|
|
|
Czy obecnie (albo kiedyś) dostaliście dopłatę za prąd?
Kolega - za dwie osoby dostał teraz dopłatę 700 zł! Jeśli tak, to co z tym robicie? Przecież podwyżki nie działają wstecz... Reklamujecie? Co? Licznik? Rozliczenie? Prosicie o pomiar zużycie elektryka z elektrowni? Prosicie o rozłożenie na raty? Pzdr. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
A jak rachunki płaci? Wg zużycia czy ryczałt. Jake płacił prognozy, to musiał mieć mniejsze niż zużycie i teraz ma wyrównanie.
|
|
|
|
|
ja dostałam 1500 zł dopłaty do ciepła np. ale do prądu nigdy
|
|
|
|
|
Płacił wg prognozy, ostatnio miał takie samo zużycie, nic nie zmieniał rok...
Dlatego pytam... Macie już cyfrowe liczniki (ktoś)? Podobno wiele osób płaci więcej... |
|
|
|
|
tak, u nas ponad 200 dopłaty było...
ale jak sie ma prognozowane to sie później ma nadpłate lub niedopłate... powinien w takiej sytuacji zgłosić się i zmienić płatnosci na wyższe skoro ma zaniżone prognozy.. i to nie są podwyżki, a rozliczenie z prognoz... |
|
|
|
|
CYTAT tak, u nas ponad 200 dopłaty było... Ale on nic nie zmieniał w zużyciu od 2 lat... Więc 700 zł jest podejrzane chyba (?) Strach się bać... Ja za wodę dostałem dopłatę 200% 2 mieś. zużycia, bo prognozowali średnie mieś. zużycie gdy nie podawałem stanu licznika, ale ostatnio dużo prałem... Dzięki za info Pzdr. |
|
|
|
|
u nas też nigdy nie było aż takiej dopłaty, ale wiecej sie teraz siedzi w domu, pracujemy zdalnie, myślę, że prądu wiecej idzie...
|
|
|
|
|
ja placilem prognozy po 2000 co roku, teraz zmienilem na taryfe co 2 miesiace odczyty i place sam rachunek bez prognozy, a wychodzilo za rachunek wtedy co teraz plus za rok prognoza 2000zl, niech kolega zmieni taryfe na odczyty co 2 miesiace i rachunki same bedzie placil a nie prognozy
|
|