby coś pisz na PW
|
|
|
|
|
Dzięki za rady. Padła karta grafiki, jako że mam drugą zintegrowaną na płycie głównej to wpadłem na pomysł żeby przepiąć się na tą z płyty i poszło. Teraz pytanie czy ktoś w Stalowej potrafi zdiagnozować czy karta grafiki nadaje się do naprawy? Karta MSI R9 270X GAMING 2GB DDR5
|
|
|
|
|
Pytanie czy opłaca się ją naprawiać skoro jej wartość teraz jest poniżej 200 zł.
|
|
|
|
|
Wydaje się ze to siadla kosc pamięci .Sprawdz czy kondensatory nie wybrzuszyly się na plycie glownej.Mialem podobne przypadki ,te kosci pamięci lubia się psuc.
|
|