|
|
|
Do tej pory tylko czytałem że ktoś stracił pieniądze bo na wezwanie sms chciał zrobić dopłatę kilkadziesiąt groszy.
Też otrzymałem takiego smsa ale to widać że niewiarygodny. Nr 48515264413 a treść to: Twoja paczka została wstrzymana tytułu niedopłaty 0,50 PLN. Przepraszamy za utrudnienia. Prosimy uregulować należność https:/sledzenie.live/poczta/503948098/687374/ Moja odpowiedź: Znasz bajkę o wężu? Brak odpowiedzi. Piszę ten komentarz ku przestrodze. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
To nic nowego, jakiś czas temu oszuści przyatakowali w ten sposób sklep morele.net.
Warto przypomnieć żeby nikt się nie dał nabrać oszustom. Żaden sklep online nie będzie żądał jakiś dopłat przez smsa. Płacisz, dostajesz e-fakturę i nie ma żadnych dodatkowych kosztów. ***** *******, ***** ***! |
|
|
|
|
A kto pamieta jak ludziom wysylali wiadomosci na poczte email ze Amber GHold to najlepsza inwestycja jest?Duzo nabralo sie i kasa poszla na konto znajomej oszusta .Nie namierzyli jej i nie ukarali.
|
|
|
|
|
maszynista, to ja tez otrzymuję ciągle jakieś oferty, informacje o dobrych lokatach nawet 20% w roku. Trzeba mieć swój rozum bo skoro w banku jest 1% to kto tak dobrze może zarobić.
W Amber Gold to nawet kilku profesorów popłynęło bo przekazało swoje oszczędności życia na lokatę. Niby profesor a zero logiki. |
|
|
|
|
Tez dostałem takiego smsa. Odpowiedziałem krótko: Spier...laj
|
|
|
|
|
Ja też dostałem. Poprostu zignorowałem bo waszych odpowiedzi nikt nie czyta. Ma być przelew na konto i tyle.
|
|
|
|
|
Tez go otrzymalem i odpisalem, ze za probe oszustwa namierze go bo mam pewne dojscia tu i tam i zrobie z nim porzadek i ze ma mi zaplacic od dzis 5000 zl + za kazdy nastepny dzien odsetki za moj stracony czas na odczytanie i odpisanie na tego smsa
Czymże jest życie, jeśli nie szeregiem natchnionych szaleństw? Trzeba tylko umieć je popełniać! A pierwszy warunek: nie pomijać żadnej sposobności, bo nie zdarzają się co dzień. Autor: George Bernard Shaw |
|
|
|
|
Nie wiem czy ci oszuści w ogóle są do namierzenia. Pomimo że podają nr telefonu i nr konta w banku policja nie jest w stanie ich złapać.
|
|
Dołączył: 20 Maja 2010r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
A ja dostałem takiego:"mówiłaś że go zostawisz dla mnie żebym jeszcze chwilę poczekał a ty dalej z tym pajacem mówiłaś że się dusisz z nim i już nie mozesz powiedz mu wreszcie o nas" z nr 0041767420947. I co robi facet? Oddzwania na numer i płaci duży rachunek za telefon. Dziwne że w dzisiejszych czasach nie mogą lub nie chcą łapać takich naciągaczy.
|
|
|
|
|
Ja oddzwaniam tylko na numer, który mam w książce tel. W innym przypadku zaraz usuwam z historii żeby nawet przypadkiem nie kliknąć.
Zapewne ci goście mieszkają gdzieś poza Europą i dlatego nie można ich namierzyć. |
|