NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
«« « ... 59 60 61 62 63 64 65 ... » »»
Wieści z frontu na Ukrainie,
ff
Wysłany: 25 Lut 2023r. 13:08  
CYTAT

Oświeć mnie bo nie rozumiem co wspólnego ma dotowanie ciebie ( czytaj "żebractwo" ) z tymi " zachowaniami " które wymieniłeś ? .

Również jestem ciekawy, chcesz zrobić komuś krzywdę jak nie dostaniesz przelewu czy sobie ?

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 25 Lut 2023r. 13:08  

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 80%
ff
Wysłany: 25 Lut 2023r. 13:13  

@ administrator

Moja działalność jestem elementem walki elektronicznej ukierunkowanej na powstrzymanie rosyjskiej ekspansji, a więc moja działalność redukuje prawdopodobieństwo wystąpienia zdarzeń o których pisałem.
Dlatego też warto mnie wspierać finansowo.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Lut 2023r. 13:29  
CYTAT
moja działalność redukuje prawdopodobieństwo wystąpienia zdarzeń o których pisałem.
Dlatego też warto mnie wspierać finansowo.

Czyli jeżeli twoja działalność ma zerowy wpływ na redukcję tych zdarzeń to wsparcie dla ciebie powinno być na takim samym poziomie, czyli 0.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Lut 2023r. 17:18  

Minęła 17:00 i nad Ukrainą zaczęła zapadać Noc.

1. Strona rosyjska zgłosiła że w ciągu ostatniej doby zabito do 60 żołnierzy ukraińskich, a także zniszczono jedną haubicę holowaną typu M777 i jedną haubicę samobieżną "Krab" (Made in Poland).
Szacuję że ogółem poległo około 38 000 ukraińskich żołnierzy / bojowników.

2. W obliczu zajęcia przez wojska rosyjskie północnych dzielnic Bakhmut'u, armia ukraińska zdecydowała się na stopniową ewakuację do sąsiedniego miasta Chasiv Yar.
Na Bakhmut napiera około 50 000 pro-rosyjskich najemników od Wagnera, podczas gdy żołnierzy ukraińskich jest tam około 10 000.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Lut 2023r. 10:41  

Dzień Dobry.

1. Obliczyłem że statystyczny ukraiński żołnierz / bojowników - zanim polegnie - zabija czterech* rosyjskich żołnierzy / bojowników / najemników.
Ale pod Bakhmut'em na każdego Ukraińca idzie średnio pięciu Rosjan.

2. Wojska rosyjskie przypuściły dzisiaj szturm na wschodnie dzielnice Bakhmut'u i zmuszają ukraińską armię do stopniowego cofania się na zachód w kierunku Chasiv Yar.

3. Strona rosyjska ma rozplanowane że straty armii rosyjskiej do końca tego roku mogą wzrosnąć do 200 000 żołnierzy / bojowników / najemników.
Tymczasem już teraz - w Lutym 2023 roku - osiągnięto 75% tej liczby.
Przykładowo pro-rosyjska milicja ludowa z Czeczenii - słynni "Kadyrowcy" - prawie całkiem wyginęli.
Został jeden, 300-osobowy pułk pełniący rolę "oddziału zaporowego" (zapobiegającego dezercjom).

* zapewne wynika to z tego że ukraińscy żołnierze strzelają z ufortyfikowanych pozycji obronnych, podczas gdy żołnierze rosyjscy - jako strona atakująca - muszą wychodzić na otwartą przestrzeń.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Lut 2023r. 11:03  
Tomaszu czy pod Bachmutem Ukraińcy rozkładają dmuchane HIMARSY ?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Lut 2023r. 12:39  

@ e2rd

Atrapy sprzętu wojskowego są często spotykane.
Wiele rosyjskich samolotów wojskowych sfotografowanych przez satelity NATO okazało się być dmuchane.
Ukraińska armia używa zamawianych w Czech dmuchanych HIMARS-ów.
Wojsko Polskie przed bazami w Afganistanie wystawiało dmuchane "Rosomaki".
Talibowie na dachach budynków w pobliżu baz NATO często stawiali dmuchanych bojowników.
Dmuchane, gumowe atrapy są zwyczajnie tańsze, lżejsza i łatwiejsze w transporcie (zawsze można spuścić powietrze i zwinąć albo poskładać).

