|
|
|
Witam
Wynająłem mieszkanie na 4 piętrze i chciałem zapytać jaką antenę wewnętrzną polecacie do odbioru TV naziemnej Chodzi o mux 1, 2 i 3 Niestety z powodów niezależnych ode mnie nie mogę mieć żadnej anteny DVB-T zewnętrznej oraz żadnej TV |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
W stw zadna wewnetrzna antena nie zadziala.
|
|
|
|
|
4 piętro to wysoko. Możesz kupić antenę zewnętrzną ze wzmacniaczem i powiesić ją na sznurku na karniszu przy oknie. Może to nie będzie wyglądać elegancko, ale pomoże. Chyba że dookoła zasłaniają wieżowce. Na wewnętrznej będzie problem. Zbyt daleko do nadajników.
|
|
|
|
|
Tylko problem w tym że właściciel nie chcę wyrazić zgody na wywiercenie otworu na puszczenie kabla dla tego szukam coś do wewnątrz
|
|
|
|
|
Pisałem o antenie zewnętrznej umieszczonej wewnątrz mieszkania obok okna.
|
|
|
|
|
pusc kabel przez okno... sa specjalne "plaskie" przelotki przy ktorych swobodnie mozna zamykac okna.
|
|
|
|
|
O tego to nie wiedziałem
To super. To w takim razie jaką antenę DVB-T zewnętrzną polecacie żeby mieć normalny odbiór? Chodzi mi głównie o podstawowe mux |
|
Dołączył: 7 Kwie 2010r. Skąd: z 2irlandii:-) tuska Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
Okno,balkon gdzie masz zamiar ulokować antenę na którą stronę jest usytuowane??
Użyj apki na androida DVB-T Finder i sobie dzięki tej aplikacji ustawisz. "Naród, który zabija(abortuje)własne dzieci, jest narodem bez przyszłości |
|
|
|
|
https://allegro.pl/oferta/przelotka-kabla-okienna-plaska-ultra-slim-pod-okno-6945390630 itd... duzo wiecej tego
|
|
|
|
|
CYTAT https://allegro.pl/oferta/przelotka-kabla-okienna-plaska-ultra-slim-pod-okno-6945390630 itd... duzo wiecej tego Miałem taką przelotkę u siebie i szybko się zepsuła. Teraz porostu przez okno przepuściłem kabel i działa wyśmienicie. CYTAT To w takim razie jaką antenę DVB-T zewnętrzną polecacie żeby mieć normalny odbiór? Chodzi mi głównie o podstawowe mux W tej kwestii poradzę Ci się udać do sklepu Romar (Ul. HUTNICZA 1). Jak jeszcze mieszkałem w Stalowej Woli to zawsze u nich w sprawach elektroniki się zaopatrywałem, zawsze pomogli, doradzili. |
|