|
|
|
Pytam poważnie. Czy nad tą stroną czuwa informatyk? Jak to możliwe, że jakiś troll wchodzi ludziom na konta i np. zmienia obrazki profilowe lub modyfikuje wpisy?
Przecież to jest niepoważne. W ten sposób ma również dostęp do prywatnej korespondencji prowadzonej przez dany profil. To jawne złamanie artykułu 268a kodeksu karnego. Wpisy tutaj traktuję jako zabawę, ale profesjonalna strona nie powinna pozwalać sobie na takie rzeczy i powinna mieć odpowiednie zabezpieczenia. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tez to zauważyłam. Ale czekałam na ciąg dalszy gdy webmaster zorientuje się ze ktoś z obsługi dzieli się hasłami dostępu.
Wiecie jaki mam stosunek do przypadków Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
Widocznie strona jest tak słabo zabezpieczona, że byle chłystek potrafi się włamać. Niemniej jednak, nie wyłącza to odpowiedzialności karnej. Tylko trzeba pójść i złożyć wniosek o ściganie.
|
|
|
|
|
To bardzo mało prawdopodobne, stalowemiasto.pl to hosted portal.
Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
HIV.....dlaczego tak nie ładnie piszesz o redaktorkach z tego portaliku nazywjsc ich trolami ??? Komu by się chciało robić włam na tak mizerny portal betonowej wiochy ???
A zmian takich czy innych lub wręcz blokowanie komentarzy to dzialanie wyzej wspomnianych redaktorków bo częsc osób i ich komentarze są nie zgodne z tym czego oczekuje redaktorek ( czyt. wladze beton city ) |
|
|
|
|
Coś jest na rzeczy, bo po zamknięciu i ponownym włączeniu przeglądarki trzeba się ponownie logować. Chyba mechanizm zapamiętywania użytkownika nie był dobrze zabezpieczony.
Ciasteczka można wykraść, bo nie mają flagi HTTP ONLY: https://sekurak.pl/flaga-cookie-httponly/ |
|
|
|
|
Takich „kwiatków” jest więcej:
• po zalogowaniu nie można wyświetlić swoich postów; • nie działa wyszukiwanie słów (fraz); • nie są widoczne zdjęcia (emblematy) niektórych użytkowników forum. Można jeszcze wspomnieć o cyklicznie, hurtowo znikających komentarzach oraz o wybiórczej, całkowicie uznaniowej moderacji. Wygląda na to, że portal jest w totalnej rozsypce. |
|
|
|
|
Tez jestem ofiarą przemocy nowej praworządności, to pewnie domyślacie się kto przejął cenzurę na forum Była wprowadzana systematycznie, plasterek po plasterku i stopniowo poszerzana. Ale to nie pomogło bo przy tak niskim poziomie "treści dodanej" przez Bezpartyjnych Wolnościowców, POpaprańców i leszczy z Jagodna [ sami powiedzcie: merytorycznie to wartość dodana nie istnieje, prosta tuba, czarna dziura rozpaczy i zażenowania swoim wyborem, tępa dzida dezinformacji i mokrych snów przetrąconej "wonna be" kasty o TKM] jedynie automatyczna kontrola dodania postów przez niektórych kontrybutorów może uruchomić mechanizm auto notyfikacji logowania.
|
|
|
|
CYTAT Tez jestem ofiarą przemocy nowej praworządności, to pewnie domyślacie się kto przejął cenzurę na forum Hahahahah To ja też jestem ofiarą bo mi awatar skasowano. Weź się lecz. ***** *** |
|
|
|
|
Cieszymy się z Tobą ze tak ci pasuje @Goodmanku. Chyba nie będziesz grał dobrego policjanta
|