|
|
|
CYTAT CYTAT Następny Thun. Posypywanie głowy popiołem nie odstrasza, niech płacą. Za komunizm tez nam nie zapłacili. Organizacje żydowskie nie mają z tym problemu w żadnym wymiarze, włączając wirtualne roszczenia. My mamy realne. Mamy być wzorem należnej postawy dla innych k.rwów? Nie licz na ich poprawę, nie warto. Będziemy do tego wracać aż do wymiotów Grubo Przy takim relatywizującym cieniasie to wszystko jawi się grubo Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
@art2deco
"Posypywanie głowy popiołem nie odstrasza, niech płacą." Płacą? A jeśli nie płacą to dlaczego nie płacą? "Za komunizm tez nam nie zapłacili." Zapłacą? Napisz nam art2deco, kiedy kraje płacą reparacje? I jak już sobie odpowiesz, to będziesz wiedziała, dlaczego organizacje żydowskie nie mają z tym problemu. "Mamy być wzorem należnej postawy dla innych kurwów?" Nie wiem o kim piszesz mówiąc "mamy", ale tak sobie myślę, że ty zdecydowanie mogłabyś być wzorem "należnej" postawy dla innych "kurwów". art2deco: "Miłe wspomnienia, łza się w oku kreci gdy wspomnę lato z dziennymi liczbami rzędu 300 pozytywnych i 15 zmarłych." |
|
|
|
|
Nie myśl tak dużo a szczególnie samodzielnie. "Należnej" ma tutaj znaczenie należycie/porządnie, w przeciwieństwie do postepowania tamtych,,, tych zewnętrznych i ich lokalnej rezydentury.
|
|
|
|
@art2deco
""Należnej" ma tutaj znaczenie należycie/porządnie" Już poprawiam. Tak sobie myślę, że ty zdecydowanie mogłabyś być wzorem należytej postawy dla innych "kurwów". art2deco: "Miłe wspomnienia, łza się w oku kreci gdy wspomnę lato z dziennymi liczbami rzędu 300 pozytywnych i 15 zmarłych." |
|
|
|
|
Myślenie ma przyszłość gdy nie chadza na manowce
|
|
|
|
Dla przypomnienia:
Dzisiaj rocznica "Czarnej soboty". Z wiki: Szymon Datner określił rzeź Woli jako "jedną z najkrwawszych kart w dziejach martyrologii narodu polskiego". Norman Davis określił 5 i 6 sierpnia "dwoma najczarniejszymi dniami w historii Warszawy". Wanda Jarząbek określiła rzeź Woli jedną z największych jednostkowych zbrodni na ludności cywilnej w czasie okupacji. Piotr Gursztyn uznał, że rzeź Woli była prawdopodobnie największą jednostkową masakrą ludności cywilnej w Europie w czasie II Wojny Światowej i prawdopodobnie największą jednostkową masakrą Polaków w historii. A tutaj groza tamtych czasów w powstańczej piosence: https://www.youtu(...)D_EvnwMQ art2deco: "Miłe wspomnienia, łza się w oku kreci gdy wspomnę lato z dziennymi liczbami rzędu 300 pozytywnych i 15 zmarłych." |
|
|
|
|
CYTAT @art2deco "Posypywanie głowy popiołem nie odstrasza, niech płacą." Płacą? A jeśli nie płacą to dlaczego nie płacą? "Za komunizm tez nam nie zapłacili." Zapłacą? Napisz nam art2deco, kiedy kraje płacą reparacje? I jak już sobie odpowiesz, to będziesz wiedziała, dlaczego organizacje żydowskie nie mają z tym problemu. "Mamy być wzorem należnej postawy dla innych kurwów?" Nie wiem o kim piszesz mówiąc "mamy", ale tak sobie myślę, że ty zdecydowanie mogłabyś być wzorem "należnej" postawy dla innych "kurwów". Eminencjo mamy kolejną awarię hydrauliki. Proszę zmienić kalesony... |
|
|
|
|
Dojrzała kultura germańska i bolszewicka
|
|
|
|
"Czarna sobota"
Z wiki: "Świadkami dokonywanej przez Niemców rzezi byli walczący na Woli żołnierze AK oraz innych ugrupowań zbrojnych. Słyszeli oni salwy plutonów egzekucyjnych i krzyki ofiar, mogli zaobserwować wypędzanie ludności z domów, a także wypędzanie pacjentów i personelu ze Szpitala Wolskiego. Niektórzy powstańcy widzieli nawet na własne oczy egzekucje i stosy zwłok" "Pałacyk Michla, Żytnia, Wola Bronią się chłopcy od parasola Choć na tygrysy mają visy To warszawiaki fajne chłopaki są" art2deco: "Miłe wspomnienia, łza się w oku kreci gdy wspomnę lato z dziennymi liczbami rzędu 300 pozytywnych i 15 zmarłych." |
|
|
|
|
Eminencjo kalesony spłynęły brązem. Proszę udać się do łazienki...