P.S 28 Lutego powinienem dostać e-mail'a z banku z wyciągiem z konta.
Zobaczę czy doszły te przelewy o których pisali Neptun i Mark.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Lut 2023r. 15:25  
CYTAT
Zobaczę czy doszły te przelewy o których pisali Neptun i Mark

Przyjdą 29 lutego good

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Lut 2023r. 15:57  
CYTAT
CYTAT
Zobaczę czy doszły te przelewy o których pisali Neptun i Mark

Przyjdą 29 lutego good

Bucha,cha,cha,che...potluczonyjezykmlotek

SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Lut 2023r. 16:00  

Nie chce mi się jechać do Jarosławia, do siedziby Banku Spółdzielczego w Jarosławiu żeby sprawdzić.
Ale wiem że za dwa dni bank wyśle e-mail'a.
Też Urząd Skarbowy w Jarosławiu ma wysłać 112 złotych zwrotu.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Lut 2023r. 16:06  
Tomciu.zaklopotany
Nie pogrążaj się w żebractwie.mlotek

SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Lut 2023r. 18:27  

Pro-rosyjski kanał "R&U" na YouTube opublikował najnowsze nagranie z kontrataku ukraińskich czołgów na południe od Wuhledar'u:

https://www.youtube.com/watch?v=J3BunOh4kY0

Zszokowało mnie że tych ukraińskich czołgów były... tylko dwa (typu T-64BM).
Jeden został zniszczony kierowaną rakietą przeciwczołgową i spalił się, a drugi wjechał na minę przeciwczołgową - oba zostały opuszczone przez załogi.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Lut 2023r. 18:58  
CYTAT

@ e2rd

Tomaszu, jest niedziela, jak siądziesz pod kościołem z kubkiem i kartką z napisem "pomóżcie, bo nie sam nie daję rady" to jest spora szansa, że jakaś babcia da ci piątaka czy może nawet dychę i nie będziesz musiał czekać na przelew ok
Postaraj się tylko licho wyglądać, jakbyś był ułomnym trepem niezdolnym do pracy, chyba nie będziesz musiał specjalnie się starać ok

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Lut 2023r. 19:16  

@ starsky

1. Pod każdym z moich postów widoczny jest numer konta bankowego na które można dokonywać hojnych przelewów w celu wspierania mnie.

2. Tymczasem zbliża się Marzec i powoli zaczyna się wiosna.
Przyjrzyjmy się bliżej ukraińskim kontratakom na południe od Wuhledaru (i nie tylko).
Czy obszary zajęte przez komandosów rosyjskiej piechoty morskiej (Marines) można kontratakować czymś innym niż czołgi ?
Nie bardzo, ponieważ bojowe wozy piechoty i kołowe transportery opancerzone piechoty mają zbyt cienko opancerzony spód kadłuba aby wytrzymać wybuch miny przeciwczołgowej.
W przypadku czołgu wybuch takiej miny zazwyczaj powoduje jedynie zerwanie gąsienicy.
Ale co gdyby to nie były dwa czołgi typu T-64BM, tylko dwa czołgi typu Leopard 2A4 ?
Prawdopodobnie rezultat był by podobny.
Jak już wcześniej pisałem, skuteczna walka ze współczesną armią rosyjską wymaga czołgów typu Leopard 2A6.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Lut 2023r. 19:19  
CYTAT

Co to masz za konto? Nie masz do niego dostępu internetowego?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Lut 2023r. 19:24  

