|
|
|
Ephialtes nie zazna spokoju,,,
Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Dla przypomnienia o czym rozmawiamy:
"Dlaczego legendy Powstania, bohaterowie, najbardziej elitarni i najlepiej uzbrojeni Powstańcy nie ratowali Honoru gwałconych kobiet i dziewczynek? Dlaczego pozwolili, aby wymordowano kilkadziesiąt tysięcy ludzi?" Powstańcy o tym otwarcie mówili. A Edzio-koprofil (Bolek1313), Neptun1983 i art2deco milczą. Coś im nie po drodze z Powstańcami. O co chodzi? Dlaczego Edzio-koprofil, Neptun1983 i art2deco boją się rozmawiać o Powstaniu? art2deco: "Miłe wspomnienia, łza się w oku kreci gdy wspomnę lato z dziennymi liczbami rzędu 300 pozytywnych i 15 zmarłych." |
|
|
|
|
To nie strach tematu, to tylko Ty,,,
https://wiadomosci.dziennik.pl/opinie/artykuly/569287,cimoszewicz-polacy-brali-udzial-w-masowym-zabijaniu-zydow-ale-nie-byli-tworcami-holokaustu.html Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
@art2deco
"Nie ma żadnego znaczenia co piszecie, on będzie powtarzał wyrywki tak długo aż nikt nie odpowie" Ten moment ("tak długo aż nikt nie odpowie") nastąpił tuż po zadaniu pytania po raz pierwszy. W takim przypadku nie ma mowy o jakimkolwiek powtórzeniu. Coś ci się znowu uroiło w głowie, pewnie z nerwów. "aż zdusi wszelki opór" Gdzie ty widzisz jakiś opór? "Nie spodziewałam się ze ktoś odważy się podważać postawę powstańców w tak ohydny sposób." Znowu bełkoczesz. Co to w ogóle oznacza podważać postawę? Postawa Powstańców można chwalić lub krytykować. Nie przypominam sobie, żebym robił jedno lub drugie. Zapytałem tylko, dlaczego nie ruszyli na pomoc kobietom i dziewczynkom gwałconym na Woli. Z jakiegoś powodu ani ty, art2deco, ani Edzio-koprofil ani Neptun1983 nie chcecie odpowiedzieć na to pytanie. Coś wam się nie podoba w postawie Powstańców? "I jednocześnie dla porównania nie wspomni o postawie ruskich" Dwie strony wcześniej pisałem sporo o ruskich i chyba ze 3 razy napisałem: Aresztowali/zsyłali do łagrów/mordowali polskich żołnierzy i gwałcili polskie kobiety. "gdyby taki osobnik wcześniej nie napisał ze niemieckie zwierzęta zadziwiły świat po raz kolejny, nawet Ukraińców SS biorących udział w czyszczeniu kamienic." Znowu bredzisz. Nie zadziwiły. Tylko zszokowały. Nie świat, a co najwyżej jednostki kolaborujące z nimi i Powstańców. Myślę, że szeroko pojęty "świat" wiedział wtedy o Rzezi Woli tyle co przeciętny Polak o wojnie w Jemenie czy innym Afganistanie. Zwłaszcza przy blokadzie informacji ze strony ruskich. A Niemcy z oczywistych względów się tym nie chwalili. Ukraińców SS - czyli kogo? Podaj jakieś wiarygodne źródło, które mówi o udziale Ukraińców w Powstaniu Warszawskim. Ale załóżmy, że "niemieckie zwierzęta ZADZIWIŁY świat". Co na to Powstańcy? Nic. I tutaj wracamy do naszego pytania: Dlaczego Powstańcy pozwolili Niemcom wymordować kilkadziesiąt tysięcy ludzi? "Czy synowie Sparty mogli wygrać? Czy Westerplatte mogło się obronić. Czy Monte Cassino mogło się obronić? Czy Drezno musiało spłonąć?" Czytaj i ucz się Neptun1983. Tutaj masz przykład pięknej, wzniosłej propagandy. Dołączę do art2deco. Czy Bohaterowie z Powstania mogli ruszyć z odsieczą Polkom gwałconym i mordowanym na Woli? "Czy Niemcy pognaliby 200 tys. Polaków do kopania umocnień Berlina a potem Czerwoni by ich nie rozstrzelali za kolaboracje? Dlaczego nie??????" Czy Niemcy pognali 200 tys. Polaków do kopania umocnień Berlina? Czy Czerwonym potrzebny był jakiś konkretny powód, żeby rozstrzeliwać Polaków? "Dobrze znamy NKWD, praworządne sądy Michnika i zaplute karły reakcji. Kto ze współczesnych mógłby mieć złudzenia co do oceny tych ludzi?" Taaaa. Pisałem o tym. Aresztowali/zsyłali do łagrów/mordowali polskich żołnierzy i gwałcili polskie kobiety. Puenta art2deco? Bo pytałem o Powstanie Warszawskie i Rzeź Woli, a ty odpłynęłaś w kierunku ruskich, zapominając o naszych Powstańcach. Zdaje się, że przywódcy Powstania czekali na pomoc ruskich. Czekali? art2deco: "Miłe wspomnienia, łza się w oku kreci gdy wspomnę lato z dziennymi liczbami rzędu 300 pozytywnych i 15 zmarłych." |
|
|
|
|
Uprzedziłam twoją narracje PZPrze
Więcej przewidywalności? Ty nie pytasz/odpowiadasz, - ty jak Gross POwtarzasz swoje tezy. Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
@Neptun1983
"Szanuje i będe pamietał o rozlanej krwi , ludzi którzy mieli odwage." Ludzi, którzy mieli odwagę. Z ciekawości zapytam: Czy twoim zdaniem ludzie mordowani na Woli mieli odwagę? Czy kobiety i dziewczynki gwałcone i mordowane na Woli miały odwagę? Pozwolisz, że zadam jeszcze jedno pytanie, które już zresztą zadałem wcześniej: Dlaczego to powstanie nazywa się Warszawskie, a nie Sierpniowe? art2deco: "Miłe wspomnienia, łza się w oku kreci gdy wspomnę lato z dziennymi liczbami rzędu 300 pozytywnych i 15 zmarłych." |
|
|
|
|
A jaka odpowiedz zadowoli Dzbana Powiedz a ja tak odpisze.
|
|
|
|
Czy do twojej glowy dotrze w końcu to , ze te twoje pytania są totalnie bez sensu?
Po co je zadajesz? Chcesz zmieniać historie? To wszystko sie już wydarzyło. Dramaty , śmierć , brak spełnionych nadzieji. twoje pytania są TOTALNIE BEZSENSU. CO ONE ZMIENIĄ? Poprawią ci nastrój ? Zmienią bieg historii? O swojej historii trzeba pamietać , bo narody które swoją historie zapominają giną. |
|
|
|
|
@art2deco
"Powiedz a ja tak odpisze." art2deco przyzwyczajona do tego, że jej mówią co ma pisać. art2deco: "Miłe wspomnienia, łza się w oku kreci gdy wspomnę lato z dziennymi liczbami rzędu 300 pozytywnych i 15 zmarłych." |
|
|
|
|
A dlaczego mialoby sie nazywać sierpniowe?
|
|
|
|
|
CYTAT Ten moment ("tak długo aż nikt nie odpowie") nastąpił tuż po zadaniu pytania po raz pierwszy. W takim przypadku nie ma mowy o jakimkolwiek powtórzeniu. Coś ci się znowu uroiło w głowie, pewnie z nerwów. Potoczna Polszczyzna: tak długo aż nikt nie odpowie oznacza tak długo, jak długo ktoś nie odpisze, aż nikt nie napisze czegokolwiek. "odpowie" nie jest tożsame z "odpowie na pytanie". PS. Widzę oznaki przeciążenia, nie masz gotowej odpowiedzi, wiec potwierdziłeś moja hipotezę ze powtarzasz swoje tezy bez potrzeby odpowiedzi. Indoktrynujesz, mówiąc krótko bojowniku kacapski. Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
Grubo.
