|
|
|
Witam, po dzisiejszym wypadku który był na osiedlu piaski chciałem poruszyć temat cyganów, Romów w naszym mieście.
Jak każdy wie panoszą się jak by byli lepszymi od innych, jeżdżą szybkimi autami, bez pasów, dzieci w tych autach bez fotelików, z nadmierną prędkością bez poszanowania przepisów ruchu drogowego. Parkują na miejscach przeznaczonych dla niepełnosprawnych i to nie ważne czy młody czy stary. Na zwrócenie im uwagi reagują agresywnie. Kiedy policja zrobi z tym porządek? Dlaczego przymyka na to wszystko oko? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Z prędkością fakt, niektórzy przeginają. Ale nie ma lepszych sąsiadów. Nic nie ginie, jedni pilnują domów drugim, czasem jakaś impreza, ale sporadycznie. A odnośnie miejsc dla inwalidów, to praktycznie każdy ma grupę.
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
Jacek grupa nie upoważnia do parkowania na miejscu dla niepełnosprawnych a karta parkingowa, której nie posiada każdy niepełnosprawny z grupą.
|
|
|
|
|
CYTAT Jacek grupa nie upoważnia do parkowania na miejscu dla niepełnosprawnych a karta parkingowa, której nie posiada każdy niepełnosprawny z grupą. Jest dokładnie tak jak mówisz, grupa nie uprawnia do parkowania na miejscach dla niepełnosprawnych. Wszystko zależy od choroby a nie chce mi się wierzyć że wszyscy mają tak ciężkie choroby że legalnie dostali karty parkingowe upowarzniajace do parkowania na niebieskich miejscach. Pilnują cudzych domów? Czy w bloku masz owego sąsiada? |
|
|
|
|
W bloku nie, ale mieszkałem ponad 20 lat po sąsiedzku. Teraz od 10 lat mam u Mamy kolejnych i nie są źli.
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
Potwierdzam to co Jacek. Albo siedzą spokojnie albo pół roku ich nie ma. Przynajmniej ci z Rozwadowa.
|
|
|
|
|
CYTAT Witam, po dzisiejszym wypadku który był na osiedlu piaski chciałem poruszyć temat cyganów, Romów w naszym mieście. Jak każdy wie panoszą się jak by byli lepszymi od innych, jeżdżą szybkimi autami, bez pasów, dzieci w tych autach bez fotelików, z nadmierną prędkością bez poszanowania przepisów ruchu drogowego. Parkują na miejscach przeznaczonych dla niepełnosprawnych i to nie ważne czy młody czy stary. Na zwrócenie im uwagi reagują agresywnie. Kiedy policja zrobi z tym porządek? Dlaczego przymyka na to wszystko oko? wypadek każdemu może się zdarzyć, nie przesadzaj. Chwila nieuwagi czy rozkojarzenia i buuuuuuuuuuuuum |
|