|
|
|
Część , co myślicie o karmieniu piersią 216tygodniowe dziecko ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mam dwie córki, obie karmiłam po 3 lata i nie uważam, żeby to było coś nienormalnego.
|
|
|
|
|
CYTAT Część , co myślicie o karmieniu piersią 216tygodniowe dziecko ? Serio? To teraz muszę sobie wyciągnąć kalkulator żeby to przeliczyć pisz normalnie, przynajmniej w miesiącach. Bo po 520 minutach w pracy niechce mi się liczyć. |
|
|
|
|
CYTAT Mam dwie córki, obie karmiłam po 3 lata i nie uważam, żeby to było coś nienormalnego. Tylko jaki to ma sens ? Owszem w krajach biednych karmi się bardzo długo dzieci z powodów czysto ekonomicznych i sanitarnych. Od 7-8 miesiąca dziecko ma naturalny odruch żucia i wtedy już jest w pełni gotowe przyjąć inny pokarm , często dzieci maja problem z mowa przy tak długim karmieniu szczególnie jeśli spora cześć posiłków jest własnie piersią. |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Mam dwie córki, obie karmiłam po 3 lata i nie uważam, żeby to było coś nienormalnego. Tylko jaki to ma sens ? Owszem w krajach biednych karmi się bardzo długo dzieci z powodów czysto ekonomicznych i sanitarnych. Od 7-8 miesiąca dziecko ma naturalny odruch żucia i wtedy już jest w pełni gotowe przyjąć inny pokarm , często dzieci maja problem z mowa przy tak długim karmieniu szczególnie jeśli spora cześć posiłków jest własnie piersią. Bzdura 5 lat temu skończyłam karmić moja wtedy 3 letnia córkę. Mowę młoda miała lepsza niż niejedno dziecko w przedszkolu. Karm tyle, ile czujesz że potrzebujesz Ty i dziecko, oczywiście nie można zapominać o sukcesywnym rozszerzeniu diety, ale nie ma nic złego w kp przez taki czas jaki masz ochotę Ty i dziecko. |
|
|
|
|
myslicie ze mowa dziecka zalezy od karmienia piersia??
w takim razie dzieci karmione butelka powinny byc niemowami moje dzieci i dzieci mojej siostry byly od poczatku karmine butelka i jakos nie zauwazylam roznicy w zachowaniu funckjonowaniu czy zdrowiu. a nawet mialam wrazenie ze mniej choruja niz dzieci karmione piersia wiec nie wiem czy jest tu jakakolwiek w ogole zaleznosc |
|