|
|
|
@Neptun1983
Puściłbyś 10-latka z butelką benzyny na czołg? "Powiedz rodzinie ( o ile z taką mieszkasz i takową masz)." Powiedz dzieciom (o ile je masz i z nimi mieszkasz), że tatuś nie potrafi odpowiedzieć czy sam poszedłby na czołg z butelką benzyny czy raczej wysłałby na ten czołg 10-latka. Tatuś nie ma pojęcia, ale "lubi historię, jeżdżąc rowerem". "tu jest ten twój honor" P.S. "Że w sytuacji, kiedy wtargnie ci do domu 10 uzbrojonych mężczyzn zacznie okupacje , zacznie zakazywać , zacznie wykorzystywac bliskich i korzystać z tego co od zawsze było twoje. ty nie zrobisz nic , bo nie widzisz szans na ich pokonanie i musi być jak jest i morda w kubeł." Właśnie opisałeś postawę Zgrupowania "Radosław" na Woli w pierwszych dniach Powstania, kiedy Niemcy gwałcili polskie kobiety i dzieci. "tu jest ten twój honor o który pytasz." Jesteś pewien, że tu właśnie jest ten honor o który pytałem? Ten honor z Rajdu Honoru? W tej postawie? W sumie "lubisz historię, jeżdżąc rowerem" to pewnie wiesz o czym piszesz, ale wolę dopytać, bo np. art2deco myśli, że ten Honor to coś jak Dakar. art2deco: "Miłe wspomnienia, łza się w oku kreci gdy wspomnę lato z dziennymi liczbami rzędu 300 pozytywnych i 15 zmarłych." |
|
|
|
|
art2deco: "Miłe wspomnienia, łza się w oku kreci gdy wspomnę lato z dziennymi liczbami rzędu 300 pozytywnych i 15 zmarłych." |
|
|
|
|
Jeszcze coś?
Jakaś garść urojeń? Skończyłeś czy chcesz dalej sie polansować na forum? Popytaj jeszcze , będziesz miał w bliskiej przyszłości możliwość odpowiedzi na kolejne swoje pytania , które cie nurtują |
|
|
|
|
@Neptun1983
"Jeszcze coś?" Wątpię. Za bardzo się boisz, żeby odpowiedzieć. Ale dam ci szansę. "Jakaś garść urojeń?" Ten temat jest o Powstaniu Warszawskim. O urojeniach w 1944 i w 2021. "Skończyłeś czy chcesz dalej sie polansować na forum?" Jest jakaś różnica między lansowaniem się na forum, a lansowaniem się na rowerze? Ty chyba lansujesz się i tu i tam? "Popytaj jeszcze" Skąd tak duża liczba dzieci w Powstaniu Warszawskim? Dlaczego dzieci szły do Powstania, a dorośli Polacy siedzieli w piwnicach? art2deco: "Miłe wspomnienia, łza się w oku kreci gdy wspomnę lato z dziennymi liczbami rzędu 300 pozytywnych i 15 zmarłych." |
|
|
|
|
Nie odpowiadam na twoje pytania.
Teraz nie maja sensu. Żadnego Tak masz urojenia. Bo wróżenia , co by było , gdyby było - to urojenia. Równie dobrze ja, mógłbym zadać urojone pytanie , co by było jakby PW przyniosło oczekiwany efekt przez Walczących. Jakby "bratni" tfuuu naród, ruszył z pomocą , jakby nasi " sojusznicy" nam pomogli. Też byś pytał? O tysiące zabitych , rannych , o ludzkie tragedie , które pomimo wygranego PW też miałyby miejsce? Nie pytałbyś. Kwestia walczących dzieci. Myślisz ze tylko w PW uczestniczyły dzieci? Ty zadajesz te pytania w celu tworzenia "małej" propagandy. Mało tego , samo twoje wyśmiewanie co niektórych sposobów pamiętania o historii PW ,jest totalnym szambem. Ale nie można spodziewać sie niczego więcej po kimś takim jak ty. |
|
Dołączył: 16 Kwie 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT Kwestia walczących dzieci. Myślisz ze tylko w PW uczestniczyły dzieci? A co to zmienia? Tylko bydlak, nieistotne kto to, posyła dziecko do walki/pozwala dziecku walczyć w wojnie. To, że Twój sąsiad kradnie oznacza, że i Ty tez możesz? No chyba nie... A do tego sprowadza się Twoje głupie stwierdzenie. "Dura lex, sed lex"!! PiS - najgorsza gangrena w historii Polski po 89'. Bolszewiccy i prorosyjscy zdrajcy spod znaku proputinowskiej międzynarodówki. |
|
|
|
|
Zgadzam sie z Tobą.
