|
|
|
Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
|
|
|
|
@administrator
Przypominam, bo nie chciałbym, żebyś przeoczył. "Dla przypomnienia za czasów PO PSL za średnią krajową można było kupić połowę mniej paliwa niż teraz. O tym się nie pamięta ?" Tutaj ktoś przypomniał słowa niejakiego Jarosława Kaczyńskiego, który wtedy, gdy jego zdaniem Polska była "w ruinie" chciał obcinać dochody państwa i pier...ł coś o odwadze i odpowiedzialności, której potrzeba, żeby to zrobić. A kiedy sam znalazł się przy korycie, w identycznej sytuacji twierdzi, że to jednak głupi pomysł, bo rząd potrzebuje kasy, żeby się wyżywić. Może jego powinieneś zapytać czy pamięta? art2deco: "Miłe wspomnienia, łza się w oku kreci gdy wspomnę lato z dziennymi liczbami rzędu 300 pozytywnych i 15 zmarłych." |
|
Dołączył: 17 Kwie 2016r. Skąd: PiSLamaBad Ostrzeżenia: 100% |
|
|
|
CYTAT Tylko, ze ceny paliw zależą od cen baryłki ropy na rynkach światowych, a ta cena jest teraz tak wysoka jak nigdy nie była... I choćby ryży Donek stanął na uszach, a pan Pinokio nosem go podpierał, nijak się to nie zmieni. Polska ma obecnie jedną z najniższych cen benzyny w Europie.. A po dupie my zbieramy i tak, zwykli obywatele. Dla nas jest to obciążenie z tak niskimi zarobkami. Jak benzyna idzie w górę, to wszystko idzie w górę, bo każda rzecz, produkt spożywczy wozi się autami... Taki mamy klimat. Cena baryłki jest nadal niższa i to sporo niż 10 lat temu za czasów tuska. Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
CYTAT Zawsze powtarzałam ze Zieloni psychopaci puszczą nas z torbami. Ruskie zwyczajnie podpięli się do szantażu energetycznego i nabijają kieszenie na armie. Albo Europejczycy pogonią w euro wyborach liberalno-lewicowych lunatyków, albo będziemy siedzieli przy świeczkach. Do czasy gdy Greta Szurek doniesie na nas ze świeczki są źródłem smogu. Jak zawsze, wybór należy do Ciebie. A jaki wpływ mają zieloni liberałowie na wysokość akcyzy, VAT, marży Orlenu i opłaty paliwowej? Jaki wpływ mają zieloni liberałowie na pic budowy elektrowni atomowej w Polsce? Jaki wpływ mieli zieloni liberałowie na zaoranie przez PIS OZE w Polsce? Dlaczego terminal Lecha Kaczyńskiego nie spowodował obniżki cen gazu w Polsce i olanie ruskiego kacapa? Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
Trochę ma na koszt emisji CO2,,,
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Z cenami energii jest jak jest - króluje Pisłodziejstwo, głupota to i płacimy drożyzną. Zero zaskoczenia. Czyli za ceny ropy,gazu, i prądu na świecie odpowiada PiS. Póki co mamy jedne z najniższych cen paliw w Europie. Dla przypomnienia za czasów PO PSL za średnią krajową można było kupić połowę mniej paliwa niż teraz. O tym się nie pamięta ? Prąd produkujemy w Polsce. Ropa jest tańsza o jakieś 70 dolarów na baryłce niż 10 lat temu gdy benzyna była po 6 zł. Podwyżka gazy to podobno sprawka Ruskiego, dlaczego terminal gazowy Lecha Kaczyńskiego nie zaspokaja naszych potrzeb? A o tych najniższych cenach paliwa to przestań trolować bo wychodzisz na głupka jak ten [MODEROWANO] art deko. Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
CYTAT Trochę ma na koszt emisji CO2,,, Tak, głównie zaoranie OZE przez PIS. Powiem ci jedno art deko [MODEROWANO] Moderowano przez: magpie 20 za wulgaryzmy
Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
To groźba karalna Anżej.
|
|
|
|
Proszę o zachowanie kultury wypowiedzi
|
|
|
|
|
Ona pie***l; głupoty jak Morawiecki zapytany o ceny chleba.
socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny |
|
|
|
|
CYTAT Proszę o zachowanie kultury wypowiedzi w regulaminie też jest coś o pisaniu nie na temat. Ten trol rzadko pisze w temacie, a ostatnio mocno się z nim mija. Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
Ale trola pisowskiwgo nie karają. 3 dowolne tematy w których postowała i powinna mieć bana
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
To ile kosztuje bochenek chleba Regresie?
|
|
|
|
CYTAT Ona pie***l; głupoty jak Morawiecki zapytany o ceny chleba. A ty w co drugim poście pier olisz ze cie okradli |
|
|
|
|
CYTAT Podwyżka gazy to podobno sprawka Ruskiego, dlaczego terminal gazowy Lecha Kaczyńskiego nie zaspokaja naszych potrzeb? Plan zakładał korzystanie z dwóch źródeł, z morza północnego i ze skroplonego z USA. Po wymianie Trumpa na Bidena i reaktywacji Paktu Rosja-Niemcy szanse na szybką energetyczną niezależność poważnie spadły, nie wiem czy owczarki i pożyteczni pozwolą nam sprowadzać z szelfu kontynentalnego, to sprawa nadal otwarta i do uwalenia gdyby RP zdecydowała na innego budowniczego Atomu. Sprawa jest na tyle poważna ze możliwe ze będziemy musieli płacić Ukrainie za eksport energii elektrycznej przez dekadę i więcej, bo Zielone owczarki zablokują budowę każdego innego Atomu chyba ze pravilnego i Dania zablokuje przesył gazu. Albo będzie to Atom spełniający interesy Paktu albo kupujemy energie elektryczną. W ten oto sposób będziemy finansowali Niemcom kolonizacje Ukrainy a sami klepali biedę nie lepszą od tej za Rezydentury sami siedząc okrakiem na milionach ton węgla którego nie opłaca się spalać takie są koszty śladu węglowego w Europie dzięki Zielonym lunatykom działającym w interesie Zachodnich elit. Nie ma co pękać tylko gonić pożytecznych polskojęzycznych bezpartyjnych wolnościowców W Europie liberalna lewica musi zostać odsunięta od władzy albo będzie nam bida. Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
@art2deco
Z tego bełkotu wyłania się obraz nieudolnego PIS-u, z którym każdy robi co chce. O to chodzi art2deco? O to, że PIS nic nie potrafi zrobić porządnie? Jakąś fabrykę maseczek, która nie produkuje maseczek? Ale generalnie, jeśli chodzi o politykę zagraniczną, to wygrywają 1:27? Bo nawet "bratanki" mają ten rząd w d...? Czy chodzi może o Międzymorze? Z Czechami na czele? Ale oddajmy głos Jarosławowi Kaczyńskiemu: "Ponad połowa ceny benzyny to podatki. Rząd może je zmniejszyć. Ja obniżyłbym akcyzę, przez co spadłyby ceny benzyny. Ale do tego trzeba odwagi i odpowiedzialności." Ale wiadomo, że świnia najgłośniejsza jest ZANIM dopcha się do koryta, a przy korycie nie kwiczy już zbyt głośno, bo żre. art2deco: "Miłe wspomnienia, łza się w oku kreci gdy wspomnę lato z dziennymi liczbami rzędu 300 pozytywnych i 15 zmarłych." |
|
|
|
|
To jakie macie propozycje dla Jarka żeby obniżyć ceny paliwa ?
|
|
|
|
|
Ja mam propozycję żeby pajac zrobił co on sam proponował. No ale do tego trzeba odwagi i odpowiedzialności - jak mówił.
