|
|
|
Witam, czy orientuje się ktoś czy mozna w kazdym momencie wypowiedziec umowe w multimedi ? mam umowe do końca lutego a jakieś pakiety promocyjne do 1 marca ? czy poniosłabym jakies kary jesli zrezygnowałabym w tym momencie od umowy ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Obowiązuje okres wypowiedzenia i należy go zachować. Na telewizję było chyba 3 miesiące, a na internet miesiąc. Najlepiej sprawdzić w umowie.
|
|
|
|
|
Od dłuższego już czasu na wszystkie usługi jest wspólny termin wypowiedzenia: 1 miesiąc.
|
|
|
|
|
teraz można wypowiedzieć umowę telefonicznie 244 244 244
Ludzie zastanawiają się jak zabić czas, a to czas ich zabija... |
|
Dołączył: 17 Paź 2010r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 40% |
|
|
|
Wypowiedzieć można w każdej chwili z tym, że jeśli się ma umowę do jakiegoś tam terminu a korzysta się z jakiejś promocji, to oni tą promocję cofają i trzeba dopłacić taką cenę jakby tej promocji nie było, więc niezbyt się to opłaca. Ludzie im uciekają, to kombinują jak mogą
życie to nie uleczalna choroba, zawsze kończy się śmiercią :P |
|
|
|
|
CYTAT Witam, czy orientuje się ktoś czy mozna w kazdym momencie wypowiedziec umowe w multimedi ? mam umowe do końca lutego a jakieś pakiety promocyjne do 1 marca ? czy poniosłabym jakies kary jesli zrezygnowałabym w tym momencie od umowy ? Wypowiedzieć zawsze można w dowolnym momencie. Pytanie brzmi czy to umowa z ograniczeniem (promocyjna, na określony czas i karą umowną) czy już bez ograniczenia. Jeśli z ograniczeniem to będzie kara umowa, a jeśli nie, to trzeba sprawdzić czy okresy wypowiedzenia (internet, telewizja) są takie same, bo chyba inaczej jest (było) na każde z mediów, tzn. 1 i 3 m-ce. Pamietam, że własnie była różnica jak wypowiadałem umowę. I najważniejsze - złożyć wypowiedzenie pisemne i wysłać do centrali, do Gdyni, poleconym ze zwrotką. Żeby mieć ślad. Wtedy też nagle znajdą się bardzo ciekawe oferty i zacznie się dzwonienie. |
|
|
|
|
nie trzeba nigdzie wysyłać, wystaczy podejśc do biura koło Słonecznej, ja tak zrobiłem, a wychodząc, jeszcze na schodach budynku dostałem 2 smsy błagalne typu: nie odchodź, zostań z nami ,... coś w ten deseń, potem zaczeły się 2 razy dziennie telefony i propozycje ze na miesiąc za darmo wszystkie hbo i inne szpanery i cena internetu i tv poszla przez pół
|
|
Dołączył: 17 Paź 2010r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 40% |
|
|
|
CYTAT nie trzeba nigdzie wysyłać, wystaczy podejśc do biura koło Słonecznej, ja tak zrobiłem, a wychodząc, jeszcze na schodach budynku dostałem 2 smsy błagalne typu: nie odchodź, zostań z nami ,... coś w ten deseń, potem zaczeły się 2 razy dziennie telefony i propozycje ze na miesiąc za darmo wszystkie hbo i inne szpanery i cena internetu i tv poszla przez pół A śpiwór miałeś ze sobą na tych schodach ? Musiałeś tam długo zabawić, bo takich decyzji nie wydają te z naszego biura, tylko ci z Gdyni, a nasze paniusie tak w kilka sekund im tego nie przekazują, więc troszkę pitolisz Poza tym to się zmieniło i teraz pisemne wypowiedzenie trzeba wysyłać do Gdyni, więc trwa jeszcze dłużej zanim zaczną dzwonić.
życie to nie uleczalna choroba, zawsze kończy się śmiercią :P |
|