Pozatym to nie moje stwierdzenie a fakt. |
|
|
|
|
Dlaczego niektórzy ludzie współpracowali z czerwonymi (do dzisiaj) a inni ludzie relaksowali się po lasach i wczasowali w łagrach?
Gdyby wszyscy zostali praworządnymi pionierami postępu, to dzisiaj wszyscy chodzilibyśmy na pochody z kodziarzami i podkarpackimi dewiantami. I Dzbanek niemiałby żadnego interesu zadawać uświadamiających inaczej pytań. Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
Zamiast starostalowomiastowego "Grubo":
Dziewczyna z granatem. https://www.youtu(...)PMq4ZrGw "Dziewczyno z granatem w ręce dziewczyno w zielonej sukience Warszawa się broni walka trwa o wolność o honor o kraj Do broni dziewczyno kochana Do broni chłopaku mój Wnet wolna będzie Warszawa Do broni po wolność na bój" i jeszcze raz Sabaton. https://www.youtu(...)Ow0PUq98 "Women, men and children fight They were dying side by side And the blood they shed upon the streets Was a sacrifice willingly paid" art2deco: "Miłe wspomnienia, łza się w oku kreci gdy wspomnę lato z dziennymi liczbami rzędu 300 pozytywnych i 15 zmarłych." |
|
|
|
|
Potrzeba pompy,,,
Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
@art2deco
"Potrzeba pompy,,," Zaczekaj do 1 sierpnia. A tu masz pompę z 1939. Z maja. https://www.youtu(...)yF0e-xYA "Nie oddamy ani guzika." P.S. A tu kolejna pompa z czasów, gdy za sugestię, że za 5 lat polski żołnierz będzie po szyję w gó...e uciekał przed Niemcami, prawdopodobnie dostalibyście w pysk. Myślę, że trudno byłoby wytłumaczyć ideę "kanałów" Polakom z maja 1939. Rowerzyści od 0:52. https://www.youtu(...)I2w-F728 art2deco: "Miłe wspomnienia, łza się w oku kreci gdy wspomnę lato z dziennymi liczbami rzędu 300 pozytywnych i 15 zmarłych." |
|
|
|
|
@Neptun1983
"Tak masz urojenia. Bo wróżenia , co by było , gdyby było - to urojenia." Swoją fascynującą przygodę z tematem "Godzina W" rozpocząłeś od fantazjowania o tym co Stalin chciał zrobić, ale nie zrobił, dzięki temu, że Powstańcy pozwolili wymordować 150 - 200 tysięcy Warszawiaków. "Równie dobrze ja, mógłbym zadać urojone pytanie , co by było jakby PW przyniosło oczekiwany efekt przez Walczących." Czym był ten OCZEKIWANY EFEKT według ciebie? "Jakby "bratni" tfuuu naród, ruszył z pomocą , jakby nasi " sojusznicy" nam pomogli. Też byś pytał? O tysiące zabitych , rannych , o ludzkie tragedie , które pomimo wygranego PW też miałyby miejsce?" Ty tutaj odleciałeś już tak bardzo, że opowiadasz o tym co by było, gdyby Powstańcy pokonali nie tylko Niemców, ale i Ruskich? O tego typu urojenia ci chodzi? W Powstaniu Warszawskim w 1944 było z 50 000 osób, w tym wiele dzieci i kobiet. W 1945 Ruscy mieli 6 400 000 żołnierzy. W latach 1944-1945 Ruscy wyprodukowali prawie 22 600 czołgów T-34-85 (wiki). Czy 22 600 czołgów to dużo? Nie wiem czy w Powstaniu nawet po zrzutach i desancie Berlingowców nasi mieli tyle SZTUK BRONI. I jest to liczba o prawie tysiąc wyższa od liczby Polaków zamordowanych w Katyniu. "Nie pytałbyś." Prawie 22 000 pomordowanych w Katyniu. 