@ stalowe

1. Nie mam dostępu przez internet, ale dzięki temu nie muszę nic płacić za utrzymanie konta.
Mam całkowicie darmowe konto (podstawowy rachunek płatniczy).
Oprócz tego Bank Spółdzielczy w Jarosławiu jest naprzeciwko Powiatowego Urzędu Pracy w Jarosławiu - wystarczy że przejdę na drugą stronę ulicy:

https://goo.gl/maps/QVobsHHzrLeLMrxA6

2. Na wysokości Kreminnej, wojska rosyjskie są około 60 kilometrów na zachód od granicy rosyjsko-ukraińskiej z 1991 roku.
Można więc policzyć że przesunięcie frontu o 1 kilometr na zachód kosztuje rosyjską armię średnio 2500 zabitych żołnierzy.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Lut 2023r. 00:30  
Dobry Wieczór
Jest 00.30
Trwa nalot irańskich dronów na Kijów.
Działa obrona przeciwpowietrzna.
Nie chcę żadnych pieniędzy za informacje.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Lut 2023r. 06:27  
Dzień dobry
Jest godz. 6.26

Ukraińcy w kontrofensywie próbują zamknąć Rosjan w kotle. Wróg wysłał dodatkowe siły.
Nie chcę pieniędzy za informację.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Lut 2023r. 08:12  

Dzień Dobry.

Dziś już Poniedziałek, 27 Lutego.
Czołgi typu Leopard 2A4 które polski rząd wysłał ukraińskiej armii zostały nieco zmodyfikowane - na przedniej części burt zawieszono po trzy pakunki zawierające prawdopodobnie kostki reaktywne typu ERAWA-2 z podwójną porcją ładunku reaktywnego.
Teoretycznie powinno uratować to załogę przed śmiercią, w przypadku trafienia w przednią część burty kierowaną rakietą przeciwczołgową z głowicą tandemową (podwójną).

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Lut 2023r. 10:23  
nie pisze się „Dobry” po „Dzień” z wielkiej litery. Pisze się Dzień dobry.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Lut 2023r. 10:36  

Według najnowszych informacji, armia ukraińska kontratakowała siłami czterech brygad pod kątem zamknięcia w okrążeniu wojsk rosyjskich atakujących Bakhmut od północy:

Obrazek

Operacja nie zakończyła się sukcesem (nie udało się "domknąć" okrążenia) ale strona ukraińska odbiła północne dzielnice Bakhmut'u, które strona rosyjska będzie musiała teraz szturmować od nowa.
W ten sposób armia ukraińska zyskuje na czasie, a tymczasem już niedługo Marzec i dotrze więcej sprzętu wojskowego obiecanego przez NATO.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Lut 2023r. 16:21  
W chińskiej bazie wojskowej od kilku dni przebywają wysocy rangą wojskowi Rosjanie.
Rosja może dostać od Chin uzbrojenie min. systemy artyleryjskie PLZ-05 czy MLRS AR1A
Informacje państwu przekazuje bezinteresownie. Żerowanie i dorabianie się na wojnie jest zwykłym skurwysyństwem.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Lut 2023r. 16:55  
CYTAT
Dobry Wieczór
Jest 00.30
Trwa nalot irańskich dronów na Kijów.
Działa obrona przeciwpowietrzna.
Nie chcę żadnych pieniędzy za informacje.

Tomciusiuzaklopotany
Pewnie chodziło ci "ośla łąko', o obronę przeciwlotniczą,przeciwrakietową,ale nie przeciwpowietrzną, bo jak można strzelać do... powietrza!chytry
W sumie można,ale gdzie tu sens,gdzie logika?sciana
Tylko jakiś debil z Szówska może to robić.potluczony
Z procohaubicy.mlotek

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Lut 2023r. 17:41  
Rosjanie rozbudowują swoje siły zbrojne do walki w Ukrainie. Do Wuhłedaru został wysłany 136. oddział brygady utworzony na potrzeby wojny w Czeczenii

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Lut 2023r. 17:44  

Dobry Wieczór.

Przez cały dzień śledziłem rozwój wydarzeń wokół Bakhmut'u i wygląda na to że armia rosyjska odparła ukraińskie kontrataki ogniem zaporowym artylerii polowej.
Cztery ukraińskie brygady biorący udział w kontrataku nie poniosły ciężkich strat, ale nie zdołały umocnić swoich pozycji na odbitych terenach i pod ogniem rosyjskiej artylerii polowej musiały wycofać się na wcześniejsze pozycje.

Prywatna wiadomość 

«« « ... 59 60 61 62 63 64 65 ... » »»

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »