|
|
|
Dobry Wieczór Państwu; |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
O ile mi wiadomo, to ty nie masz dzieci, a i nie mieszkasz w Stalowej Woli od dawna. Po co wiec siedzisz na stalowowolskim forum, zakładasz wciąż bzdurne tematy i zadajesz idiotyczne pytania?
Całe szczęście przestałeś choć gadać o czołgach i działach... |
|
|
|
|
@ Mryszard |
|
|
|
|
CYTAT O ile mi wiadomo, to ty nie masz dzieci, a i nie mieszkasz w Stalowej Woli od dawna. Po co wiec siedzisz na stalowowolskim forum, zakładasz wciąż bzdurne tematy i zadajesz idiotyczne pytania? Całe szczęście przestałeś choć gadać o czołgach i działach... Mryszard, ale dlaczego uważasz pytanie o kieszonkowe za idiotyczne? Akurat ja myślę, że to pytanie całkiem do rzeczy. Wiem, że są takie rodziny, które na potrzeby dziecka z 500+ wydają zdecydowanie mniej niż na swoje. O kieszonkowych moich dzieci się nie wypowiem, ponieważ dzieci są już dorosłe i na tzw. swoim. Robię to, co lubię. Lubię to, co robię. |
|
|
|
|
@ ziuta |
|
|
|
|
CYTAT @ Mryszard A kto Cie zna i w jakich kregach ?? |
|
|
|
|
@ wopin |
|
|
|
|
Nic nie dawać bo zaczną kupować dopalacze lub alkohol,fajki.
|
|
|
|
|
Też z takiego założenia wyszedłem, że to 500+ jest dla dziecka i od samego początku odkładam młodym - będą mieli na wkład do swojego mieszkania, czy na studia. Swoją drogą ostatnio sprawdzałem i już "odłożyli" sympatyczne 32000 zł na łebka.
|
|
|
|
|
CYTAT Też z takiego założenia wyszedłem, że to 500+ jest dla dziecka i od samego początku odkładam młodym - będą mieli na wkład do swojego mieszkania, czy na studia. Swoją drogą ostatnio sprawdzałem i już "odłożyli" sympatyczne 32000 zł na łebka. 500 plus dziala od 1 kwietnia 2016 roku, czyli niespełna 4 lata... Więc to niemozliwe odłożyć po 32 tys. na łebka... A co do naszego znanego polityka... to nie wątpie, że zasmiecasz i inne fora w Polsce... i znany jesteś z tego, póki co to, jeśli chodzi o bycie znanym politykiem.... nie no..przemilczę.. w sumie po co wdawać się w taką dyskusję... |
|
|
|
|
CYTAT 500 plus dziala od 1 kwietnia 2016 roku, czyli niespełna 4 lata... Więc to niemozliwe odłożyć po 32 tys. na łebka... Wiesz, że jest coś takiego jak fundusze inwestycyjne, a nie tylko skarpeta? Mogłem i 400 000 odłożyć, gdybym Bitcoiny kupował, czego niestety nie zrobiłem |
|
|
|
|
Mam na myśli, ile kieszonkowego dajcie dzieciom w formie gotówki. |
|
|
|
|
Nie ma nic za darmo ,dzieci czy rodzice którzy dostają świadczenia niestety ale będą musiały oddać z nawiązką .Podatek cukrowy jest tego przykładem ,nie wspominając o wielu innych podatkach.
|
|
|
|
|
Małe dziecko gubi pieniądze, można mu dawać stopniowo na przekąski, odzieży samo nie kupi- pójdzie z rodzicem na zakupy. Jak szło do szkoły dostawało kieszonkowe ( dawałam codziennie kilka złotych na napój , żeby nie zgubiło ) , teraz mu niepotrzebne, ja wydaję na korepetycje całą kwote 500 zł.
|
|
|
|
|
CYTAT
200 - 300 zł na drobne wydatki? Coś ci się nie pomieszało? To są pieniądze na wydatki pierwszej potrzeby a nie na drobne wydatki. |
|
|
|
|
CYTAT @ Mryszard Znany to jesteś z tego że robisz z siebie błazna i niedorajde życiowego na tym forum. |
|
|
|
|
Sam robisz z siebie błazna jak o tym prominentnym politologu nie słyszałeś. On by cię zjadł na śniadanie w wielu tematach @staloweciasto.
CYTAT 200 - 300 zł na drobne wydatki? Coś ci się nie pomieszało? To są pieniądze na wydatki pierwszej potrzeby a nie na drobne wydatki. Da ciebie na pierwszej potrzeby. Dla mnie dziesiątej potrzeby. Nigdy dobrej kaski za wiele. Szkoda że trzeba ją oddać bo skądś się muszą wziąć wy tempe temperówki. socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny |
|
|
|
|
CYTAT @ wopin Wiem ze nie o tobie Ale z ciekawości chciałem zapytaj „gdzie taki znany jesteś „ Ale jak sam mówisz jesteś tylko znany „online” W sumie tego można było się spodziewać Dziękuje za odp |
|
|
|
|
nigdzie nie jest znany
nacht to megaloman |
|
|
|
|
@ kabi @ stalowe @ Proges @ wopin @ Polak |
|
|
|
|
Szanuję. Trudno dzisiaj o ludzi którzy tworzą wartość dodaną w tym społeczeństwie. Wielu gdyby nie pracowało w ogóle to bylibyśmy bogatszym narodem.
Sprawdź czy nie masz jakieś dalszej rodziny w PISie. Ze swoim wykształceniem byłbyś świetnym prezesem spółki skarbu państwa. Jeśli masz tam gdzieś wujaszka ci hejterzy z forum będą ci czyścić buty. Zazdrość ich zrzera bo potrafisz drążyć tematy na które ich proste życie nie pozwala się wynieść. socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny |
|
|
|
|
CYTAT Ze swoim wykształceniem byłbyś świetnym prezesem spółki skarbu państwa. hahahaha... Dzięki! zrobiłeś mi dziś dzień tym tekstem Aż się popłakałem ze śmiechu Ps. Dobrze że niektórzy nie mają znajomości. |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Ze swoim wykształceniem byłbyś świetnym prezesem spółki skarbu państwa. hahahaha... Dzięki! zrobiłeś mi dziś dzień tym tekstem Aż się popłakałem ze śmiechu Ps. Dobrze że niektórzy nie mają znajomości. To jest cały progres, ustawy nie potrafi przeczytać ze zrozumieniem a politologa, który zamiata ulice, na prezesa spółki mianuje. Felek Dzierżyński tak mianował. |
|
|
|
|
Przez pierwsze cztery miesiące kosiłem trawę kosą spalinową, w Grudniu 2020 roku karczowaliśmy krzaki w przydrożnych rowach, a aktualnie - w Styczniu 2021 roku - wyburzamy opuszczone domy w stanie ruiny. |
|
|
|
|
po studiach zarabiasz niecałe 2 tys . ? No coment :(
|
|