22 600 ruskich T-34-85 wyprodukowanych w 1944-1945. 50 000 słabo uzbrojonych mężczyzn, kobiet i dzieci. NIE PYTAM. Urojenia zostawiam tym, którzy "lubią urojenia, jeżdżąc rowerem". "Ty zadajesz te pytania w celu tworzenia "małej" propagandy." Rajd Honoru to mała czy wielka propaganda? "Mało tego , samo twoje wyśmiewanie co niektórych sposobów pamiętania o historii PW ,jest totalnym szambem." Klękajta narody. Na rowerach jadom. Pojechałeś 1 sierpnia? Dostałeś koszulkę? A co 2 sierpnia? Było minęło? Od 2 sierpnia regularnie piszę w temacie "Godzina W". Ponad 2 miesiące upamiętniania heroicznej postawy Powstańców Warszawskich. W międzyczasie ty i tobie podobni piszecie o dziwkach, które nie walczyły w Powstaniu, o ufajdanych kalesonach, art2deco pierd...i na każdy możliwy temat i o wszystkim tylko nie o Powstaniu. Najchętniej o mnie. Ty zresztą też. Robicie tutaj szambo, bo uroiło wam się w łbach, że upamiętnianie Powstania Warszawskiego musi być na rowerach. I w koszulkach. I ma być fajnie, bo Powstanie było fajne. Masz temat o Powstaniu Warszawskim? Upamiętniaj. Nie podoba ci się to co czytasz o Powstaniu Warszawskim? Jeśli kłamię, to sprostuj. A jeśli mówię prawdę, to ch.. mnie obchodzi, że ci się nie podoba. art2deco: "Miłe wspomnienia, łza się w oku kreci gdy wspomnę lato z dziennymi liczbami rzędu 300 pozytywnych i 15 zmarłych." |
|
|
|
|
ty tej godziny W nie upamiętniasz .
ty ją napiętnujesz i szkalujesz. Godzine W , czyli Powstanców. |
|
|
|
|
https://www.fronda.pl/a/wg-krytyki-politycznej-zydokomuna-to-mit-i-pic,92433.html
PZPRa umiłowanie relatywistycznej historii należy rozumieć ale pójść w swoją stronę. Rajd Honoru to mała czy wielka propaganda? PS. Julia Brystygier zmarła 9 października 1975. Pochowano ją na Cmentarzu Wojskowym na Powązkach. Dlaczego Dzbanku, była fajna czy my fajniejsi? Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
@Neptun1983
"ty tej godziny W nie upamiętniasz ." Myślałbyś teraz o Godzinie W, gdyby nie ja? "ty ją napiętnujesz i szkalujesz." Przykład poproszę. "Godzine W , czyli Powstanców." Postaraj się nie mylić 5 po południu z ludźmi. Wtedy będzie ci łatwiej zrozumieć co się wydarzyło w Warszawie w 1944. Chcesz sobie upamiętnić Powstanie Warszawskie? Policz sobie od 1 do 150 000. Albo policz sobie od 1 do 200 000. I pamiętaj, że każda kolejna liczba to jedno ludzkie istnienie. Daj znać ile razy minęła 17:00 zanim doliczysz do końca. art2deco: "Miłe wspomnienia, łza się w oku kreci gdy wspomnę lato z dziennymi liczbami rzędu 300 pozytywnych i 15 zmarłych." |
|
|
|
|
Każde z twoich pytań jest przykładem.
|
|
|
|
|
Oczywiście Malovany Dzbanku ze jest tylko jedna poprawna odpowiedz na wszystkie twoje pytania:
PW to mit i pic PS. W przeciwieństwie do drugiego. Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
Co więcej temat brzmi Godzina W.
