|
|
|
Witam. Czy ktoś próbował uzyskać kopię pełnej dokumentacji medycznej ze stalowowolskich placówek? Czy jest możliwość, żeby wszystko przesłali na e-mail lub przez ePUAP (łącznie z wynikami badań, zdjęciami, diagnozami, szczegółami wizyt) czy trzeba fatygować się osobiście? Jak to wygląda w praktyce? Czy ktoś robił problemy?
Czy jest szansa odzyskać dokumentację starszą niż 10 lat? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Musisz ruszyć tyłek bo trzeba złożyć wniosek a potem podpis przy odbiorze. Może nawet trzeba coś zapłacić.
Jak korniki nie zjadły papierów to na pewno po 10-ciu latach odbierzesz. |
|
|
|
|
Trzeba się udać osobiście-zlozyc wniosek dokonać płatności. Mają 7 dni.
|
|
|
|
|
Osobiście w czasie pandemii?
Ile czekaliście na dokumentację? Do szpitala jakiś czas temu złożyłem wniosek elektronicznie i cisza. W Medyku upierają się, by przyjść osobiście do każdej placówki osobno. Zna ktoś e-maile do placówek Medyka? Teraz powinno to wyglądać tak, że wypełniasz dokument PDF na komputerze i podpisujesz elektronicznie na stronie Ministerstwa Cyfryzacji. U mnie w firmie taka forma już funkcjonuje od dawna. PS. Jeśli składacie wniosek po raz pierwszy, to nie płacicie za udostępnienie dokumentacji. |
|
|
|
|
Nie chciałem zawracać głowy podczas pandemii. Ale chyba w szpitalach i przychodniach wszystko wróciło do normy. Potwierdźcie, że można po prostu przyjść osobiście i złożyć wniosek.
|
|