|
|
|
|
|
CYTAT @Neptun1983 "Napisałem swoje spostrzeżenia , które nie pasują tobie , i sie sadzisz nołlajfie." Napisałem, że twoje spostrzeżenia to bzdury. Po pierwsze: sam nie wiesz dokładnie jakie masz spostrzeżenia. Raz ci się wydaje, że Stalin nie zrobił tego co chciał, potem, że Stalin robił co chciał. Po drugie: na prośbę o uzasadnienie swoich bzdur zacząłeś się zasłaniać google. A kiedy w końcu wkleiłeś coś na poparcie swoich bzdur, to okazało się, że mamy do czynienia ze spekulacjami jakiegoś historyka, które niczego nie udowadniały. I teraz nie podoba ci się, że uważam twoje "spostrzeżenia" za bzdury i się sadzisz. A ja jestem prosty chłop. Widzę bzdury, to piszę, że to bzdury. "Ja wcale nie musze ich udowodniać. Tymbardziej jakiejś anonimowej postaci z forum." A ja chętnie napiszę, że Neptun1983 wypisuje na forum bzdury bez pokrycia. Niech sobie anonimowe osoby na forum poczytają. "Jak cie tak to boli, to nie czytaj." Co mnie ma boleć? To, że Neptun1983 zaprzecza sam sobie? Czy to, że Neptun1983 bawi się we wróżbitę Macieja i opowiada o tym, że Stalin chciał coś zrobić, ale nie zrobił dzięki Powstaniu. I wiemy, że nie chodzi o gwałcenie polskich kobiet, nie chodzi o mordowanie polskich żołnierzy, nie chodzi o ustalanie polskich granic, nie chodzi o instalowanie w Polsce rządu zależnego od Moskwy, nie chodzi o wprowadzenie w Polsce komunizmu, nie chodzi o przesiedlenia ludności i wywózki do łagrów. O co w takim razie chodzi? Przed czym uratowało nas Powstanie? Wróżbita Maciej1983 nie chce zdradzić. Boli cię, Neptun1983, to co piszę? To nie czytaj. Znalazłeś sobie listę książek w necie? Idź do biblioteki i pożycz którąś. Zacznij czytać. A jak znajdziesz już co Stalin chciał zrobić, ale nie zrobił dzięki Powstaniu to wróć tutaj i napisz. Jak ty jesteś przaśny. Podsunąlem tobie bibliografie książek które przeczytałem , to każesz mi je czytać. Oczywiście na temat tego o czym wcześniej pisałem. Zrobiłeś mi dobry wieczór Teraz możesz znowu rozgrzać swoją klawiature do koloru ktory tak lubisz. |
|
|
|
|
@Neptun1983
"Podsunąlem tobie bibliografie książek które przeczytałem" Jest w nich coś co mogłoby ci pomóc uzasadnić twoje bzdurne twierdzenie, że Stalin nie zrobił czegoś co chciał zrobić, bo zobaczył Powstanie Warszawskie? Tutaj masz artykuł o tym dlaczego ludzie kłamią, że przeczytali określone książki (artykuł po angielsku). https://www.thecu(...)g-books/ P.S. Neptun1983 pisze bzdurę. Nie potrafi jej w żaden sposób uzasadnić. Udaje, że przeczytał kilka książek, których tytuły znalazł w necie. Chłop wpisuje sobie w bibliografii 2 książki o Komunistycznej Partii Polski - lata 1918 - 1938. Bo jakoś mu się to łączy z Powstaniem Warszawskim z 1944. Jak? To tylko Neptun1983 wie. Ale nie powie. art2deco: "Miłe wspomnienia, łza się w oku kreci gdy wspomnę lato z dziennymi liczbami rzędu 300 pozytywnych i 15 zmarłych." |
|
|
|
|
Skończyłeś?