Hipokryto. Mi zarzucasz mylenie godziny 17 z iloscią ofiar. A sam w temacie "Godzina W" , co chwile sypiesz cyframi...... Uprzątnij bałagan w swojej głowie , zanim coś napiszesz |
|
|
|
|
@art2deco
"Dlaczego niektórzy ludzie współpracowali z czerwonymi (do dzisiaj)" Spytaj Stanisława Piotrowicza. Właśnie próbuje Polskę urządzać. "a inni ludzie relaksowali się po lasach" Gdzie się Bór-Komorowski relaksował, bo zapomniałem? Londyn? "i wczasowali w łagrach?" Berlingowcy to przypadkiem nie wczasowali się w łagrach? "Dlaczego niektórzy ludzie współpracowali z czerwonymi" Jan Mazurkiewicz "Radosław" (tak, tak, ten od Zgrupowania "Radosław"), od 1964 wieloletni wice-prezes ZBOWiD, a od 1980 Generał Brygady. Powiedz mi art2deco, czy "Radosław" to według ciebie ZDRAJCA? Bo wiem, że jesteś nieustępliwa, jeśli chodzi o piętnowanie zdrajców Narodu. "Julia Brystygier zmarła 9 października 1975." To nie była przypadkiem jedna z tych co zdaniem KG AK mieli nam POMÓC w 1944? Dlaczego Komenda Główna AK liczyła na pomoc takich Julii Brystygierowych? "PW to mit i pic " Dla art2deco 150 000 - 200 000 zabitych Polaków i Polek to mit i pic. art2deco: "Miłe wspomnienia, łza się w oku kreci gdy wspomnę lato z dziennymi liczbami rzędu 300 pozytywnych i 15 zmarłych." |
|
|
|
|
@Neptun1983
"Każde z twoich pytań jest przykładem." Moje pytania szkalują i piętnują? Czy odpowiedzi, które nie pasują ci do wizji "fajnego" Powstania? "Co więcej temat brzmi Godzina W." Pewnie jakiś temat dla zegarmistrzów. "Mi zarzucasz mylenie godziny 17 z iloscią ofiar." Zarzucam ci, że dla ciebie "Godzina W" jest ważniejsza niż ludzie. "Hipokryto" Hammurabi napisał: "Tylko bydlak, nieistotne kto to, posyła dziecko do walki/pozwala dziecku walczyć w wojnie." Napisałeś, że się z Nim zgadzasz. Napiszesz mi Neptun1983, kto posyłał do walki dzieci w Powstaniu Warszawskim? art2deco: "Miłe wspomnienia, łza się w oku kreci gdy wspomnę lato z dziennymi liczbami rzędu 300 pozytywnych i 15 zmarłych." |
|
|
|
|
Świnia jak wsadzi ryj w pomyje , do którego wsypie sie dużą ilość soli , zapamięta ,żeby tego ryja drugi raz tam nie pchać. Koduje
ty jak ktoś ci pisze , że twoje pytania są bezsensu i nie będzie na nie odpowiadał , zadajesz je na nowo. Nie kodujesz. Gratulacje dla ciebie bystrzacho Dobranoc |
|
|
|
|
@Neptun1983
Powtórzę, bo nie zrozumiałeś. "Hipokryto" Hammurabi napisał: "Tylko bydlak, nieistotne kto to, posyła dziecko do walki/pozwala dziecku walczyć w wojnie." Napisałeś, że się z Nim zgadzasz. Napiszesz mi Neptun1983, kto posyłał do walki dzieci w Powstaniu Warszawskim? art2deco: "Miłe wspomnienia, łza się w oku kreci gdy wspomnę lato z dziennymi liczbami rzędu 300 pozytywnych i 15 zmarłych." |
|
|
|
|
Ja nie zrozumiałem. Interesujące....
Dobry z ciebie obskurant. |
|
|
|
|
@Neptun1983
"Ja nie zrozumiałem. Interesujące...." Jednak zrozumiałeś? Idealnie. W takiej sytuacji, twój brak odpowiedzi można wytłumaczyć wyłącznie tchórzostwem i/lub hipokryzją. Neptun1983, kiedy słyszysz: https://www.youtu(...)rZbDPXns "Women, men and children fight They were dying side by side" to myślisz "bydlaki"? Czy czujesz dumę? art2deco: "Miłe wspomnienia, łza się w oku kreci gdy wspomnę lato z dziennymi liczbami rzędu 300 pozytywnych i 15 zmarłych." |
|
|
|
|
Nie znam jezyków obcych.
Więc nie czuje dumy jak to czytam. Ale czuje dume jak widze , jak się produkujesz byle tylko wygrać . To żalosne. |
|
|
|
|
@Neptun1983
"Nie znam jezyków obcych. " Ale podstawówkę skończyłeś? Tłumaczenie z translatora: "Kobiety, mężczyźni i dzieci walczą Umierali obok siebie" To o Powstaniu Warszawskim. "Bydlaki"? Czy duma? Ale zostawmy na chwilę Neptuna1983 i jego hipokryzję. Wróćmy do przerwanego wątku. Skąd tak duża liczba dzieci w Powstaniu Warszawskim? Dlaczego dzieci szły do Powstania, a dorośli Polacy siedzieli w piwnicach? I pytanie dodatkowe: Dlaczego Powstańcom nie przeszkadzało, że taki "Tygrys" miał 10 lat, łącznicy po 12, a sanitariuszki po 14? art2deco: "Miłe wspomnienia, łza się w oku kreci gdy wspomnę lato z dziennymi liczbami rzędu 300 pozytywnych i 15 zmarłych." |
|