|
|
|
j.w.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Przysługuje każdemu wniesienie skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (na adres Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa), ale tylko w przypadku jeżeli Pani/Pana zdaniem przetwarzanie Pani/Pana danych osobowych narusza przepisy RODO.
|
|
|
|
|
dzięki, problem jest niestety bardziej złożony i dotyczy nie danych a przekroczenia uprawnień.
|
|
|
|
|
CYTAT dzięki, problem jest niestety bardziej złożony i dotyczy nie danych a przekroczenia uprawnień. jak zapłacisz karę to przestaniesz kombinować z przekroczeniem uprawnień przez rachmistrza. Na pewno problem ci się rozwiąże. |
|
|
|
|
krysz - skąd wiesz co się stało? Dlaczego taka Twoja reakcja? Czy naprawdę nie możemy szanować siebie nawzajem? Może faktycznie coś się wydarzyło? To chyba nie Tobie oceniać?
|
|
|
|
|
@krysz : PROSZĘ CZYTAĆ ZE ZROZUMIENIEM!!
|
|
|
|
|
Na czym polegało przekroczenie uprawnień przez rachmistrza? Podałeś zbyt zdawkowe informacje.
|
|
|
|
|
nie jest to temat do rozpatrywania na forum publicznym. Zadałem pytanie, jeżeli możesz na nie odpowiedzieć to bardzo proszę.
|
|
|
|
|
CYTAT krysz - skąd wiesz co się stało? Dlaczego taka Twoja reakcja? Czy naprawdę nie możemy szanować siebie nawzajem? Może faktycznie coś się wydarzyło? To chyba nie Tobie oceniać? Coś nie coś wiem jak rachmistrz ma się zachować podczas wywiadu. To nie jest chłopczyk na posyłki. Jest po specjalnym szkoleniu i zdanych egzaminach kompetencyjnych. Nie wierzę że przekroczył uprawnienia bo rachmistrz ich nie posiada. |
|
|
|
|
@krysz: dziękuje za odpowiedź ale możesz nie zaśmiecać więcej tego wątku.
Zadałem proste pytanie: Gdzie i jak można złożyć skargę na rachmistrza, bo przekroczył swoje kompetencję. Nie oczekuję pouczeń w stylu: kombinujesz i będziesz płacił karę, ani nie będę się rozwodził jakiego rodzaju kompetencje przekroczył, bo to prywatna sprawa i nie ma wpływu na to czy można złożyć skargę czy też nie. |
|
Dołączył: 17 Kwie 2016r. Skąd: PiSLamaBad Ostrzeżenia: 100% |
|
|
|
CYTAT CYTAT dzięki, problem jest niestety bardziej złożony i dotyczy nie danych a przekroczenia uprawnień. jak zapłacisz karę to przestaniesz kombinować z przekroczeniem uprawnień przez rachmistrza. Na pewno problem ci się rozwiąże. Typowy klakier władzy. Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
no to się zaczęło...
Podsumowując: nikt nie wie jak złożyć skargę, a byle urzędniczyna to wykorzystuje. PS: Jak mi się uda skargę złożyć to opiszę całą procedurą tutaj, zapewne jakąś kuriozalną, zaś wynik tej skargi mogę już teraz podać: skarga wylądowała w śmieciach. |
|
|
|
|
Podsumowując: nikt nie wie jak złożyć skargę, a byle urzędniczyna to wykorzystuje.
Bardzo dziękuję. |
|
|
|
|
Opisz sytuację?? Może ktoś wtedy pomorze.A może ty nie masz racji. Ja z moim nie miałem problemu.
|
|
|
|
|
Bez opisu sytuacji możemy wróżyć z kart. W zależności od czynu skargę zgłaszasz albo na policję, albo do prezesa UODO, albo dyrektora GUS. Jeszcze możesz zadzwonić na infolinię spisową lub do Gminnego Biura Spisowego.
https://uodo.gov.pl/pl/83/155 Gminne Biuro Spisowe Urząd Miasta w Stalowej Woli ul. Wolności 9 tel. kontaktowe (15) 643 35 83 (15) 642 23 51 Czy chcesz nas przed czymś ostrzec? |
|
|
|
|
@wyborca: dzięki
@blue: jestem zirytowany więc: jakie masz kompetencje do oceniania ?? bo jak żadne, to czemu śmiecisz?? a może taka zwykła ciekawość?? jestem 100% pewny, że przekroczył swoje kompetencje i to bardzo. |
|
|
|
|
Nie mam kompetencji ale nie znając sytuacji mogę zakładać każdy scenariusz.
|
|
|
|
|
@blue: scenariusz jest taki, że urzędnik przekroczył swoje kompetencje i czuje się bezkarny. A ja chciałbym się dowiedzieć jak złożyć skargę. wyborca nieco przybliżył, więc jak nie masz nic do dodania to nie śmieć.
@wyborca: co do wróżenia z kart, to tak jak wyżej napisałem, sytuacja nie wymaga upublicznienia, chodzi o sam proces składania skargi do urzędu oraz być może na policję, ale to oceni kompetentny prawnik, a nie przypadkowy użytkownik z forum. Tak czy siak dzięki za info. Co do ostrzegania: to sytuacja nieco się wymyka spod kontroli. Urzędnicy mogą już wszystko więc ostrzegam, żeby takim nie podpaść, tylko cicho siedzieć i po rzyci ich całować. |
|