|
|
|
|
|
CYTAT "Świadkami dokonywanej przez Niemców rzezi byli walczący na Woli żołnierze AK oraz innych ugrupowań zbrojnych. Słyszeli oni salwy plutonów egzekucyjnych i krzyki ofiar, mogli zaobserwować wypędzanie ludności z domów, a także wypędzanie pacjentów i personelu ze Szpitala Wolskiego. Niektórzy powstańcy widzieli nawet na własne oczy egzekucje i stosy zwłok" "Pałacyk Michla, Żytnia, Wola Bronią się chłopcy od parasola Choć na tygrysy mają visy To warszawiaki fajne chłopaki są" PZProwi odwala na maksa, znowu naucza. Im bardziej chce podzielic się z nami swoją wizją Polaka, tym bardziej nieszczęśliwie grzęźnie. Te psychosomatyczne zmiany są nieodwracalne. Niemcy nie uczą Niemców o Woli (a Amerykanie o cenie Jałty) mają do tego zbieżny stosunek, to wina Polaków. Niektóre organizacje Żydowskie tez mają zbieżny stosunek do własnych ofiar, wina Polaków. Masz samodzielne przemyślenia dlaczego ta zbieżność zanika na drugi dzień gdy w Polsce władze przejmuje stronnictwo niemiecko-rosyjskie? Sprawa znika, jest przyjaźń ponad granicami a w TVN dokarmiają lemingi. https://www.onet.pl/informacje/onettrojmiasto/ustawa-anty-tvn-burzliwa-dyskusja-w-konfederacji-dobre-wiesci-dla-pis/e4dlrmb,79cfc278 Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
@Neptun1983
"Skończyłeś?" Nie. "Czarna sobota" marko99 pisał o tym, że Rajd, że koszulki i, że jak mordują/gwałcą to ludzie rzucą się nawet z gołymi rękami, żeby ratować. Chłopaki na Woli mieli broń. Nie rzucali się ratować, chociaż mordowano i gwałcono. Dlaczego? Jan Mazurkiewicz ps. Radosław: "Szykuje się olbrzymia tragedia tak jak historyczna rzeź Pragi. Robię, co mogę, żeby tę tragedię zmniejszyć, przepycham ludzi na Stare Miasto." "Radosław" przepychał ludzi na Stare Miasto zamiast ratować tych mordowanych i te gwałcone. Dlaczego? marko99 zniknął z tematu, to może ty Neptun1983 odpowiesz? "Wiara się bije, wiara śpiewa Szkopy się złoszczą, krew ich zalewa Różnych sposobów się imają Co chwila szafę nam podsuwają, hej!" art2deco: "Miłe wspomnienia, łza się w oku kreci gdy wspomnę lato z dziennymi liczbami rzędu 300 pozytywnych i 15 zmarłych." |
|
|
|
|
Echo z Pustego Dzbana nie przestaje zadziwiać
PS. Będziemy obserwować na żywo wiwisekcje zakażenia. Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
Absolutnie nie mam zamiaru . Bo po co.
