|
|
|
CYTAT stachu - a ile wynosi koszt utrzymania domu przez 30 lat? tak zamiast czynszu no bo dom to dużo większe miesięczne koszty. (wychowałem się z domu jednorodzinnym) ogrzewanie, prąd, bieżące naprawy... pitolisz trzy po trzy Koszt jest porównywalny. Mieszkałem w domu jednorodzinnym i ostatnio szwagier podliczał wszystkie koszty mieszkania w bloku i domku jednorodzinnym i wyszło praktycznie to samo, może niewiele drożej po stronie domku jednorodzinnego. Różnica chyba 100 miesięcznie. Ale za wygodę się płaci. Jakbym miał działkę to bym się budował, bez wahania. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
no nie jest
|
|
|
|
|
CYTAT no nie jest Jak masz nieocieplony dom, złą instalację i wiele innych rzeczy które powodują dużą energochłonność i marnotrastwo pieniędzy to nie jest. Masz rację. Jak budujesz z głową to jest. Uwierz mi. Sam liczyłem i brałem udział na kilku budowach w rodzinie. No chyba, że wolisz spędzać czas na innych zajęciach niż budowa domu to masz rację. Lenistwo i głupota kosztują. P.S. Nie piję do Ciebie. |
|
|
|
|
ok
ja mam inne doświadczenia |
|
|
|
|
Jeśli ktoś słyszy odgłosy od rana do wieczora , dzień codzień
To może warto jakaś prace sobie znaleźć i spędzić poza domem więcej czasu ? |
|
|
|
|
nie zapominaj, że ludzie pracują zdalnie
dzieci uczą się zdalnie wtedy taki remont to po prostu udręka uroki życia w bloku |
|
Dołączył: 17 Kwie 2016r. Skąd: PiSLamaBad Ostrzeżenia: 100% |
|
|
|
To w jaki sposób wykonać remont? Masz jakiś pomysł?
Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
bierzesz klakiera
łapiesz za ogon wkładasz wiertło i ogonem kręcisz jak korbą |
|