|
|
|
Dzień Dobry Państwu; |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dzisiaj Komisja Europejska poinformowała że unijny fundusz odbudowy sfinansowany jest z pożyczek które Unia Europejska będzie spłacać do 2058 roku: |
|
|
|
|
Dzień Dobry; |
|
|
|
|
CYTAT Dzień Dobry Państwu; Jak ktoś jest zdolny do roboty to szpica w rzyć a nie zasiłek. |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Dzień Dobry Państwu; Jak ktoś jest zdolny do roboty to szpica w rzyć a nie zasiłek. "Odwrócony Janosik" funkcjonuje w Polsce w postaci zasiłków tzw. "na dzieci". Najbogatsi otrzymują z tego typu programów 2 razy tyle co ubodzy. Przyczyną jest naturalne posiadanie przez zamożnych większej liczby dzieci i brak kryterium dochodowego. Dodatkowo posiadanie dzieci u najbogatszych nie jest uzależnione od otrzymania zasiłku. Jak się okazuje u pozostałej części społeczeństwa również socjal nie przyniósł efektów. Dodatkowo biedniejsi muszą łożyć na dzieci zamożniejszej części społeczeństwa. Jedyny efekt tychże zasiłków to zrost poparcia przy urnach w postaci głosów oddanych przez imbecyli ekonomicznych (np takich jak tu na forum nie brakuje). socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny |
|
|
|
|
Zmierzam do tego, że nie należy prowadzić polityki finansowej na zasadzie: |
|
|
|
|
Lech Wałęsa przyznaje, że ma problemy finansowe. W listopadzie 2020 r. w rozmowie z "Rzeczpospolitą" powiedział, że jest... bankrutem
"Liczyłem, że tak jak było, będzie zawsze, więc rozdawałem, a nie gromadziłem. Dzisiaj już nie mam co rozdawać ". W lutym tego roku mówił, że szuka dodatkowej pracy, gdyż pandemia uderza w jego portfel. Nie mógł on bowiem latać za granicę i przeprowadzać tam "wykładów". Niech wykłada chemie na półki w Biedrze. "Jeszcze z pół roku takiej sytuacji jak teraz, to pójdę z torbami i pod kościołem będę zbierał pieniądze, a z ostatniej pracy odszedłem, bo warunki były poniżej mojej wielkości potrzeb". — dodał. Lechu otrzymywał do sierpnia 6 tys. zł emerytury. Po zmianach kwota ta "odrobinę wzrosła i teraz wynosi"ciut.ciut"ponad 18 tys. zł. "Patrzę na to po robotniczemu. Dobre te pieniążki, ale inni jeszcze mają gorzej, to jak je przyjąć?" — skomentował podwyżki Wałęsa. "Mam za mało pieniędzy na prezenty. Podzielenie się opłatkiem, śledź jeden na cztery osoby będzie. Sam nie liczę na żaden prezent, tylko na żonę. I nie chcę nic od nikogo, żadnego prezentu pod choinkę" — zaznaczył "Bolek". Zrób nam prezent , idź na Powązki,przeskocz przez płot i...nie wracaj. SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
|
|
Model "odwróconego Janosika" wprowadzono na Ukrainie. |
|