|
![]() |
|
Gdyby Polski nie było w UE, to nasz kraj wyglądałby jak Ukraina- cytując jakiegoś niezbyt lotnego bezpartyjnego wolnościowca, udzielającego się na tym forum...
![]() Ja bym dodał że bez darmowej kaski od wujka Hansa, bylibyśmy na poziomie Zimbabwe albo Erytrei... ![]() |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
Bolku miłośniku,, wiodącej " partyji oj przepraszam Ty teraz za konfederacją obstajesz. Tylko nie wiem dlaczego miłośnicy parti - zero pis - idą teraz za konfederacją? Zmądrzeli czy nadal są naiwni i głupi?
Bolku przecież wiemy że żaden John, Hans a już tym bardziej Mateusz i Jarek nie daje darmowej kaski. Coś za coś. Nie byłem w Zimbabwe czy gdzieś tam indziej - nie doczytałem i nie wiem jak tam jest. Na pewno nie ma tam złodziejstwa po-pis-OWEGO. A na Ukrainie też nie byłem, ale tam to tak jak w naszym kraju (dla Europy jesteśmy wschodem geograficznie i politycznie) komuno podobnie. Odpowiedz sobie na pytanie i mi odpowiedz jaka duża inwestycja nie miała dofinansowania z uni? No ja o takich wiem ale to są mniejsze kwoty na które i tak samorząd bierze kredyt. Ale być przeciwnikiem uni później stać na drodze i chwalić się finansami euro i stawiać na nim kamień to trzeba mieć tupet. Mirek lubi ten typ polityki Ty pewnie też. A co do Twej Konfederacji to oni chyba też nie są przychylni UE. Żeby państwo się utrzymywało samo trzeba dać ludziom za pracę pensje europejskie i wtedy podatki podwyższyć. Ale jak to mówi Mateusz - za miskę ryżu niech zapier... |
|
|
![]() |
|
-Co się stało z 20 miliardami złotych że sprzedaży praw do emisji CO2?
-Poszły w PISdu! ![]() socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny |
|
|
![]() |
|
Piniendzy ni ma i nie będzie - zdradził się swego czasu Vincent Rostowski.
Nie skłamał, nie udało się namierzyć śladu po ponad 200 mld przekrętu na VAT który wyparował gdzieś w EU. To dlatego POKO wraz z TSUE narzeka na praworządność w RP robaczki ![]() Prawdziwy "bul" jak było im u nas dobrze. Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
![]() |
|
CYTAT Bolku miłośniku,, wiodącej " partyji oj przepraszam Ty teraz za konfederacją obstajesz. Tylko nie wiem dlaczego miłośnicy parti - zero pis - idą teraz za konfederacją? Zmądrzeli czy nadal są naiwni i głupi? Bolku przecież wiemy że żaden John, Hans a już tym bardziej Mateusz i Jarek nie daje darmowej kaski. Coś za coś. Nie byłem w Zimbabwe czy gdzieś tam indziej - nie doczytałem i nie wiem jak tam jest. Na pewno nie ma tam złodziejstwa po-pis-OWEGO. A na Ukrainie też nie byłem, ale tam to tak jak w naszym kraju (dla Europy jesteśmy wschodem geograficznie i politycznie) komuno podobnie. Odpowiedz sobie na pytanie i mi odpowiedz jaka duża inwestycja nie miała dofinansowania z uni? No ja o takich wiem ale to są mniejsze kwoty na które i tak samorząd bierze kredyt. Ale być przeciwnikiem uni później stać na drodze i chwalić się finansami euro i stawiać na nim kamień to trzeba mieć tupet. Mirek lubi ten typ polityki Ty pewnie też. A co do Twej Konfederacji to oni chyba też nie są przychylni UE. Żeby państwo się utrzymywało samo trzeba dać ludziom za pracę pensje europejskie i wtedy podatki podwyższyć. Ale jak to mówi Mateusz - za miskę ryżu niech zapier... Samorządy i tak nie dysponują swoim wkładem , więc zadłużają się na potęgę na rzeczy celowe i zupełnie bezcelowe. Wujek Hans wykłada 70 czy 80 procent kasy , ale resztę trzeba pożyczyć. Min dzięki temu od czasu wstąpienia do UE , samorządy tak drastycznie zwiększyły swoje zadłużenie. Całe państwo dzięki temu się zadłużen , a jak wiadomo , ktoś to kiedyś będzie musiał spłacić. Postawiłbym sporo kasy, na to że znaczna część tych środków to pieniądze utopione w błocie... ![]() Wszyscy chętnie podają