Tak poważnie to prawie dekada kiedy to Pisłodziejstwo dostali rolę zatroszczenia się o nasz sektor energetyczny w skali makro. Socjaliści do takiej roli się nie nadają. Podobnie z obronnością, gospodarką, ustawodawstwem, sektorem zdrowia, oświaty. ***** jest więc prawilnym wyjściem z sytuacji. Krotka piłka. socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny |
|
|
|
|
CYTAT Ale wiadomo, że świnia najgłośniejsza jest ZANIM dopcha się do koryta, a przy korycie nie kwiczy już zbyt głośno, bo żre. Nie pierdol.Świnia jest najglośniejsza , jak sie ją od koryta odrywa |
|
|
|
|
@Neptun1983
"Nie pierdol.Świnia jest najglośniejsza , jak sie ją od koryta odrywa" Możliwe, że masz rację. Na razie Jarosław jest przy korycie, więc o obniżaniu akcyzy nie ma mowy. P.S. Jak już jesteś w takim "bojowym" nastroju Neptun1983, to zapraszam do tematu 'Godzina "W"'. Zadałem tam kilka pytań skierowanych konkretnie do ciebie, bo chciałem poznać opinię kogoś kto "lubi historię, jeżdżąc rowerem". art2deco: "Miłe wspomnienia, łza się w oku kreci gdy wspomnę lato z dziennymi liczbami rzędu 300 pozytywnych i 15 zmarłych." |
|
|
|
|
Zaiste, niemiecko-francuski Pakiet Mobilny nie spowodował u pożytecznych żadnego pobudzenia, głowa boli Mierni ale wierni co im powie GW i TVN wolnomyśliciele.
|
|
|
|
Nie pierdol znowu .
Zrzutke na rower ci zrobic , że tak ci gul skacze o te dwa kołka? W dupie mam toje pytania . I tak sam na nie odpowiadasz. |
|
|
|
|
CYTAT Czy chodzi może o Międzymorze? Z Czechami na czele? Ale wiadomo, że świnia najgłośniejsza jest ZANIM dopcha się do koryta, a przy korycie nie kwiczy już zbyt głośno, bo żre. To słowo wytrych Januszowych PS. Jeżeli międzymorze Dzbanku to tylko pod przywództwem folksdojczy i sowieciarzy, po co przyszłość Ciemnemu Ludowi z ten kraj? Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
@art2deco
"Mierni ale wierni co im powie GW i TVN wolnomyśliciele." Tutaj rozmawiamy o tym co powiedział Jaruś, wolno myśląca art2deco. O obniżaniu akcyzy, odwadze i odpowiedzialności. I o tym, że Jarusiowi tej odwagi i odpowiedzialności najwidoczniej brakuje. "Jeżeli międzymorze Dzbanku to tylko pod przywództwem folksdojczy i sowieciarzy, po co przyszłość Ciemnemu Ludowi z ten kraj?" Ze 2 lata temu piałaś o tym jaka to wspaniała inicjatywa, Duda to, Duda tamto. A okazało się, że to całe Międzymorze to taka fabryka maseczek. @Neptun1983 "W dupie mam toje pytania ." Nie masz. Tylko tchórzysz. Wolisz popisywać się swoją "wiedzą" na temat dziwek, świni i dawania d..y. Przyzwyczaiłem się. art2deco: "Miłe wspomnienia, łza się w oku kreci gdy wspomnę lato z dziennymi liczbami rzędu 300 pozytywnych i 15 zmarłych." |
|
|
|
|
Człowieku ty jesteś chory.
Zadajesz jakieś pytania nie mające dziś żadnego sensu. I myślisz że ktoś zachodził będzie w głowe , żeby na nie odpowiadać. Po pierwsze nie mają sensu. Po drugie sam na nie odpowiadasz Po trzecie ty nie pytasz a pierdolisz. Po czwarte , NIE żal mi ciebie , że spędziłeś mnóstwo czasu , żeby usilować coś komuś udowodnić , a chuja udowodniłeś. Tylko swój durny upór. Następnie. Jak Ci ktoś komunikuje " w dupie mam twoje pytania " , to ty, w celu podniesienia swojego ego , nazywasz to tchórzostwem. Słabe. Jak ty słabe. Ktoś kto sam siebie próbuje podnieść wyżej , jest po prostu żalosny. Pierdolisz następnie o tym , że ktoś zna się tylko na świniach ( miałeś mnie na myśli) , ale sam cipo , posty wyżej dokonujesz analizy zachowania świń przy korycie. Litości hipokryto - błaźnie. Bądź konsekwenty w tym co piszesz , a nie walisz te swoje smuty i probujesz być alfą i omegą. Zrozum wreszcie to , ze jesteś za cienki bolek , zeby kogoś merytorycznie przekonać do swojej racji. Napisałeś o mnie ze znam sie również na dziwkach. Wiesz tu masz racje , na takiej dziwce jak ty poznałem sie już dawno. P.s Mam w ciemnym zakamarku swojego ciała to , do czego sie przyzwyczajasz. Płacz dalej. Szczekaj , ujadaj , gówno znaczysz |
|