|
|
|
Jak teraz jest w tym zakładach? Pomoc już nie ma stawki godzinowej tylko miesięczna? Jak z pieniędzmi? Warto się tam pchać? Tam jest system 5 brygadowy?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nie warto, puki co to ludzie którzy pracowali tam latami uciekają...co do zarobków dziś idąc tam masz szasnę wydrzeć więcej nic nie umiejąc, taką politykę ma ten zakład. powodzenia
|
|
|
|
|
Pomoc lepiej się zrobiło trochę i można te 2600 zł na rękę zarobić na okresie próbnym...
|
|
|
|
|
pracując 7 dni w tygodniu jak grafik nakazuje, święta, weekendy płatne tak jak w normalny dzień ,... do tego stawka jednakowa czy miesiąc ma 21 dni czy 25 dni pracujących, nadgodziny wpisywane w premię gdzie ciężko się doliczyć czegokolwiek, jedyny plus jest taki że fizycznie nie jest ciężko prócz hałasu i smrodu chłodziwa, poza tym wszystko inne na duży minus
|
|
|
|
|
Ale co to znaczy że nadgodziny wpisane w premię? Ale to piszesz o bagpaku czy qbevie teraz? Ponoć w qbevie pracuje się 6 dni a nie 7 i ma się jakieś 3 albo 4 dni wolnego potem.
|
|
|
|
|
bagpak
|
|
|
|
|
Idż tam, dorobisz się apartamentu, czy mieszkania 70 metrów za te stafffki śmieszneeeee
|
|
|
|
|
Nadgodziny wpisywane w premie ,tempo pracy coraz szybsze a ostatnie wyrównanie do inflacji nie jest podwyżką .
|
|
|
|
|
Cześć! Chce podpytać jak tam się pracuje? Mam propozycję pracy przy maszynach jako operator w firmie qbev. Czy warto? Ostatnie ponad 10 lat pracowałem i ciongle pracuje w jednym miejscu. Nigdy nie pracowałem w porze nocnej ale 12 godzin dziennie bo tak wypadała zmiana i nie codzien. Tam obowiązuje najniższe wynagrodzenie. Czy w fabryce zarobię więcej? Pytanie aktualne bo inflacja kredyt życie i inne wydatki
|
|
|
|
|
Ciongle
|
|