art2deco: "Miłe wspomnienia, łza się w oku kreci gdy wspomnę lato z dziennymi liczbami rzędu 300 pozytywnych i 15 zmarłych." |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT "Powiedz a ja tak odpisze." art2deco przyzwyczajona do tego, że jej mówią co ma pisać. wiec? Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
CYTAT Grubo. Zbierasz moc. Czy łeb ci zagrzało? |
|
|
|
|
Eminencjo , grubo pociekło po ostatnich kalesonach...
Proszę udać się do łazienki i czekać na bieliznę... Może ktoś , kiedyś o tym książkę napisze. " Ostatnie nie ufajdane kalesony kardynała Szwaba McCarricka" |
|
|
|
|
@Neptun1983
"Czy do twojej glowy dotrze w końcu to , ze te twoje pytania są totalnie bez sensu? Po co je zadajesz? Chcesz zmieniać historie? To wszystko sie już wydarzyło. Dramaty , śmierć , brak spełnionych nadzieji." Chłopie. Ten wątek zaczął się od tego, że koleś przypomniał, że dużo ludzi pojedzie rowerami na Błonia w koszulkach. Plus, że będą śpiewali. A ty się mnie czepiasz, że zadaję pytania na forum. "twoje pytania są TOTALNIE BEZSENSU. CO ONE ZMIENIĄ?" Skoro są takie bez sensu, to dlaczego wywołują u ciebie tak silne emocje? I dlaczego boisz się odpowiedzieć na pytanie, dlaczego Powstańcy nie ruszyli na pomoc Polkom gwałconym na Woli? "O swojej historii trzeba pamietać , bo narody które swoją historie zapominają giną." No to przypominam. 5 dzień chyba. W czym problem? art2deco: "Miłe wspomnienia, łza się w oku kreci gdy wspomnę lato z dziennymi liczbami rzędu 300 pozytywnych i 15 zmarłych." |
|
|
|
|
Za dużo słów napinaczu Bezwstydnie indoktrynujesz. PS. Wiedziałeś, ze to się tak skończy. https://www.youtu(...)1jDHwX98 Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
@art2deco
"Potoczna Polszczyzna: tak długo aż nikt nie odpowie oznacza tak długo, jak długo ktoś nie odpisze, aż nikt nie napisze czegokolwiek." Gdzie ty się polskiego uczyłaś? "Indoktrynujesz, mówiąc krótko bojowniku kacapski." Indoktrynacja przez zadawanie pytań. Ale mózgi art2deco, Edzia-koprofila i Neptuna1983 stawiają heroiczny opór odpowiedziom, które się w nich samych rodzą. "wiec?" Napisałem dwie strony wcześniej, że ty zdecydowanie mogłabyś być wzorem należytej postawy dla innych, jak to ujęłaś, "kurwów". I na tym zakończmy twoje umizgi. art2deco: "Miłe wspomnienia, łza się w oku kreci gdy wspomnę lato z dziennymi liczbami rzędu 300 pozytywnych i 15 zmarłych." |
|
|
|
|
Eminencjo mamy poważny problem. Ostatnie kalesony spłynęły brązem...
W powietrzu unosi się fetor , wszystko zafajdane, a Anżeja i regresa , jak zwykle nie ma w domu... |
|
|
|
|
ODPOWIESZ?
