|
|
|
Zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Klimatu i Środowiska z dnia 9 września 2023 r. zwrot zostaje wydany w postaci jednorazowego upustu na fakturze za energię elektryczną, która obejmuje rozliczenie za 2023 rok i powinien być uwzględnionych najpóźniej na ostatniej fakturze wystawionej w 2023 r.
Niezwłocznie po ukazaniu się rozporządzenia spełniłem niezbędne warunki. Obecnie dostałem 3 ekofaktury z terminami płatności grudzień, luty, kwiecień bez uwzględnienia obniżki o 125,34 zł. Jak jest u Was? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT Zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Klimatu i Środowiska z dnia 9 września 2023 r. zwrot zostaje wydany w postaci jednorazowego upustu na fakturze za energię elektryczną, która obejmuje rozliczenie za 2023 rok i powinien być uwzględnionych najpóźniej na ostatniej fakturze wystawionej w 2023 r. Niezwłocznie po ukazaniu się rozporządzenia spełniłem niezbędne warunki. Obecnie dostałem 3 ekofaktury z terminami płatności grudzień, luty, kwiecień bez uwzględnienia obniżki o 125,34 zł. Jak jest u Was? Nie doczytales. Oni ci już te 125zl dali wcześniej. Gdybyś nie złożył oświadczenia to teraz by ci dorzucili ta opłatę. |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Klimatu i Środowiska z dnia 9 września 2023 r. zwrot zostaje wydany w postaci jednorazowego upustu na fakturze za energię elektryczną, która obejmuje rozliczenie za 2023 rok i powinien być uwzględnionych najpóźniej na ostatniej fakturze wystawionej w 2023 r. Niezwłocznie po ukazaniu się rozporządzenia spełniłem niezbędne warunki. Obecnie dostałem 3 ekofaktury z terminami płatności grudzień, luty, kwiecień bez uwzględnienia obniżki o 125,34 zł. Jak jest u Was? Nie doczytales. Oni ci już te 125zl dali wcześniej. Gdybyś nie złożył oświadczenia to teraz by ci dorzucili ta opłatę. Na moje zapytanie do PGE z mojego konta otrzymałem taką oto wiadomość: "Dzień dobry, uprzejmie informujemy, że bon zostanie uwzględniony w fakturach za energię, pomniejszając ich wartość do zapłaty, nie później niż w ostatniej fakturze za energię elektryczną za 2023 r. - tj. w fakturze rozliczającej dzień 31.12.2023r. Taka faktura nie została jeszcze wystawiona. Kwotę obniżki zaksięgujemy automatycznie na poczet bieżących i przyszłych zobowiązań..." Więc nie pisz, jak nie wiesz... |
|
|
|
|
U mnie również faktura na pełną kwotę przyszła, bez żadnej obniżki.
|
|
|
|
|
Ja mam na swoim koncie nadpłatę w tej kwocie po zalogowaniu
|
|
|
|
|
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Masz eko faturę to zapewne i ebok pge masz. Skoro tak to tam masz wszystko zaktualizowane. Sprawdź sobie. Tam będzie aktualna kwota do zapłaty.
|
|
|
|
|
Od kilku dni na koncie BOK PGE mam pomniejszoną kwotę do zapłaty na fakturze za luty...
|
|