|
|
|
Władimir Putin podpisał dekret nakazujący pobieranie opłat w rublach za dostawy gazu do krajów uznanych za nieprzyjazne - w tym gronie mieści się m.in. cała Unia Europejska. Nowe zasady mają obowiązywać od jutra.
Do tej pory - zgodnie z kontraktami - import gazu był rozliczany w dolarach lub euro. To ma się od jutra zmienić. Aby kupić rosyjski gaz, trzeba będzie założyć konto w rublach w rosyjskim banku. Od jutra płatności za dostawy będą dokonywane z takich kont - podkreślił prezydent Rosji Władimir Putin w telewizyjnym wystąpieniu. Jeśli takie płatności nie zostaną dokonane, to potraktujemy to jako niewypełnienie zobowiązania ze strony kupujących z wszystkimi wynikającymi z tego konsekwencjami. Nikt nie sprzedaje nam niczego za darmo, my też nie zamierzamy prowadzić działalności charytatywnej. To oznacza, że realizacja istniejących kontraktów zostanie wstrzymana - przestrzegał Putin. temat zastępczy: Skandal w Kaliszu. Sąd utajnia głośny proces przeciwko Kościołowi, by "chronić moralność" Piotr Żytnicki 31 marca 2022 | 12:57 Projekt „Legalna aborcja. Bez kompromisów” już w Sejmie. Zebrano ponad 200 tys. podpisów MAGDALENA CHRZCZONOWICZ 31 MARCA 2022 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ja tam jestem za aborcją.
|
|
|
|
|
CYTAT Ja tam jestem za aborcją. ...i odstrzałem selekcyjnym, niektórych patogenów. SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
|
|
Czy ja cię obrażam Siusiek??
|
|
|
|
|
CYTAT Czy ja cię obrażam Siusiek?? Nie byłem obrażony "absolutnie i bezapelacyjnie". Tekst był do kogoś innego.Nie do Ciebie. Nie chcę tego ,ale jeśli życzysz,mogę dopisać do listy... Listy patogenów i dekli, w loży dla "Cipciaków". To jak? SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|