Czy palisz głupa dalej? Czy zaraz uslysze jak od przedszkolaka " powiem jak ty powiesz"? Dlaczego boisz sie odpowiedzieć na moje pytania? Skąd możesz wiedzieć ze wywołuja u mnie emocje? Bo odpisuje? Bo jeśli tak myślisz , to ty musisz być nieźle wqrwiony. Czy dlatego bo używam słów niecenzuralnych? P.s Indoktrynacja - przez zadawanie pytań. Napisałeś zdziwiony. Wolne żarty , sam wczesniej pytania zadawałeś i sam na nie odpowiadałeś. Pozatym indoktrynacja to też propaganda , a ty pisałeś ze ją uprawiasz jak Churchill , Stalin i Jezus. To kurwa pytasz , czy pytasz i odpowiadasz , czy tylko odpowiadasz? To jak , czego nie sierpniowe? Dlaczego przypominasz od 5 dni o historii pytaniami? Jak mają cel twoje pytania? Dziecko w szkole wie podczas stania przy tablicy , ze jak belfer pyta , to nie po to żeby sobie przypomnieć , tylko żeby uczeń jemu " przypomniał " . Ja pamietam o PW. Więc nie musisz przypominać. Więc ty pytasz żeby przypomnieć sobie czy mi? Jak to w końcu jest z tobą? To w końcu przypominasz , czy pytasz? A może robisZ propagande? |
|
|
|
|
@Neptun1983
"ODPOWIESZ? Czy palisz głupa dalej? Czy zaraz uslysze jak od przedszkolaka " powiem jak ty powiesz"? Dlaczego boisz sie odpowiedzieć na moje pytania?" Które to pytania?? Przypomnij. "Indoktrynacja - przez zadawanie pytań. Wolne żarty , sam wczesniej pytania zadawałeś i sam na nie odpowiadałeś." To taki żart z art2deco. Zadaję jej pytanie i dla niej to jest indoktrynacja. "To k... pytasz , czy pytasz i odpowiadasz , czy tylko odpowiadasz?" Pytam, odpowiadam. Różnie. Jak czegoś nie wiesz to pytaj. "To jak czego nie sierpniowe?" A dlaczego mieliśmy Listopadowe i Styczniowe, w odróżnieniu od Wielkopolskich, Śląskich, Krakowskiego czy Warszawskiego? Czym się różniły te z miesiącami w nazwie od pozostałych? "Dlaczego przypominasz od 5 dni o historii pytaniami?" Jaki jest właściwy sposób przypominania? Jeżdżenie na rowerze? "Więc ty pytasz żeby przypomnieć sobie czy mi?" To nie jest forum dwuosobowe. I liczba osób czytających forum jest dużo większa niż liczba udzielających się na forum. Można powiedzieć, że przypominam wszystkim, którzy czytają ten wątek. "To w końcu przypominasz , czy pytasz?" Pamiętasz, żeby kupić chleb? To zdanie wyżej to przypominanie czy pytanie? art2deco: "Miłe wspomnienia, łza się w oku kreci gdy wspomnę lato z dziennymi liczbami rzędu 300 pozytywnych i 15 zmarłych." |
|
|
|
|
Eminencjo przypominam że mamy kolejny wyciek. Brązowy płyn cieknie po nodze...
Trzeba dzwonić po pogotowie... Anżej znasz dobrego hydraulika? |
|
|
|
|
Skocz pare postów wyżej. Drugi raz pisać nie będe.
|
|
|
|
|
Niech nigdzie nie skacze. Jego zwieracze i nasze nozdrza tego nie zdzierżą...
|
|
|
|
|
@Neptun1983
"Skocz pare postów wyżej. Drugi raz pisać nie będe." Widocznie nic ważnego. "Pozatym indoktrynacja to też propaganda" Tutaj masz definicję indoktrynacji: https://encyk(...)546.html "indoktrynacja [ang. < łac.], wpajanie jednostkom, grupom lub całemu społeczeństwu przekonań, zwłaszcza politycznych i społecznych, idei lub wzorów zachowań; leży w interesie grup rządzących; odbywa się za pomocą uporczywej propagandy prowadzonej przez środki masowego przekazu, system oświaty." Powiedz mi Neptun1983 kto w Polsce A.D. 2021 indoktrynuje? art2deco: "Miłe wspomnienia, łza się w oku kreci gdy wspomnę lato z dziennymi liczbami rzędu 300 pozytywnych i 15 zmarłych." |
|