rozliczenia , ile to nasz kraj zyskał na Twitterze integracji europejskiej. Czy ktoś kto szasta takimi rachunkami policzył ile nas ( całe społeczeństwo) kosztowało dostosowanie się do unijnych regulacji. Wystarczy podać przykład ustawy śmieciowej , albo tzw Zielony ład, które kosztowały i będą kosztować nasz kraj tyle , że moglibyśmy sobie wybudować autostrady między każdym miastem wojewódzkim... ![]() Kiedy w 2003 roku odbyło się referendum ws akcesji zagłosowałem na nie. I przez te prawie 20 lat nigdy nie żałowałem tamtej decyzji. A ostatnie doświadczenia z UE , dają mi wręcz satysfakcję , że miałem rację. Ze względu na swój eurosceptycyzm nigdy PiS nie będzie dla mnie partią pierwszego wyboru. Oni rzeczywiście retorykę mają inną na użytek krajowy , a inną kiedy trzeba w Brukseli zebrać o pieniądze... ![]() Nie ma żadnej przeszkody , żeby państwo się rozwijało bez dotacji. Wręcz przeciwnie, źródłem bogactwa powinna być praca , a nie jakieś mityczne dopłaty. Obawiam się że może się skończyć jak w Grecji czy Hiszpanii , gdzie Unia wpompowała rzeczywiście spore pieniądze w infrastrukturę, a kraje te wcale nie stały się tygrysami... ![]() Mateusz , jak cała reszta pisiorów , centralnie mi zwisa. Jedyną rzeczą , która dla mnie stanowi " plus dodatni " , to fakt, że nie są Platformą. Zniósłbym chyba nawet rządy Biedronia , byle tylko nie wracał Tusk... ![]() Dopóki w tym kraju będzie dominować mentalność niewolnika, że bez unijnej dotacji nie da się nic zbudować , jesteśmy na UE skazani. Sondaże są bezlitosne , ludzie idą na łatwiznę , która tak naprawdę komplikuje im życie. Mam mimo wszystko nadzieję , że UE się rozpadnie na cztery wiatry , a ja będę sobie popijał szampana i klaskał z radości... ![]() |
|
|
![]() |
|
Sondaże są bezlitosne i dlatego nie ma odważnych włączając w to Konfe. Wielkie Miasta są mentalnie stracone, nie podzielą się inwestycjami a sama prowincja nie ma pieniędzy na samodzielny rozwój, wiec albo centralne dotacje albo centralne inwestycje. Wielkie miasta puchną a małe chudną szybciej i szybciej, to przypadłość podstawowa tego modelu ale nie pierwsza która dołuję prowincje.
Złapał Kozak Tatarzyna, a Tatarzyn za łeb trzyma. Konflikt interesów. Na dzisiaj sytuacja globalna jest jeszcze bardziej płynna od wielkiego tarcia miedzy Chinami i Stanami. UE jako blok jest istotnym graczem handlowym, Rosja jest istotna jako potencjalny sprzymierzeniec Chin w ewentualnym otwartym konflikcie z US. Biden pozwolił Rosji się bogacić na handlu energią z Niemcami dla UE. Kupił ich za nasze pieniądze. To wydaje się ze uspokoiło sytuacje na tyle ze o innych fantach nie ma mowy (veto w sprawie Ukraina). Ale drenaż kosztami energetyki, czyli pieniądze na nowoczesną technologie z Zachodu i pieniądze na gaz/ropę ze Wschodu to największa zmora głównie dla krajów Europy środkowo wschodniej. Gdyż tak się złożyło ze ani ta technologia ani ten gaz nie uczynią NAS bogatszymi w przeciwieństwie do Zachodu i Wschodu. My mamy węgiel. Możemy się pokusić o stwierdzenie wiec ze, ktoś chce po naszych plecach utrzymać swój poziom życia co nas zatrzyma w rozwoju na dekadę. Jesteśmy w strefie rozwiniętej gospodarki i podlegamy wpływom EU. Zieloni puszczą nas z torbami, powiadam wam. POKO nie jest na pewno opcją na wyjście z tej sytuacji. ![]() Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
![]() |
|
CYTAT Piąte - nie kradnij. . Jedenaste-Nie pożądaj żony Jarosława,jego kota,prawa jazdy,pieniędzy z konta Prezesa ani żadnej rzeczy która jego nie jest. ![]() Amen. ![]() !SiP YNOLODREIP I AKRAJ ĆABEJ-(czytaj od tyłu) ![]() SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
![]() |
|
![]() |
|
|
![]() |
|
Powyżej mogło być też wybudowanie domu / kupno mieszkania zamiast chleba.