Żeby potem uslyszeć ze ktoś gada bzdury , ale jednak chce uzasadnień jak to sam określiłeś bzdur. Spuść czlowieku z kija , bo jak zaraz wybuchniesz to mieszkanie zachlapiesz. Także omnibusie gotuj sie dalej. |
|
|
|
|
CYTAT @Neptun1983 "Skończyłeś?" Nie. "Czarna sobota" marko99 pisał o tym, że Rajd, że koszulki i, że jak mordują/gwałcą to ludzie rzucą się nawet z gołymi rękami, żeby ratować. Chłopaki na Woli mieli broń. Nie rzucali się ratować, chociaż mordowano i gwałcono. Dlaczego? Jan Mazurkiewicz ps. Radosław: "Szykuje się olbrzymia tragedia tak jak historyczna rzeź Pragi. Robię, co mogę, żeby tę tragedię zmniejszyć, przepycham ludzi na Stare Miasto." "Radosław" przepychał ludzi na Stare Miasto zamiast ratować tych mordowanych i te gwałcone. Dlaczego? marko99 zniknął z tematu, to może ty Neptun1983 odpowiesz? "Wiara się bije, wiara śpiewa Szkopy się złoszczą, krew ich zalewa Różnych sposobów się imają Co chwila szafę nam podsuwają, hej!" Eminencjo wystąpił kolejny incydent. Proszę udać się do łazienki... Anżej już niesie czyste kalesony... |
|
|
|
|
@art2deco
"Niemcy nie uczą Niemców o Woli (a Amerykanie o cenie Jałty) mają do tego zbieżny stosunek, to wina Polaków." Na szczęście jesteśmy w Polsce (pomijając art2deco i cdn..'a) i możemy do woli rozmawiać o Woli. Temat jest o Powstaniu Warszawskim, a art2deco musi wpleść propagandową wrzutkę o TVN. Może i udaje, że rozmawia o Powstaniu Warszawskim, ale nie za to jej płacą. Od Rajdu Honoru minęło raptem 4 dni i nikt nie potrafi powiedzieć, dlaczego Powstańcy nie ratowali gwałconych kobiet? Może warto byłoby zrobić 63 Rajdy Honoru i Chwały przez 63 kolejne dni? Dlaczego Powstańcy nie ratowali Honoru gwałconych kobiet i dziewczynek? @Neptun1983 "Absolutnie nie mam zamiaru . Bo po co. Żeby potem uslyszeć ze ktoś gada bzdury , ale jednak chce uzasadnień jak to sam określiłeś bzdur." Nie rozpłacz się. art2deco: "Miłe wspomnienia, łza się w oku kreci gdy wspomnę lato z dziennymi liczbami rzędu 300 pozytywnych i 15 zmarłych." |
|
|
|
|
Eminencjo mamy kolejny wyciek. Proszę ściągnąć ufajdaną bieliznę i udać się do łazienki...
|
|
|
|
|
Raczej uśmiech , jak widze jak sie produkujesz
|
|
|
|
|
@Neptun1983
"Raczej uśmiech , jak widze jak sie produkujesz " Dlaczego Powstańcy nie ratowali Honoru gwałconych kobiet i dziewczynek? art2deco: "Miłe wspomnienia, łza się w oku kreci gdy wspomnę lato z dziennymi liczbami rzędu 300 pozytywnych i 15 zmarłych." |
|
|
|
|
Popytaj tych co żyją jak było.
Może jeszcze zaczniesz usprawiedliwiać Niemców co? |
|
|
|
|
@Neptun1983
"Popytaj tych co żyją jak było." Po co? Przecież wiadomo, że NIKT nie przyszedł gwałconym i mordowanym z pomocą. Jest wiele relacji tych co przeżyli i brakuje kilkudziesięciu tysięcy relacji tych, którzy nie przeżyli. Jakie oddziały powstańcze były wtedy na Woli? Zgrupowanie "Radosław". Bataliony: Parasol Zośka Miotła Czata 49 i kilka innych. Legendy Powstania. Najbardziej elitarne i najsilniejsze zgrupowanie biorące udział w Powstaniu. Z około 2300 ludzi 1 sierpnia zostało ich około 230, kiedy Powstanie upadało. Bohaterowie. Dlaczego legendy Powstania, bohaterowie, najbardziej elitarni i najlepiej uzbrojeni Powstańcy nie ratowali Honoru gwałconych kobiet i dziewczynek? Dlaczego pozwolili, aby wymordowano kilkadziesiąt tysięcy ludzi? "Może jeszcze zaczniesz usprawiedliwiać Niemców co?" Daruj sobie absurdalne insynuacje. To nie ja się uśmiecham, gdy czytam o gwałceniu kobiet. art2deco: "Miłe wspomnienia, łza się w oku kreci gdy wspomnę lato z dziennymi liczbami rzędu 300 pozytywnych i 15 zmarłych." |
|
|
|
|
To po co frajerze pytasz??? Normalny jesteś?
Po to żebyś ty czuł sie lepiej? Śmiesz pisać o mojej radości jak czytam o tragediach. Smiech ogarnia mnie ale raczej z twojej głupoty jak ta. Pytasz sam siebie , sam sobie odpowiadasz , pytasz innych czekasz na odpowiedź , ale potem stwierdzasz że po co kogoś pytać. W tych próbach udowodnienian swojej racji jesteś coraz bardziej żałosny. Okazujesz zero szacunku tamtym ludziom. |
|