|
|
|
Od jakiegoś tygodnia zauważyłem przycinanie programów w TV naziemnej- zauwazył ktoś taki problem ?
...ŻYCIE GROZI ŚMIERCIĄ.... |
|
|
|
|
|
|
|
|
ja wczoraj w tv przez kolo pol godziny nie mialem zadnych programow i nie wiem czym to bylo spowodowane tak kolo godz 15:30
|
|
|
|
|
Ciekawe czy w całej Stalowej sa problemy czy tylko w jednym miejscu? Okolice Lidla i Justyny na poniatowskiego sa zakłocenia
|
|
|
|
na porębach także
|
|
|
|
|
I tylko 16 programów :/
|
|
|
|
|
Nadajnik naprawiaja i dlatego nie ma programów. Pod koniec listopada mają oddać do użytku i będzie silniejszy sygnał.
|
|
|
|
|
Pierwsze i podstawowe pytanie, skąd łapiesz sygnał tv naziemnej? Z którego nadajnika? Na Poniatowskiego najsilniejszy sygnał powinna mieć Giedlarowa koło Leżajska. I w tamtą stronę należy skierować antenę posiłkując się satelitarnymi mapami google. Można też próbować kierunek lubelski, chociaż tu już jest dość daleko. Nadajnik w Piaskach obok DK 17. Wszystkie MUXy nadaje również nadajnik w Tarnobrzegu z komina w Machowie. No i Święty Krzyż. Trzeba metodą prób i błędów sprawdzać poszczególne lokalizacje i wybrać najlepszą, pamiętając żeby z poszczególnych nadajników ustawić w TV odpowiedni kanał. Ktoś tu pisał o remoncie wieży. Dotyczy to Suchej Góry koło Krosna. Ten nadajnik jest zbyt daleko od Stalowej Woli by zapewnić dobry sygnał.
|
|
|
|
|
Antenę mam skierowaną w stronę Giedlarowej i wlasnie jak do tej pory problemów nie było... jakość sygnału była przeważnie 100% a sila około 70-80% i odbiór byl bez zakłóceń
|
|
|
|
Może sprawdź kabel i jego połączenia z anteną i tv.
|
|
|
|
|
CYTAT Nadajnik naprawiają i dlatego nie ma programów. Pod koniec listopada mają oddać do użytku i będzie silniejszy sygnał. Justyna87 ma rację trwają prace na nadajnikach... więcej szczegółów na stronie : https://emi.emitel.pl/plan_www/ ...ŻYCIE GROZI ŚMIERCIĄ.... |
|