Wczoraj w sklepie: -Czy ile? Ale drożyzna! - oburzał się klient. -Do Kaczyńskiego pretensje miej. Nie do mnie. - odparła kasjerka. ![]() Kiedy Koczkodan uda się do sklepu zaprezentować koszyk za 50.00 zł? Tak robił kiedy nie był u władzy ![]() Miska Ryżu natomiast stwierdził że drożyzna to wina Tuska. - Ta ku*#@ Władysława Krzywoustego! ![]() socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny |
|
Dołączył: 16 Kwie 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT Sondaże są bezlitosne i dlatego nie ma odważnych włączając w to Konfe. Wielkie Miasta są mentalnie stracone, nie podzielą się inwestycjami a sama prowincja nie ma pieniędzy na samodzielny rozwój, wiec albo centralne dotacje albo centralne inwestycje. Wielkie miasta puchną a małe chudną szybciej i szybciej, to przypadłość podstawowa tego modelu ale nie pierwsza która dołuję prowincje. Złapał Kozak Tatarzyna, a Tatarzyn za łeb trzyma. Konflikt interesów. Na dzisiaj sytuacja globalna jest jeszcze bardziej płynna od wielkiego tarcia miedzy Chinami i Stanami. UE jako blok jest istotnym graczem handlowym, Rosja jest istotna jako potencjalny sprzymierzeniec Chin w ewentualnym otwartym konflikcie z US. Biden pozwolił Rosji się bogacić na handlu energią z Niemcami dla UE. Kupił ich za nasze pieniądze. To wydaje się ze uspokoiło sytuacje na tyle ze o innych fantach nie ma mowy (veto w sprawie Ukraina). Ale drenaż kosztami energetyki, czyli pieniądze na nowoczesną technologie z Zachodu i pieniądze na gaz/ropę ze Wschodu to największa zmora głównie dla krajów Europy środkowo wschodniej. Gdyż tak się złożyło ze ani ta technologia ani ten gaz nie uczynią NAS bogatszymi w przeciwieństwie do Zachodu i Wschodu. My mamy węgiel. Możemy się pokusić o stwierdzenie wiec ze, ktoś chce po naszych plecach utrzymać swój poziom życia co nas zatrzyma w rozwoju na dekadę. Jesteśmy w strefie rozwiniętej gospodarki i podlegamy wpływom EU. Zieloni puszczą nas z torbami, powiadam wam. POKO nie jest na pewno opcją na wyjście z tej sytuacji. ![]() Pisiorze pytam - Mejza już zdymisjonowany? "Dura lex, sed lex"!! PiS - najgorsza gangrena w historii Polski po 89'. Bolszewiccy i prorosyjscy zdrajcy spod znaku proputinowskiej międzynarodówki. |
|
|
![]() |
|
H***, czy Mejza już zdymisjonowany?
![]() |
|
Dołączył: 1 Lut 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
![]() Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
![]() |
|
CYTAT H***, czy Mejza już zdymisjonowany? ![]() Pisiorze mam pytanie - Mejza już zdymisjonowany? "Dura lex, sed lex"!! PiS - najgorsza gangrena w historii Polski po 89'. Bolszewiccy i prorosyjscy zdrajcy spod znaku proputinowskiej międzynarodówki. |
|
|
![]() |
|
CYTAT ![]() Pisiorze mam pytanie - Mejza już zdymisjonowany? "Dura lex, sed lex"!! PiS - najgorsza gangrena w historii Polski po 89'. Bolszewiccy i prorosyjscy zdrajcy spod znaku proputinowskiej międzynarodówki. |
|
|
![]() |
|
H***, czy Mejza już zdymisjonowany?
![]() ![]() |
|
Dołączył: 19 Lip 2015r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
mirek777 ale jaja sobie robisz, super wklejka szkoda, że nie masz swojego zdania.
|
|
|
![]() |
|
- O k...a wdepnąłem w Mejzę! - Wytrzyj Kukizem... |
|
|
![]() |
|
![]() |
|
|
![]() |
|
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
![]() |
|
mirek777 Rozumię, że to prezentacja komiksu, który tworzysz. Kiedy można będzie wydanie całego?
|
|
|
![]() |
|
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
![]() |
|
Ulica i Zagranica CYTAT - Bardzo głęboko nie zgadzam się z tezą wniosku Komisji Europejskiej, że Trybunał Konstytucyjny nie spełnia rzekomo pewnych wymogów - stwierdził premier Mateusz Morawiecki pytany o najnowszą decyzję Komisarzy Reichu. Poinformowali oni w środę o uruchomieniu przeciwko Polsce procedury w sprawie uchybienia zobowiązaniom państwa członkowskiego w związku z orzecznictwem polskiego Trybunału Konstytucyjnego. - Trybunał spełnia nie tylko wszelkie wymogi niezależności, niezawisłości, ale dba także o konstytucję, by była ona realnie najwyższym prawem w Polsce - stwierdził premier. Świetny czas na przyjęcie pro federacyjnego stanowiska UE po wypowiedzi Putina o powrocie byłych satelitów CCCP na orbitę matjuszki rossiji. ![]() PS. Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
![]() |
|
mirek777 nie wysiliłeś się tym dalszym ciągiem tego komiksu no chyba, że to jest twój szczyt możliwości.
|
|
|
![]() |
|
Czy @Mirek777 odpala działkę Stalowemu Miastu za reklamę?
***** złodziei z PiSu ![]() socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny |
|
|
![]() |
|
Tak dla przypomnienia.
W niedzielę Kurvizja wyemitowała wyrób filmopodobny pt."Zenek". ![]() Próbowałem to badziewie kiedyś obejrzeć,ale mój "łeb drugiego sortu"nie wytrzymał tego, nawet naszprycowany...0,7 Finlandią. ![]() Są debile (chyba)którzy pewnie to oglądali od A do Z. ![]() Może na trzeźwo dałoby radę? ![]() Trudno,ale na takie fanaberie,nie mogę sobie pozwolić. ![]() Martyniuk,ulubiony głos dla Prezesa wszystkich prezesów,czyli wiadomo kogo. ![]() SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|